دوشنبه, 16 مهر 1403

شناسه پیام‌رسان‌ (ایتا، روبیکا و سروش)
h_shad_ir@

 کانال سایت در پیام‌رسان سروش
hshadir@

پمپ آب و حق الناس

پمپ آب و حق الناسبسم الله

فشار آب در خانه‌ی ما کم است و همه‌ی ساختمان را که سه واحد (یک زیرزمین و دو طبقه) است به خوبی پشتیبانی نمی‌کند. به همین دلیل چند روز پیش به فکر پمپ آب افتادم و با مشورت ساکنان واحدهای دیگر تصمیم گرفتیم پمپ آبی تهیه کنیم.

به افراد و مراکز مختلفی برای دریافت راهنمایی و مشورت مراجعه کردم. یکی از جاهایی که مراجعه کردم، شرکت آب و فاضلاب بود. مراجعه کردم تا ببینم اگر نصب پمپ آب، قاعده و قانون و فرایند اداری دارد، انجام دهم. گفتند هیچ ساز و کار اداری ندارد و فقط توصیه کردند که از منبع آب استفاده کنیم و ابتدا منبع آب را به کنتور آب وصل کنیم و بعد، پمپ را به منبع آب وصل کنیم، به‌گونه‌ای که منبع آب با فشار عادی آب شهر پر شود و پمپ، آب را از منبع بکشد و به لوله‌های ساختمان منتقل کند.

طبق راهنمایی‌ها و دستورالعمل‌های دریافتی به بازار رفتم و از چند مغازه‌ی مرتبط پرس‌وجویی کردم. وقتی موضوع منبع آب و توصیه‌ی کارشناس را درباره‌ی آن مطرح می‌کردم، می‌دیدم که کسی اهمیتی به استفاده از منبع آب نمی‌دهد و چنان بود که گویا اصلاً چیزی به عنوان منبع آب در بین فروشندگان و خریداران پمپ آب مطرح نیست. تعجب کردم و دوباره به کارشناسان شرکت آب مراجعه کردم. این دفعه صریح‌تر پرسیدم تا تکلیف خود را بدانم. گفتند: از نظر قانونی نصب پمپ بدون منبع آب ممنوع است؛ زیرا اگر پمپ بدون منبع باشد و مستقیم به کنتور وصل شود، آب داخل لوله‌های شهر را می‌مکد و در نتیجه فشار آبِ دیگر مصرف کنندگان کم می‌شود. به عبارت دیگر، آب دیگران را می‌کشد و آن‌ها را از حق خود محروم می‌کند.

وقتی حکم شرعی استفاده از پمپ آب را جویا شدم، دیدم جواز آن مبتنی بر رعایت قانون است. در نهایت به این نتیجه رسیدم که نصب پمپ آب بدون منبع آب، قانوناً غیرمجاز و شرعاً حرام است. از این رو، یک منبع آب دویست لیتری هم تهیه کردیم و بعد از نصب آن، پمپ را به منبع متصل کردیم.

نکته‌ی عجیبی که در ایام درگیری با پمپ آب مرا به خود مشغول کرده بود، این بود که می‌دیدم بسیاری از مردم یک حکم شرعی و یک قانون مسلم را این قدر راحت زیر پا می‌گذارند و به این آسانی خود را گرفتار حق الناس می‌کنند! حتی بسیاری از متدینان و اهل نماز و روزه را می‌دیدم که بدون تهیه‌ی منبع آب، پمپشان را مستقیم به آب شهری وصل کرده‌اند و با هر چرخش پروانه‌ی پمپ، حق الناس را به خانه‌ی خود وارد می‌کنند و خود و زن و بچه‌ی خود را از آن سیراب می‌کنند!

آن وقت از زمانه می‌نالیم و از نااهل بودن فرزندان و گرانی و مستجاب نشدن دعا و غفلت از خدا و معنویات!

حضرت رسول صلی‌الله‌علیه‌وآله می‌فرماید: «بنده دستش را به سوی خدا بلند می‌کند در حالی که خوراکش حرام است، چگونه دعایش مستجاب شود در حالی که حال او این است؟!؛ اِنَّ العبدَ لَیَرفَعُ یَدَهُ اِلَی اللهِ و مَطعَمُهُ حرامٌ فکیفَ یُستَجابُ لَهُ و هذا حالُه؟!». (میزان الحکمه)

امام صادق علیه‌السلام می‌فرماید: «کسی که می‌خواهد دعایش مستجاب شود، کسبش را حلال کند و بدهی‌ها و حق‌الناس‌ها را ادا کند. دعای بنده‌ای که شکمش از حرام پرشده و حق‌الناس بر گردن دارد، تا خدا بالا نمی‌رود؛ اِذا اَرادَ احدُکم اَن یُستَجابَ لَهُ فَلیُطَیِّبْ کَسبَهُ وَ لْیَخرُجْ مِن مَظالِمِ الناسِ وَ اِنَّ اللهَ لایَرفَعُ الیهِ دُعاءُ عبدٍ و فی بَطنِهِ حرامٌ اَو عِندَهُ مَظلَمَةٌ لِاَحَدٍ مِن خَلقِهِ». (میزان الحکمه)

نکته: منبع آب چیزی غیر از مخزن گوجه‌ای است که یک مخزن بیست و چند لیتری است و روی پمپ نصب می‌شود و آب در داخل آن با فشار وارد می‌شود. منبع آب بزرگ‌تر است و آب شهر با فشار طبیعی در آن ریخته می‌شود.

امتیاز کلی این مطلب (3)

4.5 از 5 ستاره
  • #2384

    زینب

    سلام وقتتون بخیر
    من به تازگی فهمیدم نصب پمپ بدون مخزن غیرقانونی و حرامه و با خانواده ام زندگی میکنم اما اونا به این مورد توجه نمیکنن وبعضی اوقات به آب دیگه ای واقعا دسترسی ندارم و واقعا دارم عذاب میکشم واسه وضو غسل حتی غذا خوردن وشستن لباس و استفاده از کولر و... دیگه از اتاق بیرون نمی‌رم پیش خانواده ام چیکار کنم ؟

    ***** پاسخ *****

    سلام بر شما و احسنت به تقوا و قانون‌مداری شما
    ۱. تا وقتی که مستقل نشدید، تکلیفی ندارید، اما وقتی مستقل شدید و تونستید وضعیت رو تغییر بدید، باید این کار رو بکنید.
    ۲. در هر حال وظیفه دارید دیگران رو از این منکر نهی کنید که طبق فرمایشتون این کار رو می‌کنید. این نهی از منکر باید ادامه داشته باشه، اما نه به صورت زننده و لجاجت‌انگیز.
    ۳. برای از میان بردن آثار معنوی نامطلوب مصرف آب غیرمجاز، پول آب رو به‌صورت «رد مظالم» به دفتر حضرت ولی فقیه، امام خامنه‌ای بدید. این کار آثار وضعی نامطلوب رو از میان می‌بره. اگه الآن چنین پولی در اختیار ندارید، نیت کنید که از اموالی که در آینده خواهید داشت، این حق‌الناس رو بپردازید.

  • #2325

    جواد

    آیا کسی هم استفتاء کرده که وقتی شرکت آبفا به تعهد خود در برابر خرید امتیاز توسط مشترک، عمل نمی کند، مشترک باید چکار کند؟
    تعهد آبفا تامین آب با فشار مناسب است. پس آیا آبفا با تحمیل خرید پمپ و مخزن و پرداخت هزینه برق اضافی بر مشترک، گرفتار حرام و خلاف تعهد نشده؟
    به نظرم ورود مراجع به این موضوعات، بازی آبفاست.
    مستاجر بنده با اجازه من، از پمپ بدون منبع استفاده می کند و هیچ دلیلی بر حرمت شرعی آن نمی یابم. وقتی که یک طرف به تعهدش عمل نمی کند، دلیلی وجود ندارد که طرف دوم به تعهدش باقی بماند.

    ***** پاسخ *****

    این مطلب چه ربطی به مسأله منبع گذاشتن یا نگذاشتن برای پمپ آب دارد؟ شما که از پمپ آب استفاده می‌کنید، خب از پمپ آب همراه با منبع استفاده کنید، نه پمپ بدون منبع.
    کوتاهی شرکت آبفا مجوز زیر پا گذاشتن قوانین نیست. کوتاهی آن‌ها را باید از راه‌های قانونی پیگیری و حقوق قانونی خود را مطالبه کرد، اما وظایف قانونی خود را نیز باید رعایت کرد.
    مثل این‌که راهنمایی و رانندگی موظف است خیابان‌ها و جاده‌ها را از نظر طول و عرض و خط‌کشی و تابلوهای راهنمایی و... استانداردسازی کند، ولی می‌بینیم که وضعیت خیابان‌ها و جاده‌ها با استانداردهای لازم فاصله دارد، با این‌که مبالغی برای این کارها از شهروندان دریافت می‌شود، اما هیچ‌یک از این واقعیت‌ها باعث نمی‌شود که رعایت نکردن قوانین راهنمایی و رانندگی از سوی شهروندان مجاز تلقی شود.
    افزون بر این‌که گویا طبق قانون، تأمین فشار آب برای طبقات بالاتر، بر عهده شرکت آبفا نیست، بلکه بر عهده صاحب ساختمان است، آن هم با نصب پمپ دارای منبع آب.

  • #2225

    سید مرتضی

    رتبه بندی 5 از 5 ستاره

    سلام
    واقعا دمت گرم با مطلب زیبایی که گذاشتی
    من بهترین منطقه نیشابور زندگی میکنم
    از امسال از ساعت ۱۱ شب تا ۸ صب آب قط میشه
    زنگ زدم اداره اب میگه پمپ بزار هر چند قانونی نیس!!!
    میگه اونایی که پمپ دارن این بلا رو سرتون میارن
    جالب اینجاس هیشکی منبع نداره

    حق الناس که همیشه پول نیس

    درود بر شما

  • #2206

    فاطمه

    سلام مؤمنین
    من تازه اومدم تو مجتمعی که از پمپ استفاده میکنن و منبع آب نداره
    پمپ مستقیم وصل شده
    حالا سوالم اینه آبی که تا طبقه‌ی چهارم که ما هستیم میاد قلیل هست یا کر؟؟
    من اینجا مستاجرم و اختیاری ندارم حالا که منبع نذاشتن برا منم استفاده از این آب حرامه؟؟ اینم بگم تا جایی که من دیدم همه ساختمونای این قسمت از پمپ بدون منبع استفاده می‌کنند

    ***** پاسخ *****

    سلام
    ۱. در ساختمان‌های معمولی (نه ساختمان‌های خیلی بزرگ مثل دانشگاه‌ها و بیمارستان‌ها) وقتی پمپ روشنه، آب شیر کر هست، و وقتی پمپ خاموشه، قلیله.
    ۲. اگه شما اختیاری درباره تغییر وضعیت پمپ آب ندارید، پس تکلیفی هم جز تذکر دادن و نهی از منکر ندارید. اینکه همه یا بیش‌تر ساکنان محل از پمپ بدون مخزن استفاده می‌کنند، چیزی رو عوض نمی‌کنه. اشتباه اشتباهه حتی اگه همه انجامش بدن.

  • #2204

    ناشناس

    ببخشید ما که مستجر هستیم و موقع اجاره خونه اطلاع نداشتیم و الان تازه متوجه شدیم چیکار کنیم؟
    برای اینکه منبع نصب بشه باید ۱۲ تا واحد توافق داشته باشن که کار سختیه .

    ***** پاسخ *****

    وظیفه شما گفتن و مطالبه کردنه. اگه دیگران توجهی ندارند و مطالبه شما هم فایده‌ای نداره، دیگه شما تکلیفی ندارید.
    فقط برای زدودن آثار حق الناس، مبلغی رو به‌عنوان «رد مظالم» به دفتر حضرت ولی فقیه امام خامنه‌ای پرداخت کنید.

  • #2125

    ممم

    حالا جواب این رو بدید که ایا این اب که در مخزن جمع میشود و بعد به طبقات میرسد اب قلیل است یا کر؟ به نظر همین موضوع هم قابل تامل است بخصوص در ایام کاری یا تعطیلاتی که افراد در سفر هستن و پمپ زیاد کار نمیکند

    ***** پاسخ *****

    آب پمپ وقتی روشن است، به آب شهری وصل است و آبی که از شیرهای ساختمان می‌ریزد، کر خواهد بود اما وقتی پمپ خاموش است و با فشار مخزن تحت فشار (گوجه‌ای) آب از شیرها بیرون می‌ریزد، کر نیست، مگر اینکه ساختمان بسیار بزرگ باشد (در حد یک دانشگاه یا بیمارستان) که در این صورت آب داخل لوله‌ها به اندازه کر (۴۲۰ لیتر) می‌رسد و حتی اگر پمپ خاموش باشد، آب شیر کر خواهد بود.

  • #2131

    بنده خدا

    در پاسخ به: ممم

    وقتی شیر رو باز می کنیم، به دلیل مخزن گوجه ای، مدتی شاید حتی ۳۰ ثانیه تا ۶۰ ثانیه فقط از همون مخزن گوجه ای آب استفاده میشه و بعدش تازه پمپ روشن میشه. تا اون زمان حداقل، وصل به کر نیست. حتی بعدش هم تنها در صورتی وصل به کر هست که بدونیم شناور منبع سریعا بیاد پایین و اجازه بده آب شهری بیاد داخل منبع.
    پس در کل شاید اصلا نشه با این ترتیب قرار گرفتن تجهیزات و شیر های یک طرفه، معامله آب کر کرد با این آب. شما با این آب منزلتون معامله کر می کنید یا قلیل؟

    ***** پاسخ *****

    تا جایی که من دیدم و بررسی کردم، مخزن فشار (گوجه‌ای) ۱۰، ۱۲ ثانیه بیش‌تر نمی‌تونه فشار آب رو تأمین کنه و بعد از اون پمپ روشن می‌شه. وقتی هم روشن می‌شه، تقریباً بلافاصله شناور رها می‌شه و آب مخزن به آب شهری وصل می‌شه. تازه اگر مخزن بزرگ باشه (با حجم بیش‌تر از ۳۸۵ لیتر)، خودش کر هست و نیازی به اتصال فوری به آب شهری نداره.
    با وضعیتی که گزارش کردم، ما آب شیر رو بعد از گذشت چند ثانیه و شنیدن صدای روشن شدن پمپ یا مشاهده تغییر فشار آب در اثر روشن شدن پمپ، کر می‌دونیم ولی قبل از اون رو آب قلیل در نظر می‌گیریم.

  • #2055

    مهدی

    سلام ما تقریبا میدانستیم که نباید پمپ را مستقیم به کنتور وصل کرد به همین دلیل پمپ را به منبع آب وصل کردیم اما حالا دیگه فشار آب آنقدر کم هست که منبع آب هم پر نمیشود. خب حالا باید چکار کنیم؟ ( منبع آب بالای پشت بام است)

    ***** پاسخ *****

    سلام
    بالای پشت بام گذاشتن منبع آب در مناطقی که فشار آب شهری پایینه، این مشکلات رو داره. شاید یکی از دلایل پایین بودن فشار آب همین باشه که برخی از شهروندان و همسایه‌های شما پمپ آب رو مستقیم به آب شهری وصل کرده‌اند و آب شهر رو می‌مکند و به شما نمی‌رسه.

  • #2054

    فرشته

    نزدیک به یکماهه ک فشار آب خیلی کمه،این هفته اندازه یک قطره آب از شیر برای خوردن هم نمیاد،وقتی همه همسایه ها پمپ گذاشتن دارن حق الناس میکنن ک اونها باید آب داشته باشن ما برای دست شستن هم آب نداشته باشیم و هزینه ی پمپ را ب ما هم تحمیل کردن ،تانک روی پشت بوم هست حتی شبها هم پر نمیشه،واقعا من ک نمیگذرم از اونهایی ک تو این گرما باعث بی آبی بقیه میشن و اسراف میکنن،پمپ گذاشتن و خیالشون راحته دیگ آب تو خونشون هست و خبر خونه همسایه را ندارن.قطعا باید ی روزی جواب بدن اگر غیر قانونی آبو از لوله میکشن و به فکر بقیه نیستن.روزها از گرما نمی تونیم کولر بزنیم.منکه نمیگذرم از اونهایی ک با اسراف آب باعث میشن ماها اینطور تو عذاب بیفتیم

  • #2005

    صبا

    علاوه بر نصب پمپ صدای وحشتناک روشن شدن همزمان ۴پمپ که برای واحد روی پیلوت مزاحمت ایجاد می کنه رو هم اضافه کنید و بی توجهی همسایگان به این حق الناس مردم نماز می خونن و روزه می گیرند ولی به تذکری که به اونا داده می شده توجهی نمی کنند

  • #1971

    یاسین

    سلام خب ولی اگر کسی نمیدانست که نگذاشتن منبع حق الناس است دیگر گناهی وجود ندارد که درسته؟ پس بنابرین در این مورد سهوی نباید برکتش کم بشه.

    ***** پاسخ *****

    سلام. بله انسان تنها درباره دانسته‌های خود مسؤوله و درباره چیزهایی که نمی‌دونه اشکالی متوجه او نیست، مگر این‌که درباره دانستن و یادگرفتن هم کوتاهی کرده باشه و فرصت یادگیری رو عمداً از دست داده باشه، که در این صورت درباره اون نادانسته‌هاش هم مسؤولیت داره و مؤاخذه می‌شه.

  • #1922

    یک بنده خدا

    سلام.بنده نوجوانی بیست ساله هستم.پدرم به دلیل کمبود شدید فشار آب در طول روز چندین بار به اداره آب زنگ زدن و مشکل را به آنها گفتند اما آنها هیچ اقدامی انجام ندادند برای همین پدرم مجبور شد برای منزل پمپ آب بخرد وآنرا مستقیم به کنتور وصل کرد من هم خیلی از او درخواست کردم که اینکار را انجام ندهد و خیلی هم دعا کردم اما فایده ای نداشت حالا من باید چه کنم؟

    ***** پاسخ *****

    سلام بر شما جوان مؤمن و متدین
    پدرتون که زحمت کشید پمپ نصب کرد، می‌تونست مخزن هم بگذاره و ای کاش این کار رو می‌کرد!
    وظیفه شما گفتن جدی بود که این وظیفه رو انجام دادید.
    حالا شما تکلیف دیگه‌ای ندارید. از اون‌جا که هنوز زندگی مستقل خودتون رو ندارید و تحت سرپرستی پدرتون زندگی می‌کنید، می‌تونید از این آب استفاده کنید و وضو و غسلتون هم درسته. اما وقتی مستقل شدید و توان مالی‌تون اجازه می‌داد، اون موقع باید مبلغی رو به عنوان «رد مظالم» برای جبران این حق‌الناس به دفتر حضرت ولی فقیه (امام خامنه‌ای) یا به دفتر مرجع تقلیدتون بپردازید.
    اندازه این مبلغ رو با تشخیص خودتون تقریبی حساب کنید. می‌تونید به اندازه‌ای که یقین دارید، اکتفا کنید. پرداخت مبلغ بیش‌تر از قدر متیقن (مقداری که به‌ش یقین دارید) واجب نیست.
    در سایت بیت امام خامنه‌ای در بخش وجوهات، امکان پرداخت اینترنتی هم هست.

  • #1934

    حسین

    در پاسخ به: یک بنده خدا
    رتبه بندی 5 از 5 ستاره

    سلام
    ما پمپ رو مستقیم به لوله وصل کردیم
    آیا غسل و وضومون صحیحه؟
    خب مرد مومن میگی مخزن ما مکان و جا برای گذاشتن مخزن نداریم چیکار کنیم؟
    بدون پمپ هم آب به طبقه سوم نمیرسه؟!

    ***** پاسخ *****

    طبق قاعده وضو و غسل با آب پمپ بدون مخزن باطله. اما شما حکمش رو از دفتر مرجع تقلیدتون بپرسید.
    نگاهتون رو باز کنید، جا برای مخزن پیدا می‌کنید.
    لازم نیست مخزن کنار پمپ باشه، می‌تونه فاصله داشته باشه.
    کم‌ترین جا اینه که زمین رو بکنید و مخزن رو توی زمین چال کنید و براش در بگذارید.

  • #1813

    علامت سوال

    اداره اب و فاضلاب روی قبضی که میگیره از ما داره پول تاسیسات ابی که باید حداقل فشار رو تامین کنه میگیره
    ولی خونه ها فشار نداره و به هرکدوم از ما دوباره هزینه پمپ رو تحمیل میکنه
    این مالیات و هزینه قبض باید صرف توسعه زیر ساخت اب شهری بشه تا خود اداره اب فشار رو تامین کنه و نیاز نباشه مردم پمپ بذارن
    بعد تازه میاین میگین اگه پمپ هم بذارین مشکل شرعی داره؟ اون پول که اداره اب از ما میگیره و فشار اب رو تامین نمیکنه مشکل شرعی نداره؟

    ***** پاسخ *****

    بله این فرمایشتون درسته که اداره آب و فاضلاب موظفه زیرساخت‌های آب پرفشار رو برای همه شهروندان فراهم کنه و پولی هم بابت این کار دریافت می‌شه اما به نظر می‌رسه در انجام وظایف کوتاهی می‌شه، اما همه این‌ها مجوز زیر پا گذاشتن قوانین نیست.
    مثل این‌که راهنمایی و رانندگی موظفه خیابان‌ها و جاده‌ها رو از نظر طول و عرض و خط‌کشی و تابلوهای راهنمایی و... استانداردسازی کنه، ولی می‌بینیم که وضعیت خیابان‌ها و جاده‌ها با استانداردهای لازم فاصله داره، با این‌که مبالغی برای این کارها از شهروندان دریافت می‌شه، اما هیچ کدوم از این واقعیت‌ها باعث نمی‌شه که رعایت نکردن قوانین راهنمایی و رانندگی از سوی شهروندان مجاز تلقی بشه.
    وظیفه اینه که در کنار رعایت قانون، حقوق شهروندی خودمون رو از دستگاه‌های مسؤول مطالبه کنیم.

  • #2205

    محمد عمرانی

    در پاسخ به: علامت سوال

    طبق قرارداد، شرکت آب و فاضلاب فقط تا طبقه دوم موظف به تامین فشار 1 تا 1/5 بار هست . برای طبقات بالاتر خود مشترک باید برای تامین فشار اقدام کنه

    ***** پاسخ *****

    بله، اما نه با پمپی که مستقیم به لوله وصله، بلکه با استفاده از مخزن.

  • #1810

    غلام

    رتبه بندی 3.5 از 5 ستاره

    ماتازه ازحرام بودن پمپ باخبر شدیم ولان پمپ راخاموش کردم که به مخزن آب وصل کنم .آیا بخاطر این چند مدت باهزینه ایی پرداخت کنم؟

    ***** پاسخ *****

    سلام!
    چه خوب که خاموش کردید و به فکر منبع هستید!
    استفاده از پمپ بدون منبع، باعث می‌شه فشار آب همسایه‌ها کم بشه؛ هرچند کم و نامحسوس.
    شما با همسایه‌ها صحبت کنید و به‌شون بگید که از این موضوع خبر نداشتید و تصمیم دارید برای پمپتون منبع تهیه کنید. ازشون حلالیت بگیرید و مطمئن باشید همه‌شون حلالتون می‌کنند و کار به پرداخت هزینه نمی‌رسه.

  • #1665

    مستر مون

    سلام روز وقت بخیر
    مقام معظم رهبری درباره نصب پمپ آب با فرض غیر قانونی بودن نصب پمپ آب،حرامم اعلام کرده و وضو وغسلی که با استفاده از این پمپ گرفته شده رو باطل اعلام کردند!
    استفتائات سایت حضرت آقا قسمت وضو آورده شده

  • #1436

    محمود

    با سلام در حال حاضر که همه خونه ها پمپ دارند تجاوز به حقوق دیگران معنی ندارد

    ***** پاسخ *****

    سلام بر شما
    حرف شما کلیت نداره. شهر با شهر و منطقه با منطقه فرق داره. در کوچه‌ی ما جز ما کس دیگری پمپ نداره. در محله‌مان هم خانه‌های پمپ‌دار خیلی کمه.
    اگه در شهر یا محله‌ای همه یا اغلب پمپ داشته باشند، در این صورت کسی که پمپ ندارد، طبیعتاً از فشار آب بسیار ضعیفی برخوردار خواهد بود و این فرد از سر ناچاری مجاز است پمپش را مستقیم به لوله‌ی آب وصل کند، اما اشکال استفاده از پمپ بدون مخزن متوجه همه خواهد بود و عمومی شدن یک اشتباه آن را توجیه و تبرئه نمی‌کند.
    مثل حمل سلاح که در قانون ممنوع و جرم است اما اگر در محله‌ای اغلب آدم‌ها سلاح حمل کنند، کسی که به قانون پایبند است او نیز برای حفظ جان خود از سر ناچاری مجاز است سلاح حمل کند، اما این عمومی شدن جرم، جرم بودن کار را از بین نمی‌برد.

  • #1176

    محمد امین

    در مورد هر مسئله ای این نکته رو فراموش نکن
    لَا تَظْلِمُونَ وَلَا تُظْلَمُونَ(البقرة/279)

  • #1175

    محمد امین

    ((ای دانا، پس اگه کسی در کنار منزل شما یک کارواش بزرگ راه بندازه و با استفاده از پمپ‌های بسیار قوی، کاری کنه که فشار آب منزل شما به صفر برسه و حتا یک قطره آب هم وارد لوله‌های منزل شما نشه، شما اعتراضی نخواهید داشت؟!))
    جواب رو خودت دادی!!!!!!!!!
    ((اصلاً می‌دونید که شهرداری مطابق قانون تنها در جایی مجوز احداث کارواش و کارگاه و کارخانه رو صادر می‌کنه که زیرساخت‌های لازم در اون‌جا فراهم باشه و مصرف آب و برق و گاز بیش از اندازه، سهمیه‌ی شهروندان همسایه رو تحت تأثیر نگذاره و اون‌ها رو محروم نکنه؟!))

    ***** پاسخ *****

    بر اساس حرف شما، هم اون کارواش حق داره در همسایگی شما پمپ قوی نصب کنه و فشار آب شما رو به صفر برسونه (چون به اندازه‌ی مصرفش پول می‌ده) و هم شهرداری حق نداره به چنین کارواش‌ها و کارگاه‌ها و کارخانه‌هایی سخت بگیره و براشون ضوابط و شرایط وضع کنه.

  • #1174

    محمد امین

    ((مثال چاه و سطلتون نادرسته؛ برای این‌که آب‌کشی با سطل بزرگ‌تر تأثیر مستقیمی بر حجم آبی که با سطل کوچک‌تر کشیده می‌شه، نداره (البته اگه آب چاه کافی باشه و کم نیاد)، اما در آب شهری که کسی با سطل آب نمی‌کشه بلکه آب با فشار وارد لوله‌های منازل می‌شه،))
    جواب:بحث سر نوع برداشت اب نیست .بحث سر مقدار و زمان برداشت اب هست.

    ***** پاسخ *****

    «نوع برداشت آب» در تغییر «مقدار برداشت آب» تأثیر مستقیم داره. کسی که پمپ بدون مخزن داره، باعث می‌شه فشار آب همسایه‌ها کم بشه و آب کم‌فشار (و در نتیجه مقدار آب کم‌تری) وارد لوله‌ی خونه‌ی اون‌ها بشه.

  • #1173

    محمد امین

    بازم میگم:سهم اب با توجه به رقم کنتور تعریف میشه نه با توجه به فشار اب. چه اینکه فشار اب در مناطق مختلف و طبقات مختلف متفاوته.
    واین که تامین فشار مناسب در صورت افت فشار به عهده ی سازمان مثلا اداره ی اب است نه مردم.

    ***** پاسخ *****

    کنتور فقط «شمارش‌گر» هست نه «تعیین کننده‌ی سهم». کنتور فقط می‌گه شما چه‌قدر آب مصرف کردید. کنتور هرگز نمی‌تونه بگه شما چه‌قدر حق دارید مصرف کنید.
    برای تعیین حد و اندازه‌ی مجاز مصرف آب ضوابطی هست که یکی از اون‌ها ممنوعیت نصب مستقیم پمپ به آب شهریه؛ چون‌که باعث می‌شه فشار آب همسایه‌ها افت پیدا کنه و اون‌ها از آب پرفشار محروم شوند.
    درسته که تأمین فشار مناسب آب بر عهده‌ی سازمان آبه اما این سازمان تنها در صورتی می‌تونه این کار رو انجام بده که مردم از پمپ بدون مخزن استفاده نکنند. شما موظف هستید توپ فرزندتون رو باد کنید؛ اما اگه اون ور توپ سوراخ باشه، شما هیچ وقت نمی‌تونید توپ رو از فشار هوای لازم پر کنید!
    دقیقاً برای همین تأمین فشار آب مناسب برای همه‌ی مناطق هست که نصب پمپ بدون مخزن از سوی سازمان آب ممنوع شده.

  • #1172

    محمد امین

    ((شما یا مقلد هستید یا مجتهد. اگر مقلد هستید، پس باید از مرجع تقلیدتون اطاعت کنید. من سراغ ندارم مرجعی رو که به جواز وصل پمپ به آب شهری به‌صورت مستقیم و بدون استفاده از مخزن فتوا داده باشه. خوشحال می‌شم شما مرجع تقلیدتون رو که چنین فتوایی داره معرفی کنید.))
    جواب:تقلید رو رها کن برو تحقیق کن.

    ***** پاسخ *****

    ما با «تحقیق» به «تقلید» رسیده‌ایم.
    این عقل و فلسفه است که حکم می‌کنه باید در برابر وحی و تعبد، زانو زد و اطاعت کرد.
    رجوع به متخصص هم حکم عقله. شما در همه‌ی مسائل (اعم از پزشکی و مکانیکی و مهندسی و...) رجوع به متخصص رو انکار می‌کنید و این کار رو منافی «تحقیق» می‌دونید؟!
    از این گذشته، اگه شما مجتهد هستید، ادله‌ی فقهی و اجتهادی‌تون رو ارائه کنید. این‌طوری بنده و بسیاری دیگر از مخاطبانتان بیش‌تر استفاده خواهیم کرد.

  • #1171

    محمد امین

    ((فرمایش شما با منطق لیبرال و سرمایه‌داری سازگاره. این منطق که «هر کسی به اندازه‌ی پولی که پرداخت می‌کنه مصرف می‌کنه؛ هرچند ضعفا و مستضعفان در این میان محروم شوند!» در اسلام جایی نداره.))
    منظورم این بود که (هر کس به اندازه ی نیازش استفاده میکنه و پولش رو هم پرداخت میکنه در صورتی که اسراف نکنه.)
    و واضحه که نیاز ها و امکانات و تمکن مالی افراد متفاوته .

  • #1170

    محمد امین

    شما مطلبی که گذاشتی قدیمی واسه سال 94
    ما الان تو سال 97 ایم شرایط خیلی تغییر کرده تو این 3-2 سال.<br />شما هم خودت و هم مطلب سایتت رو آپدیت کن
    الان در اکثر نقاط شهری 90% مردم پمپ آب دارن که مستقیم از خود لوله آب میکشه و بقیه هم مجبورن پمپ داشته باشن تا بتونن آب داشته باشن!!!!!!!!!
    شما یه زحمت بکش به اداره اب زنگ بزن ببین چی بهت میگه
    میگه(( بله پمپ غیر قانونی(نه لزوما غیر شرعی) ولی همه دارن میذارن بدون منبع اب چون خیلی از ساختمان های جدید امکان تعبیه منبع اب رو نداره و فقط اگه پمپ میذارین پمپ رو روی درجه ای تنظیم کنید که هر وقت فشار اب کم شد پمپ روشن بشه))
    پس وسیله مهم نیست درست استفاده کردن از وسیله مهمه.

    ***** پاسخ *****
    ۱. بنده هم در همین مملکت زندگی می‌کنم و ندیدم و نشنیدم در این دو سه سال انقلاب پمپی رخ داده باشه!
    ۲. این که می‌گید الآن در اکثر نقاط شهری ۹۰ درصد پمپ بی‌مخزن دارند، حرف نادرستیه. در محله‌ی خود ما تنها ما و حداکثر دو سه خانه‌ی دیگر پمپ دارند. این مطلب تنها به برخی مناطق در برخی شهرها اختصاص داره که فشار آبشون پایینه. این امر هم به دو سه سال اخیر اختصاص نداره. از خیلی سال‌ها پیش در اون مناطق چنین بوده. در چنین مناطقی هم شاید بشه از سر ناچاری اجازه‌ی استفاده از پمپ بدون مخزن رو برای کسی که چاره‌ی دیگه‌ای ناره صادر کرد، اما نادرست بودن اصل کار به‌جای خود محفوظه. به عبارتی همه‌ی اهالی اون مناطق مرتکب خلاف شده‌اند.
    ۳. بنده چند سال پیش موقع نصب پمپ به اداره‌ی آب و فاضلاب زنگ زدم و ازشون سؤال کردم و اون‌ها چیزی رو که شما می‌گید نگفتند؛ بلکه گفتند: پمپ بدون مخزن ممنوعه و حتماً باید مخزن داشته باشید!
    ۴. «غیرقانونی بودن» در حکومت اسلامی مساوی با «غیرشرعی بودن» است. این نظر مشهور قریب به اتفاق مراجع است.
    همون‌طور که در احکام اولیه‌ی اسلام مالیات نداریم اما حاکم اسلامی (حضرت امیرالمؤمنین علیه‌السلام) به صلاحدید خود به‌طور موقت قانون مالیات وضع کرد و به این جهت، این حکم، در زمان وضع آن، حکم اسلامی و شرعی شد.
    ۵. پیش‌بینی نکردن محل تعبیه‌ی مخزن آب در ساختمان نشانه‌ی بی‌مبالاتی صاحبان و سازندگان چنین ساختمان‌هایی به قانون و حق‌الناسه و چیزی رو عوض نمی‌کنه. آیا این درسته که من به این بهانه که موقع ساختن ساختنمان پارکینگ رو پیش‌بینی نکردم و نساختم، ماشینم رو در محل عبور و مرور مردم یا جلوی در خانه‌ی دیگران پارک کنم و مزاحمت ایجاد کنم؟!
    گذشته از این که حتا اگه هیچ جایی برای تعبیه کردن مخزن نباشه، دو جا همیشه هست؛ ۱. روی پشت بام؛ ۲. کندن زمین و چال کردن مخزن در زیر زمین. بسیاری از ساختمان‌ها این دو جا را برای مخزنشان انتخاب می‌کنند.
    ۶. همون‌طور که درست استفاده کردن از وسیله مهمه، خود وسیله هم مهمه.

  • #1169

    محمد امین

    دوست عزیز شما صورت مسئله رو فراموش کردی
    کسی نگفته ضایع کردن حق دیگران بر اساس موازین اسلامه.
    قطعا کسی که بی دلیل و فقط برای استفاده ی بیشتر پمپ قرار میده کار درستی نکرده. اما غصب کردن اب یه بحثه و زیان رساندن به دیگران بحث دیگه ای

    ***** پاسخ *****

    کدوم صورت مسأله؟! شما گفتید کسی که آب بیش‌تری مصرف می‌کنه و پولشو پرداخت می‌کنه، حق داره و نمی‌شه مؤاخذه‌ش کرد. بنده هم عرض کردم که چنین نیست که هر کسی به اندازه‌ی پولش بتونه مصرف کنه. ضوابط دیگه‌ای هم در کار هست. حالا خوشحالم که تفکیک قائل شدید بین استفاده‌ی درست و نادرست؛ اما نکته این‌جا است که ضایع کردن حق دیگران فقط با زیاده‌خواهی و نصب بی‌دلیل پمپ تحقق پیدا نمی‌کنه؛ بلکه ممکنه کسی زیاده‌خواه هم نباشه و برای مصارف بجایش با نصب کردن پمپ بدون مخزن حق دیگران رو ضایع کنه؛ درست مثل دزدی که برای رفع نیازهای کمرشکن خانواده‌ش دزدی می‌کنه، در مقایسه با دزدی که برای تفریح و هوا و هوس دست به دزدی می‌زنه. هر دوش دزدیه هرچند با هم فرق دارند.

  • #1168

    محمد امین

    ((همه می‌دونن که استفاده از پمپ بدون منبع شرعاً و قانوناً ممنوعه،))
    هرگز اینطور نیست
    مرجعیت در این حکم با هم اختلاف دارند و در صورت اتفاق هم دلیل روشنی از ایات و روایات نیست حتی با قیاس!!!!!!
    گروهی میگن اگر برخلاف قانون باشد مشکل دارد و غیر شرعی است. که حجیت این امر ثابت نیست.

    ***** پاسخ *****

    شما یا مقلد هستید یا مجتهد. اگر مقلد هستید، پس باید از مرجع تقلیدتون اطاعت کنید. من سراغ ندارم مرجعی رو که به جواز وصل پمپ به آب شهری به‌صورت مستقیم و بدون استفاده از مخزن فتوا داده باشه. خوشحال می‌شم شما مرجع تقلیدتون رو که چنین فتوایی داره معرفی کنید.
    اما اگه مجتهد هستید، می‌تونید نظر اجتهادی خودتون رو با شیوه‌ی علمی بیان کنید و در قالب مقاله‌ای به جامعه‌ی فقهی عرضه کنید تا مورد استفاده و نقد و بررسی قرار بگیره. بنده هم به‌نوبه‌ی خودم خوشحال می‌شم مطالب علمی (و نه جدلی و عرفی) شما رو بخونم و اگه نکته‌ای داشتم عرض کنم.

  • #2318

    سید مهدی

    در پاسخ به: محمد امین

    طبق نظر آیت الله سیستانی اگر پمپ مستقیم هم به شبکه آب متصل باشد وضو وغسل صحیح است چون پول آن پرداخت شده است

  • #1167

    محمد امین

    ((درکش خیلی آسونه: وقتی من توی خونه‌م پمپ آب رو مستقیم به شبکه‌ی آب وصل می‌کنم، پمپ من آب توی لوله‌ی کوچه رو می‌مکه به خونه‌ی من و فشار آب همسایه‌ها کم می‌شه و این یعنی تجاوز به حقوق دیگران. ))
    این که اب به همه ی طبقات ساختمون با فشار یکسان نمیره تجاوز به حقوق دیگران نیست؟
    این که مناطق مختلف در هر شهر از فشار و کیفیت اب یکسان برخوردار نیستند تجاوز حقوق دیگران نیست؟
    ((آیا اجازه‌ی فلان مسؤول باعث می‌شه فشار آب همسایه‌ها کم نشه و سهم آب اون‌ها وارد خونه‌ی من نشه؟!))
    ای نادان سهم اب با توجه به رقم کنتور تعریف میشه نه با توجه به فشار اب. چه اینکه فشار اب در مناطق مختلف و طبقات مختلف متفاوته.
    مثال پمپ مثل اینه که دو نفر میخوان از یک چاه اب بکشن. یکه از سطل بزرگ تر استفاده میکنه و سریع تر اب رو خارج میکنه. یکی دیگه از سطل کوچکتر استفاده میکنه و کندتر اب رو خارج میکنه. در حالی که هردو از چاه سهم دارند . ایا میتونی بگی اولی کار خلافی کرده؟در حلی که پول سهمشو بپردازه؟

    ***** پاسخ *****

    ای دانا، پس اگه کسی در کنار منزل شما یک کارواش بزرگ راه بندازه و با استفاده از پمپ‌های بسیار قوی، کاری کنه که فشار آب منزل شما به صفر برسه و حتا یک قطره آب هم وارد لوله‌های منزل شما نشه، شما اعتراضی نخواهید داشت؟!
    اصلاً می‌دونید که شهرداری مطابق قانون تنها در جایی مجوز احداث کارواش و کارگاه و کارخانه رو صادر می‌کنه که زیرساخت‌های لازم در اون‌جا فراهم باشه و مصرف آب و برق و گاز بیش از اندازه، سهمیه‌ی شهروندان همسایه رو تحت تأثیر نگذاره و اون‌ها رو محروم نکنه؟! مگه این واحدهای تولیدی کنتور ندارند و مطابق رقم کنتور پول آب و برقی رو که مصرف می‌کنند، نمی‌دن؟!
    مثال چاه و سطلتون نادرسته؛ برای این‌که آب‌کشی با سطل بزرگ‌تر تأثیر مستقیمی بر حجم آبی که با سطل کوچک‌تر کشیده می‌شه، نداره (البته اگه آب چاه کافی باشه و کم نیاد)، اما در آب شهری که کسی با سطل آب نمی‌کشه بلکه آب با فشار وارد لوله‌های منازل می‌شه، وصل کردن مستقیم پمپ به لوله‌های آب شهری، فشار آب موجود در کل لوله‌های شهر رو کاهش می‌ده و در نتیجه فشار آب همه به‌ویژه همسایه‌ها کم می‌شه. در بسیاری از شهرها روزهای جمعه فشار آب کم می‌شه و اغلب مردم از این وضعیت ناراضی هستند. دلیلش اینه که در روز جمعه مصرف آب خانواده‌ها بیش‌تر می‌شه. حالا شما فرض کنید یکی در همسایگی شما پمپ آبش رو بدون استفاده از مخزن و مستقیم به آب شهری وصل کرده باشه و باعث شده باشه همه‌ی روزهای شما جمعه باشه و فشار آب شما همیشه مثل روز جمعه باشه، آیا شما ناراحت نمی‌شید؟! با این‌که هم شما و هم او کنتور دارید و به اندازه‌ی مصرفتون پول هم می‌دید.
    فرمایش شما با منطق لیبرال و سرمایه‌داری سازگاره. این منطق که «هر کسی به اندازه‌ی پولی که پرداخت می‌کنه مصرف می‌کنه؛ هرچند ضعفا و مستضعفان در این میان محروم شوند!» در اسلام جایی نداره.

  • #1166

    حانیه

    سلام
    از‌مطلب بسیار ارزندتون متشکرم
    خیلیا این قضیه رو نمیدونن
    کاش به جای چیزای چرت و پرتی که تو فضای مجازی منتشر میشد ازاین مطالب پخش میشد.
    من خودم وقتی این قضیه رو فهمیدم که یک روز آب خونه ما قطع شده بود و همه
    همسایه های اطراف هم آبشون قطع شده بود اما همسایه بالای واحد ما آب داشت با فشار خوب.... بله پمپ ایشون مستقیم به لوله وصله.
    حالا یه سوال
    یه راه حل بدین بدای کر بودن آب بغیر از راه حل هایی که دادین چون یه موردش که قلیله و با بچه کوچیک و نجسکاریاش سخته...
    موارد دیگه هم که خیلی آب مصرف میشه توی این بحران بی آبی، من یکی که گوشت تنم آب میشه که آب رو باز بذارم تا یه وقتی پمپ روشن بشه....
    کمکمون کنید قراره بریم جایی که پمپ داره و......

    ***** پاسخ *****

    سلام بر شما
    در یکی از کامنت‌ها، برای حل مشکل شرعی تطهیر نجاست دو راه حل عرض کرده‌ام:
    ۱. دو بار بشوییم. زیرا یکی از تفاوت‌های آب قلیل با آب کر، این است که برخی نجاست‌ها را با آب قلیل باید دو بار شست ولی با آب کر و جاری یک بار هم کافی است. مثلاً کسی که ادرار کرده و می‌خواهد خود را تطهیر کند، با آب قلیل باید دو بار بشوید ولی با آب کر و جاری یک بار کافی است. (در این باره یادداشت «همیشه دو بار بشوییم» را هم در همین سایت بخوانید)
    ۲. آن‌قدر شستن را ادامه دهیم تا فشار آب در مخزن گوجه‌ای کم شود و پمپ روشن شود. به محض روشن شدن پمپ، آب لوله‌ها به آب شهری وصل می‌شود و در حکم کر یا جاری خواهد بود. روشن شدن پمپ را هم می‌توان از صدای آن فهمید، و هم می‌توان از تغییر فشار آب متوجه شد. گذشته از این‌ها، به‌صورت عادی اگر ده دوازده ثانیه شیر آب باز باشد، پمپ روشن خواهد شد، حتا اگر صدایش را نشنویم و تغییر فشار آب را متوجه نشویم.
    درباره‌ی راه حل اول، سخت نگیرید! مطمئن باشید شما در حالت عادی نیز هر وسیله را (از اعضای بدن خود گرفته تا لباس و ظروف نجس را) بیش از دو بار می‌شویید. کافی است به این نکته توجه داشته باشید و این کار (دو بار شستن) را با توجه انجام دهید.
    درباره‌ی راه حل دوم نیز لازم نیست آب را باز بگذارید تا هدر رود، بلکه می‌توانید یک ظرف خالی مثل آفتابه را پر کنید یا همان‌طور که در راه حل دوم عرض کردم، شستن را ادامه دهید تا پمپ روش شود.

  • #1165

    خراسانی

    دوست عزیز باتشکر یک سوال داشتم
    باتوجه به اینکه شما منبع انبساط (گوجه ای مانند را می گوییم) وفکر می کنم اب طبقاتتان از حالت کر بودن خارج می شود.چون منبع انبساط بنظرم همواره مقدار کمی آب را در خود ذخیره کرده و در شبکه با فشار نگه داری می کند اما از منبع آب در اینحالت قطع ارتباط دارد.
    در خصوص حفظ کر بودن آب لوله های ساختمان چه کنیم؟

    ***** پاسخ *****

    بله پمپ آبی که به مخزن گوجه‌ای مجهز است، برای حفظ فشار آب در درجه‌ای خاص به صورت اتوماتیک قطع و وصل می‌شود و وقتی در حالت قطع قرار دارد، آب داخل لوله‌های ساختمان از شبکه‌ی آب شهری قطع می‌شود و در حکم آب قلیل است.
    در چنین وضعیتی برای تطهیر برخی نجاست‌ها دو راه وجود دارد:
    ۱. دو بار بشوییم. زیرا یکی از تفاوت‌های آب قلیل با آب کر، این است که برخی نجاست‌ها را با آب قلیل باید دو بار شست ولی با آب کر و جاری یک بار هم کافی است. مثلاً کسی که ادرار کرده و می‌خواهد خود را تطهیر کند، با آب قلیل باید دو بار بشوید ولی با آب کر و جاری یک بار کافی است. (در این باره یادداشت «همیشه دو بار بشوییم» را هم در همین سایت بخوانید)
    ۲. آن‌قدر شستن را ادامه دهیم تا فشار آب در مخزن گوجه‌ای کم شود و پمپ روشن شود. به محض روشن شدن پمپ، آب لوله‌ها به آب شهری وصل می‌شود و در حکم کر یا جاری خواهد بود. روشن شدن پمپ را هم می‌توان از صدای آن فهمید، و هم می‌توان از تغییر فشار آب متوجه شد. گذشته از این‌ها، به‌صورت عادی اگر ده دوازده ثانیه شیر آب باز باشد، پمپ روشن خواهد شد، حتا اگر صدایش را نشنویم و تغییر فشار آب را متوجه نشویم.

  • #1164

    وووو

    ممنونم ازت بخاطر نکته ریزی که گوشزد کردی.متاسفانه بحران اب جدی شده ما تو منزلنون حتی اب خوردن هم نداریم تمام همسایه ها پمپ بستن فشار زیادی روی ما میاد نیخواستم پمپ ببندم تا این که یک سرچ زدم و مطالب شما را خوندم .باید ببینم تا کجا میتونم فشار بی ابی را تحمل کنم و به محرمات خدا و حق الناس پایبند باشم.چون پمپ با منبع زیاد عاقلانه نیست باید ابی باشه وارد تانک بشه یا نه که بعد پمپ بخواد عمل پمپاژ را انجام بده یا نه؟؟؟

    ***** پاسخ *****

    آفرین بر شما انسان مؤمن و قانون‌مند!
    معمولاً شب‌ها فشار آب بیش‌تر می‌شه و مخزن آب پر می‌شه.
    اگه واقعاً به خاطر پمپ‌های بی‌حساب همسایه‌ها، فشار آب این‌قدر پایین هست که عملاً مخزن آب بی‌استفاده خواهد بود، در این صورت شما هم می‌تونید از پمپ بدون مخزن استفاده کنید. این کار در این شرایط، از نظر شرعی و قانونی بی‌اشکاله. البته خوبه نسبت به این فرهنگ نادرست بی‌تفاوت نباشید و به همسایه‌ها گوشزد کنید و برای ترویج فرهنگ استفاده از مخزن به هر شکل ممکن تلاش کنید.

  • #1163

    قاسمپور

    سلام من از شما ممنونم که بدون توجیهات الکی کاری که درسته انجام دادید ومنبع آب تهیه کردید ایمان آدم ها درشرایط سخت معلوم میشه وباید به شما احسنت گفت واین دوستمون هم بهتره از انتقاد به جا خوشحال باشه نه ناراحت چرا که حقیقت گاهی تلخ وسخت است اما عاقبت آن حتما شبرین خواهدبود.خدارا شکر که هنوز آدمهای باوجدانی که خودشون رو باکلاه شرعی گول نمیزنن تو این دنیاوجود داره.

  • #1162

    عبدالله

    ای کاش به این راحتی دیگران مخصوصا متدینین را به حرام خواری متهم نمیکردی چون خیلی از اونها خبر ندارن و وقتی متوجه قضییه میشوند میرن دنبال برطرف کردن مسئله و طبق فتوای مراجع تقلید اگر اداره آب و فاضلاب منطقه اجازه بده اشکال نداره.من خودم رفتم و از اداره آب منظقه این اجازه را گرفتم و به چند نفری که گفتم رفتن دنبال قضییه...
    وقتی مطلبتو میخوندم تو ذهنم میومد که نکنه چون خودت تو زحمت افتادی و هزینه کردی و داری میبینی مردم این هزینه را متحمل نمیشن ناراحتی

    ***** پاسخ*****

    بعید می‌دونم نوشته‌م بوی توهین بده! من کسی رو به حرام‌خوری عمدی متهم نکردم. همه می‌دونن که استفاده از پمپ بدون منبع شرعاً و قانوناً ممنوعه، ولی بعضی‌ها با این‌که نماز می‌خونن و روزه هم می‌گیرن، اما این کار رو خیلی جدی نمی‌گیرن و تصور نمی‌کنن که چنین کاری منجر به حرام‌خواری بشه. من فقط این نکته رو تذکر دادم تا کسی که اهل تقوا است، تکلیف خودشو بدونه.اتفاقاً من همون اولین بار که به سازمان آب مراجعه کردم، احساس کردم که نسبت به استفاده از پمپ بدون منبع سهل‌انگاری می‌شه و کارمندان سازمان آب این کار خلاف قانون رو خیلی جدی نمی‌گیرن. اگه اهلش بودم، من هم بی‌سروصدا این کارو می‌کردم. کسی جلوی منو نگرفت جز ایمان و وجدان خودم!
    محض یادآوری شما دوست عزیز عرض کنم که استفاده از پمپ بدون منبع قانوناً ممنوعه و هیچ مسؤولی نمی‌تونه برای کار خلاف قانون اجازه صادر کنه. اگه هم کتباً یا شفاهاً چنین اجازه‌ای صادر بشه، حمل بر سهل‌انگاری و بی‌توجهی به قانون می‌شه، چیزی که متأسفانه تو ادارات ما کم نیست!
    درکش خیلی آسونه: وقتی من توی خونه‌م پمپ آب رو مستقیم به شبکه‌ی آب وصل می‌کنم، پمپ من آب توی لوله‌ی کوچه رو می‌مکه به خونه‌ی من و فشار آب همسایه‌ها کم می‌شه و این یعنی تجاوز به حقوق دیگران. آیا اجازه‌ی فلان مسؤول باعث می‌شه فشار آب همسایه‌ها کم نشه و سهم آب اون‌ها وارد خونه‌ی من نشه؟!
    برای اطمینان این لینک‌ها رو ببینید:
    http://122.tpww.ir/fa/questio

    http://rooyeshnews.com/zayanderood/47164-3920502080647.html?matni=1

    http://www.makhzaneab.com/%D8%BA%DB%8C%D8%B1-%D9%82%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%86%DB%8C-%D8%A8%D9%88%D8%AF%D9%86-%D9%86%D8%B5%D8%A8-%D9%85%D8%B3%D8%AA%D9%82%DB%8C%D9%85-%D9%BE%D9%85%D9%BE-%D8%A8%D8%B1-%D8%B1%D9%88%D9%8A-%DA%A9%D9%86/

    http://www.isna.ir/fa/news/93041407954/%D8%A7%D8%AD%D8%AA%D9%85%D8%A7%D9%84-%D8%A2%D9%84%D9%88%D8%AF%D9%87-%D8%B4%D8%AF%D9%86-%D8%A2%D8%A8-%D8%A8%D8%A7-%D9%86%D8%B5%D8%A8-%D9%BE%D9%85%D9%BE-%D9%BE%D9%85%D9%BE-%D8%A2%D8%A8-%D9%86%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان میهمان

0 / 5000 محدودیت حروف
متن شما باید کمتر از 5000 حرف باشد

مطالب برگزیده

جمهوری اسلامی ایران تبیین ضرورت تشکیل حکومت اسلامی در زمان غیبت


زنان و ازدواج پاسخ به چند ابهام درباره‌ی زنان و ازدواج در آیین اسلام


حجاب ده تلنگر درباره‌ی حجاب و عفاف


شراب یک لحظه مستی، یک عمر پستی! (شراب‌خواری)


یوسف علیه‌السلام علاقه به هم‌جنس زیبارو


دوستش دارم دوستش دارم (سلسله مقالات)


آزادی جنسی غربی چرا نباید در آزادی جنسی از غرب و اروپا که الگوی پیشرفت و تمدن هستند پیروی کنیم؟


عصبانیت چگونه عصبانیت خود را کنترل کنم؟


خودشناسی چگونه می‌توانم خودم را بشناسم و بحران هویت را پشت سر بگذارم؟


استخاره، آری یا نه، چرا و چگونه؟ استخاره، آری یا نه؟ چرا و چگونه؟


چگونه خوش‌تیپ و امروزی و در عین حال باحجاب باشم؟ چگونه خوش‌تیپ و امروزی و در عین حال باحجاب باشم؟


چرا خدا مشکل همه‌ی بنده‌هاشو حل می‌کنه جز ما؟! چرا خدا مشکل همه‌ی بنده‌هاشو حل می‌کنه جز ما؟!


چرا فقط اسلام؟! چرا ادیان دیگر نه؟! چرا فقط اسلام؟! چرا ادیان دیگر نه؟!


حسین علیه‌السلام در مصاف ابلیس حسین علیه‌السلام در مصاف ابلیس


رنج پُرارج (عادت ماهانه) رنج پُرارج (عادت ماهانه)


هدف آفرینش انسان هدف آفرینش انسان


حالا کی بهشت و جهنم رو دیده؟!! حالا کی بهشت و جهنم رو دیده؟!!


رجعت، افسانه یا حقیقت؟! رجعت، افسانه یا حقیقت؟!


حکم خشن سنگسار چگونه با عقل و فطرت انسانی سازگار است؟ حکم خشن سنگسار چگونه با عقل و فطرت انسانی سازگار است؟


آیا حکم اسلامی ارتداد با آزادی اندیشه و حقیقت‌جویی منافات ندارد؟! آیا حکم اسلامی ارتداد با آزادی اندیشه و حقیقت‌جویی منافات ندارد؟!


چگونه این چشم صاحب‌مرده را کنترل کنم؟ چگونه این چشم صاحب‌مرده را کنترل کنم؟


چگونه توبه‌ای پایدار و شکست‌ناپذیر داشته باشم؟ چگونه توبه‌ای پایدار و شکست‌ناپذیر داشته باشم؟


چرا امام خامنه‌ای؟ چرا امام خامنه‌ای؟


کنترل جمعیت یا انقراض شیعه؟! کنترل جمعیت یا انقراض شیعه؟!


شبهه‌ای درباره‌ی نماز و پاسخ آن شبهه‌ای درباره‌ی نماز و پاسخ آن


بررسی روزه‌ی دختران نه ساله + گفت‌وگو باچند فرشته‌ی نوبالغ بررسی روزه‌ی دختران نه ساله + گفت‌وگو باچند فرشته‌ی نوبالغ


هنری به نام «امر به معروف و نهی از منکر» هنری به نام «امر به معروف و نهی از منکر»


حقیقت دعا و اسرار اجابت حقیقت دعا و اسرار اجابت


شب قدر و معمای سرنوشت شب قدر و معمّای سرنوشت


20 راز در زندگی مشترک 20 راز در زندگی مشترک