چهارشنبه, 04 ارديبهشت 1404

شناسه پیام‌رسان‌ (ایتا، روبیکا و سروش)
h_shad_ir@

 کانال سایت در پیام‌رسان سروش
hshadir@

دختران و برخورد با مزاحمت‌های ناموسی (دوستش دارم 12)

سپربسم الله

مزاحمت‌های کوچه بازاری از طرف پسرهای هرزه از جمله مشکلاتی است که دختران را نگران می‌کند. یک دختر خوب در برابر چنین مزاحمت‌هایی چه باید بکند؟ آیا با چنین پسرهای هرزه‌ای که نه دین و تقوا می‌شناسند و نه ادب و شخصیت می‌فهمند، دهان به دهان شود و پاسخ متلک‌ها و حرف‌های زشتشان را بدهد؟

پاسخ دادن به این مزاحم‌ها اشتباه‌ترین کاری است که یک دختر می‌تواند انجام دهد. اصولاً هیچ پسری وقتی برای ارتباط با دختری اقدام می‌کند، منتظر دیدن عکس‌العمل ملایم و مشتاقانه و مثبت از طرف دختر نیست. احمق‌ترین پسرها هم می‌دانند که رام‌ترین دخترها هم حداقل برای این‌که فیلم دخترهای خوب را بازی کنند، باید کمی وحشی‌گری و جفتک‌پرانی بکنند! به همین دلیل هرگز منتظر پاسخ مثبت و عکس‌العمل ملایم نیستند. پاسخ مثبتی که یک پسر مزاحم از کیس خود دریافت می‌کند، همان عکس‌العمل ترش و به‌ظاهر منفی و «خفه شو» و «گم شو» گفتن‌ها است! وقتی دختری چنین عکس‌العملی از خودش در برابر مزاحمت بروز می‌دهد، خواسته یا ناخواسته پاسخ مثبت داده و چراغ سبز برای ادامه‌ی مزاحمت‌ها نشان داده است. پس چاره چیست و چه‌کار باید کرد؟

1. حجاب و عفاف

قرآن کریم در این مورد چنین راهنمایی می‌فرماید: «اى پيامبر، به زنان و دخترانت و به زنان مؤمنان بگو: پوشش‌هاى خود را بر خود فروتر گيرند. اين کار براى آن‌كه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگيرند نزديك‌تر است.1

یعنی اگر دختری با حجاب و پوشش اسلامی خود در جامعه حاضر شود، خود همین نما و ظاهر، او را از دختران هرزه و بدکاره جدا می‌کند و نشان می‌دهد که این دختر اهل گناه و ارتباط با جنس مخالف نیست. پسرهای هرزه همیشه به دنبال دختری هستند که خرده شیشه داشته باشد و برای هرزه‌بازی اهل باشد. اگر ببینند دختری مزین به حجاب و عفت است، او را رها کرده و به دنبال دخترهای دیگر می‌روند.

پسر با دیدن دختر به دنبال او راه افتاد. بعد از مدتی دختر متوجه تعقیب پسر شد. قدم‌هایش را تندتر کرد. فایده‌ای نداشت. مسیرش را عوض کرد. فایده‌ای نداشت. پسر هم‌چنان به دنبالش بود. تا این‌که از صدای قدم‌های پسر احساس کرد که خیلی به او نزدیک شده است. قلبش تندتند می‌زد. تصمیمش را گرفت؛ ایستاد و برگشت و با دلهره و ناراحتی به پسر خیره شد...

پسر که از نگاه و حالت دختر فهمیده بود او اهل این‌جور بازی‌ها نیست، با تعجب گفت: خیلی معذرت می‌خواهم ولی من که لباس و آرایش شما را دیدم، فکر کردم بدتان نمی‌آید بیایم سراغتان! شما که اهلش نیستید، پس چرا این‌طوری لباس می‌پوشید و این‌طوری بزک می‌کنید؟!

پس مهم‌ترین راه‌کار در برخورد با مزاحمت‌ها، رعایت حجاب و عفاف در پوشش و رفتار و گفتار است. دختری که در حجاب و عفاف خود قصور دارد، حتماً خود را برای مزاحمت پسرهای مریض آماده کند!

2. سکوت و بی‌محلی

راه‌کار بعدی، سکوت و بی‌توجهی است. وقتی پسری به دختری متلک می‌گوید و او را مورد آزار کلامی قرار می‌دهد، دندان‌شکن‌ترین پاسخ از طرف دختر، سکوت است. وقتی پسر ببیند دختر با متانت و اعتماد به نفس بالای خود به او محل سگ هم نمی‌گذارد، دمش را روی کولش می‌گذارد و می‌رود پی کارش.

3. اطلاع دادن به خانواده

راه‌کار دیگر که خیلی مهم است و متأسفانه بعضی از دخترهای خوب از آن غافلند و نسبت به آن کوتاهی می‌کنند، «در جریان گذاشتن خانواده» است.

وقتی دختری مثلاً در راه مدرسه با مزاحمت مواجه می‌شود، باید این موضوع را در اسرع وقت با خانواده‌ی خود درمیان بگذارد و از حمایت آن‌ها نهایت استفاده را ببرد.

بعضی از دخترها اظهار می‌کنند: «اگر خانواده‌مان بفهمند، به ما بدگمان می‌شوند و قبل از هر کسی خود ما را دعوا می‌کنند!» به همین خاطر موضوع را از آن‌ها مخفی می‌کنند و خودشان به‌تنهایی می‌خواهند این معضل را مدیریت کنند. این یک اشتباه بزرگ است. یقیناً پدر و مادر و اعضای بزرگ‌تر خانواده از وضعیت جامعه مطلع هستند و می‌دانند برای دختری با ویژگی‌های دختر خودشان ممکن است مزاحمت‌هایی ایجاد شود و از شنیدن خبر آن تعجب نخواهند کرد. اتفاقاً اگر ببینند هیچ خبری از چنین مزاحمت‌هایی نیست و دخترشان چیزی در این باره نمی‌گوید، این‌جا شک می‌کنند و این گمان در آن‌ها تحریک می‌شود که: نکند دخترمان شیطنت‌هایی دارد که از ما مخفی می‌کند!

ممکن است عکس‌العمل‌های ابتدایی بعضی خانواده‌ها به خبر ایجاد مزاحمت برای دخترشان تند و نامناسب باشد و حتی ممکن است بر سر دخترشان داد بکشند، یا او را مورد تنبیه بدنی هم قرار دهند؛ ولی این عکس‌العمل ادامه نخواهد داشت.قطعاً آن‌ها برای حل مشکل و برخورد جدی با عاملان این مزاحمت حرکتی خواهند کرد. در چنین خانواده‌هایی نیز، در جریان گذاشتن بزرگ‌ترها ضرورت دارد؛ چه رسد به خانواده‌هایی که با این موضوع، برخورد منطقی و عاقلانه دارند.

پس یکی دیگر از راه‌کارهای مهم در برخورد با مزاحمت‌ها، اطلاع به خانواده و رفتن به زیر چتر حمایت آن‌ها است.

با این‌که فرضش کمی سخت به نظر می‌رسد، ولی ممکن است خانواده‌هایی پیدا شوند که نسبت به مزاحمت‌هایی که برای دخترشان ایجاد می‌شود، بی‌تفاوت باشند و رگ غیرتشان خشکیده باشد. در چنین حالتی، استفاده از حمایت افرادی مثل: معلم کلاس و مدیر مدرسه، بزرگان مسجد محل و امام جماعت مسجد و حتی امام جمعه‌ی شهر، و نهادهایی مثل: نیروی انتظامی توصیه می‌شود. چنین دختری کافی است با 110 تماس بگیرد و مشکل خود را گزارش بدهد و از نیروی انتظامی خیلی جدّی بخواهد که به کارش رسیدگی کنند.

امنیت اخلاقی و سلامت جسم و روح دختر آن‌چنان اهمیت دارد که برای آن باید تا پای جان ایستاد و از هیچ اقدامی دریغ نکرد!

ــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1. يا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْواجِكَ وَ بَناتِكَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنينَ يُدْنينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلاَبِيبِهِنَّ ذلِكَ أَدْنى‏ أَنْ يُعْرَفْنَ فَلا يُؤْذَيْنَ (احزاب، 59).


این مقاله برگرفته از کتاب «دوستش دارم!» نوشته‌ی حامد شاد است. اطلاعات بیش‌تر درباره‌ی این کتاب: این‌جا

سلسله مقالات «دوستش دارم:

امتیاز کلی این مطلب (0)

0 از 5 ستاره
  • هیچ نظری یافت نشد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان میهمان

0 / 5000 محدودیت حروف
متن شما باید کمتر از 5000 حرف باشد

مطالب برگزیده

جمهوری اسلامی ایران تبیین ضرورت تشکیل حکومت اسلامی در زمان غیبت


زنان و ازدواج پاسخ به چند ابهام درباره‌ی زنان و ازدواج در آیین اسلام


حجاب ده تلنگر درباره‌ی حجاب و عفاف


شراب یک لحظه مستی، یک عمر پستی! (شراب‌خواری)


یوسف علیه‌السلام علاقه به هم‌جنس زیبارو


دوستش دارم دوستش دارم (سلسله مقالات)


آزادی جنسی غربی چرا نباید در آزادی جنسی از غرب و اروپا که الگوی پیشرفت و تمدن هستند پیروی کنیم؟


عصبانیت چگونه عصبانیت خود را کنترل کنم؟


خودشناسی چگونه می‌توانم خودم را بشناسم و بحران هویت را پشت سر بگذارم؟


استخاره، آری یا نه، چرا و چگونه؟ استخاره، آری یا نه؟ چرا و چگونه؟


چگونه خوش‌تیپ و امروزی و در عین حال باحجاب باشم؟ چگونه خوش‌تیپ و امروزی و در عین حال باحجاب باشم؟


چرا خدا مشکل همه‌ی بنده‌هاشو حل می‌کنه جز ما؟! چرا خدا مشکل همه‌ی بنده‌هاشو حل می‌کنه جز ما؟!


چرا فقط اسلام؟! چرا ادیان دیگر نه؟! چرا فقط اسلام؟! چرا ادیان دیگر نه؟!


حسین علیه‌السلام در مصاف ابلیس حسین علیه‌السلام در مصاف ابلیس


رنج پُرارج (عادت ماهانه) رنج پُرارج (عادت ماهانه)


هدف آفرینش انسان هدف آفرینش انسان


حالا کی بهشت و جهنم رو دیده؟!! حالا کی بهشت و جهنم رو دیده؟!!


رجعت، افسانه یا حقیقت؟! رجعت، افسانه یا حقیقت؟!


حکم خشن سنگسار چگونه با عقل و فطرت انسانی سازگار است؟ حکم خشن سنگسار چگونه با عقل و فطرت انسانی سازگار است؟


آیا حکم اسلامی ارتداد با آزادی اندیشه و حقیقت‌جویی منافات ندارد؟! آیا حکم اسلامی ارتداد با آزادی اندیشه و حقیقت‌جویی منافات ندارد؟!


چگونه این چشم صاحب‌مرده را کنترل کنم؟ چگونه این چشم صاحب‌مرده را کنترل کنم؟


چگونه توبه‌ای پایدار و شکست‌ناپذیر داشته باشم؟ چگونه توبه‌ای پایدار و شکست‌ناپذیر داشته باشم؟


چرا امام خامنه‌ای؟ چرا امام خامنه‌ای؟


کنترل جمعیت یا انقراض شیعه؟! کنترل جمعیت یا انقراض شیعه؟!


شبهه‌ای درباره‌ی نماز و پاسخ آن شبهه‌ای درباره‌ی نماز و پاسخ آن


بررسی روزه‌ی دختران نه ساله + گفت‌وگو باچند فرشته‌ی نوبالغ بررسی روزه‌ی دختران نه ساله + گفت‌وگو باچند فرشته‌ی نوبالغ


هنری به نام «امر به معروف و نهی از منکر» هنری به نام «امر به معروف و نهی از منکر»


حقیقت دعا و اسرار اجابت حقیقت دعا و اسرار اجابت


شب قدر و معمای سرنوشت شب قدر و معمّای سرنوشت


20 راز در زندگی مشترک 20 راز در زندگی مشترک