یکشنبه, 18 شهریور 1403

شناسه پیام‌رسان‌ (ایتا، روبیکا و سروش)
h_shad_ir@

 کانال سایت در پیام‌رسان سروش
hshadir@

رقص و موسیقی موجب نشاط و شادی است، چرا می‌گویید حرام است؟!

بسم الله

به مناسبت دهه‌ی فجر امسال (1393) در دبیرستان امام خمینی (ره) اردبیل برنامه داشتم. هنگام خروج از مدرسه با دانش‌آموزی آشنا شدم که روحیات خاصی داشت. صحبت‌هایی با هم داشتیم. یکی از پرسش‌هایی که مطرح کرد درباره‌ی رقص و موسیقی بود:

چرا شماها رقص را بد می‌دانید؟! درحالی‌که آثار خوبی بر روح و روان انسان دارد و باعث شادی و نشاط است. من خودم هر وقت خسته و بی‌حوصله می‌شوم، موسیقی شادی می‌گذارم و چند دقیقه‌ای می‌رقصم و حسابی شارژ و سرحال می‌شوم. آثار مثبت رقص و موسیقی نشان دهنده‌ی این است که یا احکام دین دیگر کهنه شده است و به درد زندگی امروزه نمی‌خورد؛ یا این‌که شما آخوندها این حرف‌ها را از خودتان درآورده‌اید و به دین و مذهب چسبانده‌اید!

گفتم: کسی منکر این آثار رقص و موسیقی نیست. رقص و موسیقی و مشروبات الکلی و مواد روان‌گردان در جسم و روح انسان چنان تأثیر عمیقی دارند که با استقاده‌ی حساب‌شده از آن‌ها می‌توان مسیر زندگی یک انسان را به‌کلی تغییر داد. مثلاً کسی را که تصمیم به خودکشی گرفته، می‌توان با موسیقی مناسب از تصمیمش منصرف کرد و به زندگی بازگرداند.

پرسید: پس چرا شماها می‌گویید این‌ها حرام و ممنوع است؟!

گفتم: اگر انجام یک کار خیلی مهم (مثل همان نجات جان کسی که در حال خودکشی است) بسته به یکی از این موارد (رقص و موسیقی و...) باشد و راه و چاره‌ی دیگری در میان نباشد، شکی نیست که این کارها جایز و گاه واجب می‌شوند. اگر بتوان فرض کرد که بیماری خاصی هست که مصرف شراب تنها راه درمان آن است و دارو و درمان دیگری وجود ندارد یا در دسترس نیست، از نظر دین خدا مصرف شراب تا وقتی که این شرایط برقرار است، جایز است. شراب در حالت عادی حرام است؛ ولی چون فایده‌ی مهم‌تری بر مصرف آن مترتب می‌شود، استثنائاً در چنین شرایطی مصرف آن جایز می‌شود.

اما این‌که چرا این کارها (رقص و موسیقی و مصرف مشروبات و مواد روان‌گردان) در حالت عادی حرام و ممنوع‌اند، به این دلیل است که ضررشان خیلی بیش‌تر از فایده‌شان است. چرا مواد مخدر را نمی‌گویی؟! مگر تریاک و هرویین و کراک و شیشه باعث نشاط و شادی نیستند؟! آیا نشاط و شادی رقص و موسیقی قابل مقایسه است با نئشگی و حس و حالی که مواد مخدر به انسان می‌دهد؟! پس چرا از مواد مخدر طرفداری و دفاع نمی‌کنی؟! بله، به خاطر این‌که ضررهای تباه کننده‌ی مواد مخدر را خوب می‌دانی. اما این را هم بدان که رقص و موسیقی و مشروبات هم از طیف و خانواده‌ی مواد مخدر هستند و درست است که کم‌وبیش موجب شادی و نشاط و رفع خستگی و افسردگی هستند؛ ولی سه ویژگی دیگر دارند که اجازه نمی‌دهند هیچ عاقلی به سمت آن‌ها برود:

1. ویژگی اول این است که ضررهای جسمی و روحی جدّی و قابل توجهی دارند که بر اهلش پوشیده نیست. یکی از مهم‌ترین ضررها زوال عقل و خرد و برهم خوردن اعتدال روحی و روانی است. بسیاری از جرم‌ها و جنایت‌ها و رفتارهای پرخطر در حالت مستی و از خودبی‌خودی اتفاق افتاده است؛ مستی ناشی از مصرف مواد مُسکِر و روان‌گردان؛ دیوانگی ناشی از شنیدن موسیقی‌های تند؛ افسردگی و پوچ‌گرایی ناشی از شنیدن موسیقی‌های غمگین و ناامیدکننده؛ طغیان شهوت ناشی از رقص بی‌پروا و بی‌مبالات؛ و...

2. ویژگی دوم این است که شادی و نشاطی که این کارها به انسان می‌دهد به شدت سطحی و زودگذر است و صرفاً یک تسکین و التیام موقت است برای دردها و مشکلات جدی و عمیق.

3. و ویژگی سوم این‌که این‌ها اعتیاد آور و موجب وابستگی شدید هستند. از آن‌جایی که شادی و نشاط برآمده از این کارها سطحی و زودگذر است؛ انسان برای به دست آوردن شادی و نشاط بیش‌تر، مجبور است دوباره و سه‌باره... و برای همیشه آن‌ها را مصرف کند. و این یعنی اعتیاد و وابستگی که فرد را وادار می‌کند پول و مال و زندگی و آبروی خود را بدهد تا اندکی خوشی و لذت زودگذر به دست آورد. شاید یک بار رقصیدن و یک بار گوش دادن به موسیقی تند و یک بار مصرف مُسکرات این آثار مخرب را نداشته باشد، ولی اعتیاد به آن‌ها زندگی را تباه و نابود خواهد کرد.

خدا بهتر از ما می‌داند که این امور موجب لذت و خوشی و تسکین آلام و دردها است، ولی مگر فراموش کردن درد و غافل شدن از مشکلات، به معنای درمان درد و حل مشکلات است؟! خدا نمی‌خواهد ما سرکار باشیم و با فراموش کردن دردها و مشکلات، آن‌ها را حل شده و درمان شده بپنداریم! خدا می‌خواهد ما مردانه و با شجاعت به جنگ مشکلات و موانع رشد برویم و با واقع‌بینی با سختی‌های زندگی روبه‌رو شویم.

پرسید: اصلاً اگر خدا ما را دوست داشت و دلش برای ما می‌سوخت، چرا به داد ما نمی‌رسد و ما را در این همه مشکلات و بدبختی‌ها رها کرده؟!

گفتم: این دیگر سؤال دیگری است که جواب دیگری می‌طلبد. نتیجه‌ای که در این‌جا باید بگیریم این است که آفریدگار ما از ما می‌خواهد در برابر مشکلات و موانع، باید اهل فکر و اندیشه و تلاش و کوشش باشیم و واقع‌بینانه با سختی‌ها و موانع روبه‌رو شویم و با سرپنجه‌ی خردورزی و دورنگری و خیرخواهی گره‌ها را یکی یکی باز کنیم؛ نه این‌که مانند کبک سر خود را در برف فرو کنیم و با پناه بردن به مستی و طرب و غفلت و خوشی و فراموشی، روزبه‌روز در برابر مشکلات و موانع ناتوان‌تر و حقیرتر شویم!

امتیاز کلی این مطلب (8)

3 از 5 ستاره
  • #2381

    samaãaioby

    من یه سوال داشتم!!!!
    میگم امروزه خیلی ها به رقص کیپاپ علاقه دارند و حالا بعضی هاشون به کره سفر میکند و اونجا کارآموزی یاد میگیرند و معمولا رقص کیپاپ رقص کشیشی داره ولی خوب یه نفر آرزویش اینکه یک آیدل خوب بشه آیا اینم از دیدگاه اسلام گناه که یک نفر دنبال آرزو های خود برود؟؟؟؟؟

    ***** پاسخ *****

    اگه یه کاری بده، آرزوی اون کار هم بده. ما باید آرزوهامون رو عاقلانه شکل بدیم و به دنبالشون باشیم، وگرنه هر کسی هر آرزویی می‌تونه داشته باشه. هر آرزویی که درست نیست و ارزش پیگیری نداره.

  • #2380

    مریم

    سلام ممنون از مطالب آموزنده تون

  • #2362

    فاطما

    اینکه موسیقی توسط مراجع حرام شده طبق احادیثی است که از امام صادق ع به جا مانده .وگرنه توی قرآن با صراحت موسیقی ورقص راچون مشروب حرام اعلام نکرده .اول اینکه حدیث مانند آیات قرآن شان صدور دارد .اگر امام موسیقی راحرام اعلام کرده فقط برای مردم همان زمان وبراساس شرایط خاص سیاسی واجتماعی همان دوره بوده .الان قرن بیست ویک است ونمی توان براساس احادیثی که برای مردم آن زمان صادر شده حکم صادر کرد .چون نه شرایط سیاسی واجتماعی مثل آن زمان است ونه مردم این قرن مثل مردم زمان امام هستند .الان لازم است که امام زمان ظهور کند وهرآنچه حکم بفرماید همان خواهد بود .پس تا زمان ظهور امام زمان جامعه مثل جوامع دیگر کشورهای اسلامی خواهد بود .این حرام های بیخود فقط اسلام متعادل وقشنگ ما رادینی سختگیر وخشن ساخته وبه جای جاذبه داشتن بیشتر دافعه دارد .مرجع تقلیدی که سنی ازش گذشته جوانان رامثل زمان جوانی خود می پندارد وتصور می کند جوان امروز مثل جوانی خودش می اندیشد واصلا حال دل جوان قرن بیست ویک رادرک نمی کند .موسیقی ورقص چیزهایی است که در دیگر کشورهای مسلمان رایج است وفقط توی ایران است که ممنوع شده .باید با جهان پیش رفت نه اینکه مخالف جریان رودخانه شنا کرد .قطعا جوانی که در کشور مسلمان لبنان موسیقی گوش می دهد واهل رقص است جهنمی نخواهد بود وخدا در مورد او قضاوت خواهد کرد .موسیقی ورقص هنرهای متعالی هستند که باید به جا استفاده شوندنه اینکه دورانداخته شوند .رقص فقط در مقابل نامحرم حرام است وبس .

    ***** پاسخ *****

    ۱. سخنان فنی نیازمند تخصص است. بدون داشتن تخصص پزشکی نمی‌توان درباره بیماری و درمان نظر فنی داد و بدون بهره‌مندی از تخصص مهندسی نمی‌توان درباره امور مهندسی نظر فنی داد.
    استنباط احکام اسلامی یک کار فنی است و بدون تخصص نمی‌توان احکام دینی را از منابع اسلامی به دست آورد. از گفته‌هایتان پیداست که نه‌تنها در این باره تخصص ندارید، بلکه کم‌ترین آشنایی را هم ندارید.

    ۲. قرآن فرموده است: «ما آتاکم الرسول فخذوه و ما نهاکم عنه فانتهوا؛ هرچه پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله به آن دستور دهد، انجام دهید و هرچه از آن نهی کند، بپرهیزید»؛ پس هرچه پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله و اهل بیت علیهم‌السلام بفرمایند، مانند قرآن معتبر است.

    ۳. به چه دلیلی اگر امام معصوم رقص و موسیقی لهوی را حرام کرده، این حکم مخصوص زمان صدور حکم است و زمان‌های دیگر را دربرنمی‌گیرد؟! آیا صرف گذشت زمان، حکم شرعی را عوض می‌کند؟!

    ۳. منظورتان چیست که الآن لازم است امام زمان ظهور کند؟! چه کسی زمان ظهور را تعیین می‌کند؟! حالا که ظهور نکرده است، جامعه ما مثل دیگر کشورها خواهد بود؟! منظورتان چیست؟! با چه منطقی سخن می‌گویید؟
    محض اطلاع شما، خود حضرت فرموده‌اند در زمان غیبت به فقیهان شایسته مراجعه کنید و هرچه را گفتند، حکم من و حکم خدا بدانید و به آن عمل کنید.

    ۴. این سخنتان نیز بسیار عجیب و کاملاً نادرست است: «باید با جهان پیش رفت نه اینکه مخالف جریان رودخانه شنا کرد».

    ۵. گفته‌اید: «رقص فقط در مقابل نامحرم حرام است و بس»، اما چرا رقص در مقابل نامحرم هم حلال نباشد؟! مگر در قرآن نوشته رقص در مقابل نامحرم حرام است؟! یا مگر در کشورهای دیگر، زنی در مقابل نامحرم رقص نمی‌کند؟!

  • #2274

    زیبا

    با سلام مگر هدف دین اسلام نزدیکی به خداوند نیست؟ خب من میتونم زمان هایی رو برای عبادت خداوند اختصاص بدم و زمان هایی هم برای گوش دادن به اهنگ و رقص و شادی خودم بزارم و میتونم با وجود گوش دادن به اهنگ و رقصیدنم همچنان نزدیکی و ایمانم رو نسبت به خدا حفظ کنم پس دیگه چه دلیلی داره که دین اسلام بعضی از اهنگ هارو حرام اعلام کنه من هدفی که مد نظر دین اسلام هست رو دنبال میکنم پس دیگه برای اون چه فرقی داره که اهنگ حرام باشه یا حلال مهم هدف دین اسلام هست که داره دنبال میشه

    ***** پاسخ *****

    سلام بر شما
    آیا شما می‌تونید بدون جلب نظر کسی و بدون تأمین خواسته‌هاش به‌ش نزدیک بشید؟!
    نزدیک شدن به خدا بدون همسو کردن خواسته‌هامون با خواسته‌های خدا و بدون اطاعت از او امکان‌پذیر نیست.
    خداوند هم خواسته‌هاش رو که همه‌ش به نفع و صلاح خودمونه، در قالب شریعت اسلام برامون بیان کرده. یکی از چیزهایی که خدا براموم حرام کرده، برخی رقص‌ها و موسیقی‌هاست. حالا به نظر شما می‌شه آدم حرف خدا رو گوش نکنه و خودش رو به رقص و موسیقی حرام آلوده کنه ولی با این حال به خدا نزدیک بشه؟ چطور ممکنه؟!

  • #2261

    ناشناس

    سلام و عرض ادب
    درباره مطالب شما، من خودم همه این حرف ها رو قبول دارم و هیچ وقت انجام نمیدم.
    توی مدرسه من خیلی از بچه ها بعضی اوقات با همدیگر آهنگ می خونن و می رقصن
    میشه دقیق و حکم مشخصش رو بگید؟ چون من خیلی گشتم که پیدا کنم ولی دقیقش رو ندیدم.
    من می خواستم بهشون تذکر بدم ولی چون از حکم دقیقش اطلاعی نداشتم فعلا چیزی نگفتم، می خوام برای توضیح دادن بهشون دستم پر باشه، بتونم جوابشون رو بدم. اگه حرامه بگید که بهشون تذکر بدم.
    آهمگ هایی هم که می خونن رپ نیستن، بعضی اوقات هم بدون آهنگ خوندن می رقصن، یا همراه با خوندن آهنگ تنبک میزنن و میرقصن. یا بدون آهنگ
    این کارشون حرامه؟ در ضمن مدرسه دخترانه است.

    ***** پاسخ *****

    سلام بر شما
    حرام بودن یا نبودن کار این بچه‌‌ها بستگی داره به نوع آهنگ و چگونگی حرکاتشون. اگه ملاک‌های رقص و آهنگ حرام رو داشته باشه، حرامه. مثلاً اگه شهوت‌انگیز باشه حرامه.
    معمولاً خیلی از ورجه‌ وورجه‌های دانش‌آموزی، بیش‌تر جنبه تفریح و سرگرمی داره تا گناه. اگه شک داشتید، نمی‌تونید کارشون رو حرام بدونید اما حتماً یک دانش‌آموز می‌تونه کارهای بهتری انجام بده که هم جذاب و پرهیجان باشند و هم مفید و سالم. در این باره می‌تونید کمک و راهنمایی‌شون بکنید.

  • #2260

    فاطمه خانم

    رتبه بندی 0.5 از 5 ستاره

    سلام
    من یه خانم چادریم نمازمم میخونم معتاد اهنگ نیستم
    تمام پرسش و پاسخارو خوندم تو تمام پاسخا شما فقط با کلمات بازی کردین من اصلا ذره ای قانع نشدم من تو عمرم لب به مشروب و مخدر نزدم اصلا توضیحات شما برام قابل درک نیست
    این سختگیریای هایی که شما میگین و میندازین گردن دین خیلی هارو از اسلام فراری داده مگه شما خدایین که اینقدر سفتو سخت میزنین اهنگ و رقص و موسیقی نمیگم پارتی نمیگم مختلط تو مجلسای عروس معمولی یا تولد خاما اقایون جدا الان دیگه عرفه هیچکس اینقدر گشنه و ندید بدید نیست که با یه رفص تحریک بشه اسلام دین روزه خیلی از قوانینش باید دوباره و به روز تعریف بشن چارچوبا رو دوباره معنی کنین این تعریفای قدیمی زیادی نخ نما و کهنه شدن تروخدا باز تو جواب با شتر مرغ دزدی و از این جور مثالا جواب ندین

    ***** پاسخ *****

    سلام بر شما
    اینکه اسلام دینی به‌روز است و علمای اسلام باید نقش خودشون رو در ارائه پویایی‌های اسلام به‌درستی ایفا کنند، کاملاً درسته، اما این‌طوری هم نیست که در برخورد با فرهنگ‌های بیگانه منفعل باشیم و به هر قیمتی بخواهیم اسلام رو با همه چیز سازگار کنیم.
    اسلام‌شناسی باید با روش علمی و معتبر باشه. توصیه می‌کنم بیش‌تر مطالعه کنید. کتاب «غنا، موسیقی و رقص در اسلام» اثر مرتضی چیت‌سازان رو برای مطالعه و تحقیق پیشنهاد می‌کنم.

  • #2244

    ♧◇♡♤

    رتبه بندی 0.5 از 5 ستاره

    پیامبر اسلام باید از اون دنیا برگرده بیاد این دنیا اسلام رو از دست آخوند ها نجات بده آخوند ها نه تنها اسلام رو وحشتناک و بد کردن بلکه مردم رو از اسلام متنفر هم کردن خدایا اسلام را از شر آخوند ها نجات بده آمین ??

    ***** پاسخ *****

    آمین!
    قبول دارم که برخی آخوندها مثل من، لکه ننگی بر دامن اسلام‌اند، اما آخوند خوب و شایسته هم کم نداریم. این درست نیست که همه رو با یک نظر قضاوت کنیم.
    در میان پلیس‌ها و پزشک‌ها و تعمیرکارها هم آدم‌های ضعیف و ناشایسته داریم، آیا باید بگیم همه پلیس‌ها و پزشک‌ها و تعمیرکارها بد و بی‌مصرف و بی‌خاصیت و بدجنس‌اند؟! البته که نه. انصاف داشته باشیم.

  • #2219

    یلدا

    سلام ببخشید من یه سوال داشتم؟ خب درسته که زن نباید بخونه و حرامه اما منی که دخترم چه اشکالی داره به صدای اون زن گوش بدم حالا میخواد هر آهنگی باشه؟ من که بهش نامحرم نیستم که حرام باشه و من الآن دقیقا نمیدونم حرام هست یا نیست؟

    ***** پاسخ *****

    سلام. مسأله محرم و نامحرم نیست. ترانه و آهنگی حرامه که:
    ۱. طربناک باشه؛ یعنی انسان رو از حالت عقلانیت و تعادل روانی خارج کنه؛ مثلاً آهنگ یا ترانه‌ای که باعث می‌شه راننده‌ای با شنیدنش، از تعادل در رانندگی دور بشه و حرکت‌های خطرناک بکنه، طربناک و ممنوعه.
    (طرب منفی همیشه در مسیر شادی و خنده نیست؛ بلکه ممکنه کسی در اثر گوش دادن به آهنگ و ترانه‌ای غمگین چنان گرفتار غم و ناراحتی بشه که از حالت تعادل خارج بشه و دچار افسردگی و پوچی بشه و حتی ممکنه به سمت خودکشی تمایل پیدا کنه. پس آهنگ غمگین هم می‌تونه طربناک باشه)
    ۲. دربردارنده‌ی محتوای حرام باشه؛ مثلاً شامل ابیات و جملات کفرآمیز یا مستهجن باشه؛
    ۳. تحریک کننده‌ی شهوت باشه؛
    ۴. با مجالس گناه تناسب و هم‌خوانی داشته باشه؛ یعنی مشابه آهنگ‌ها و ترانه‌هایی باشه که برای مجالس بزن و برقص و عیش و نوش مورد استفاده قرار می‌گیره.
    هر آهنگ و ترانه‌ای که یکی از این ملاک‌ها رو داشته باشه، حرام و ممنوعه؛ در غیر این صورت، جایز و حلاله.
    از میان معیارهای چهارگانه، فقط معیار سوم می‌تونه به جنسیت ربط داشته باشه؛ یعنی صدای خواننده زن ممکنه برای مرد تحریک‌کننده باشه اما برای خانم‌ها تحریک‌کننده نباشه، که دراین‌صورت حرام نخواهد بود. اما سه معیار دیگه درباره خانم و آقا برابره.

  • #2179

    سمیه

    این که تو عروسی ها که زن ومرد جداست برقصیم .شادی کنیم .اهنگ ها هم اهنگ هایی که تو فیلم ها هم هست ترکی شمای اهنگ بارون بارون و...به نظر من شهوت انگیز نیستن بیشتر شور وحال میده به شادی وسر وصدا و..تو عروسی اینا هم حرامه ایا .من از بچه گی رقص بابا کرم با تیپ لوتی های قدیم فقط تو عروسی ها تو مجلس زنانه انجام میدم اینم حرامه ؟بیشتر ادای لوتی ها ی قدیم رو در می یارم سیبیل میزارم یعنی اینم حرامه .خودم هم نماز خون .با حجاب کامل هستم وهمه چیز رو رعایت میکنم ولی تو مجالس زنانه ای که داریم همیشه شلوغ کاری ورقص داشتیم ولی نه رقص که شهوت انگیز باشه

    ***** پاسخ *****

    رقص زن برای مردان نامحرم حرام است، اما دربارۀ رقص زن برای زنان و مردان محرم در میهمانی‌ها یا عروسی‌هایی که در آن مردان نمی‌توانند رفت و آمد کنند، برخی مراجع مثل آیت‌الله بهجت، مکارم، وحید و سیستانی آن را جایز نمی‌دانند، اما برخی دیگر مثل امام خمینی و امام خامنه‌ای و آیت الله تبریزی آن را جایز می‌دانند، مشروط به اینکه باعث تحریک شهوت نباشد و گناه و مفسده‌ای در پی نداشته باشد. اما در کل می‌فرمایند برای مؤمن سزاوار ست که از لهو و لعب پرهیز کند.

  • #2084

    8

    سلام حکم رقص هیپ هاپ در تنهایی چیست مرجعیت آیت ا.. خامنه ای
    و یا دیدن موزیک ویدئو های گروه های موسیقی کره ای با اعضای مذکر برای یک خانم

    ***** پاسخ *****

    سلام بر شما
    به فتوای امام خامنه‌ای و اغلب فقهای دیگر رقص در تنهایی اشکال ندارد مگر اینکه با گناهی دیگر مثل موسیقی حرام همراه باشد یا مستلزم گناهی دیگر مثل فیلم‌برداری و انتشار برای نامحرم باشد.

    تماشای تصویر و فیلم رقص اگر مفسده‌ای مثل برهنگی تصاویر یا تحریک شهوت داشته باشد ممنوع است. همچنین اگر مصداق لهو حرام باشد.

  • #2077

    مهلا

    ایا رقص کیپاپ که حجاب داشته باشیم جلوی مردان حرام است ؟

    ***** پاسخ *****

    این رقص تفاوتی با رقص‌های دیگه نداره.
    داشتن پوشش و حجاب نمی‌تونه جلوی شهوت‌انگیزی حرکت‌های خاص بدن رو به‌طور کامل بگیره، بنابراین مشکلی رو حل نمی‌کنه.

  • #2050

    ساجده

    سلام
    ببخشین چون نظم در‌حرکات هست موجب شهوت میشه؟
    ینی هر چی ک نظم داره موجب فساد میشه؟
    من نمیدونم چرا رقص موجب این چیزایی ک گفتین میشه ولی خودم و میرقصم و این چیزایی ک گفتین و می شنوم واقعا درک نمیکنم ... گفتین رقص برا همسر حلاله
    خب وقتی تا حالا نرقصیده باشه ... فیلم رقص و ندیده باشه .. و حتی کسی نباشه ک اشکالات و بگیره و تذکر بده
    نظرتون چجوری جلوی همسرش برقصه
    من مقلد آیت الله خامنه ای هستم
    ایشون میگن بنا بر احتیاط واجب حرام است
    ینی جلو مادرم هم نرقصم بنا بر احتیاط!
    خب تو عروسیم چیکار کنم دقیقا؟ بشینم صلوات بفرستم؟

    ***** پاسخ *****

    سلام
    ببخشید چون تک‌چرخ زدن با موتور توی خیابون هیجان داره، خطرناکه؟ یعنی هرچی هیجان داره خطرناکه؟!
    نه!
    نه خطر تک‌چرخ زدن به خاطر هیجانشه و نه شهوت‌انگیز بودن رقص به‌خاطر نظمش. شهوت‌انگیز بودن رقص به‌خاطر به نمایش گذاشتن جاذبه‌های جنسیه. این‌که شما این حقیقت رو به‌درستی درک نمی‌کنید، نشونه پاک و سالم بودن شماست. اگه مراقب این دل پاک و روح سالمتون نباشید، هیچ ضمانتی نیست که در آینده هم همین‌طور خوب و بی‌آلایش باقی بمونید. شهوت‌انگیز بودن رقص ـ به‌ویژه رقص جنس مخالف ـ حقیقتی غیرقابل انکاره، مگر رقص‌های محلی و سنتی که با چرخوندن چوب و دستمال و این جور چیزهاست. چنین رقص‌هایی حرام نیست.

    رقص برای همسر فقط حلاله، واجب یا مستحب نیست که لازم باشه فکری هم به حال مراحل آموزش و تمرینش کرد!
    ممکنه خانمی قبلاً نمی‌دونسته و رقص رو یاد گرفته ولی حالا که حکمش رو فهمیده می‌خواد تنها برای همسرش برقصه. از این گذشته رقص مثل نقاشی و شعر گفتن، یه چیز ذوقیه و این ذوق در طبیعت اغلب انسان‌ها هست و نیازی به آموزش خاص نداره. یک خانم با کمک همسرش یا بدون کمک او می‌تونه در این کار مهارت پیدا کنه. اصل رقص مگه از کجا دراومده؟!

    درباره اینکه در عروسی نرقصید پس چه‌کار کنید، این دو مطلب رو از همین سایت بخونید:
    ۱. مگر عروسی بدون ساز و آواز هم می‌شود؟
    http://h-shad.ir/index.php/writings/best-questions/364-bad-weding
    ۲. جشن عروسی از نگاه اسلام
    http://h-shad.ir/index.php/writings/hand-writings/culture/143-islamic-wedding

  • #2013

    مجيد

    دوستان عزيز، بنده بشخصه از تماشاي رقص پسرهاي نوجوان بسيار تحريك ميشم پس اين قضيه كه ميگن رقص مرد براي مرد جايز هست رو جدي نگيريد.

  • #2029

    سید

    در پاسخ به: مجيد

    بر اساس بعضی از مراجع اگر باعث تحریک شهوت شود حرام است
    لطفا اول بپرسید بعد نظر دهید .

  • #2010

    فاطمه

    سلام اگر رقص در خانه و به تنهایی صورت بگییرد باز هم حرام هست؟ با توجه ب اینکه سید خامنه ای مرجع من است

    ***** پاسخ *****

    سلام. رقص به‌تنهایی اشکال نداره، مگر این‌که همراه با کار حرامی مثل گوش دادن به موسیقی حرام باشه.

  • #2001

    آرام

    یک سوال دیگه هم دارم و گفتم حالا که اینجا هستم از این فرصت استفاده کنم.آیا خوانندگی زن در مقابل نامحرم با این شرایط حرام است؟
    •لطیف باشد و باعث تحسین شود اما باعث بر انگیختن شهوت «نشود»
    •رپ و ریتم تند «داشته باشد»
    •سخنان بد در آهنگی که خوانده میشود وجود «نداشته باشد»
    آیا میتوان با این شرایط خواند؟

    ***** پاسخ *****

    شما اگه خانم باشید حق دارید که تصور درستی از تأثیر صدای خانم روی آقایون نداشته باشید. یکی از عوامل تحریک شهوت و ایجاد فتنه عاطفی و شهوانی، صدای دلربا و لحن سحرآمیز خانم برای آقا است.
    از این رو صدای لطیف به‌ویژه با ریتم و آهنگ خاص می‌تونه به‌شدت خطرناک باشه. بنابراین چنین آهنگ و خوانندگی جایز نیست.

  • #1999

    آرام

    رتبه بندی 2 از 5 ستاره

    سلام.من خیلی وقته که موسیقی پاپ خارجی گوش میدم و با همین آهنگ ها رقص هیپ هاپ میرم. آیا پاپ و هیپ هاپ حرامه؟ و اینکه من در تنهایی خودم اینکار رو میکنم.
    و من منظورتون رو از وابستگی یا معتاد شدن به موسیقی رو چندان متوجه نشدم.من هروقت که بیکار باشم و حوصله داشته باشم میرقصم و در روز سه چهاربار موسیقی گوش میدم.دلیل گوش دادنم به آهنگ اینه که ریتم و نوت قشنگی داره و باعث احساس خوب در من میشه مشکل وابستگی به موسیقی چیه؟
    این موسیقی رپ هم داره.چرا موسیقی رپ حرامه؟ بخاطر ریتم تند؟ اگه اینجوری هست چرا ریتم تند حرامه؟ حرف های بدی هم در آهنگ نیست بیشتر امید و تلاش هست.
    شهوت آمیز هم نیست و باعث ایجاد شهوت در من نمیشه.
    آهنگ خوندن در مقابل نامحرم هم حرامه؟ چرا؟
    میدونید آخه این موضوعات یکم غیر منطقی بنظر میرسن توهین نمیکنم درواقع برای من
    خیلی مبهم هست.

    ***** پاسخ *****

    سلام
    ۱. موسیقی پاپ می‌تونه حرام باشه یا حلال. اگه ویژگی‌های موسیقی حرام رو داشته باشه (به هم زدن اعتدال روحی و روانی، تحریک شهوت، تناسب با مجالس گناه، داشتن محتوای کفرآمیز یا مستهجن) می‌شه حرام.
    ۲. حکم رقص هیپ‌هاپ مثل رقص‌های دیگه ست و نکته خاصی نداره.
    ۳. رقص در تنهایی حرام نیست، مگر این‌که همراه با کار حرامی مثل گوش دادن به آهنگ حرام باشه.
    ۴. مشکل وابستگی به موسیقی اینه که انسان رو از زندگی واقعی دور می‌کنه و باعث می‌شه او به‌جای مواجهه عاقلانه با فراز و نشیب‌های زندگی و موانع موفقیت، در دنیای خیال و هوس و لذت توهمی فرو بره.
    ۵. موسیقی رپ اگه معیارهای موسیقی حرام رو داشته باشه حرامه. ریتم خیلی تند یکی از عوامل بر هم زدن تعادل روحی و روانی انسان و خارج کردن او از حالت اعتدال عقلانیه. مثلاً وقتی کسی رانندگی می‌کنه شنیدن این ریتم تند می‌تونه باعث سرعت زیاد و رانندگی پرخطر بشه. چنین چیزی درباره همه رفتارها قابل تصوره.
    ۶. خوانندگی در برابر نامحرم اگه تحریک کننده باشه یا پی‌آمدهای اخلاقی نامناسب دیگه‌ای داشته باشه جایز نیست، مخصوصاً خوانندگی خانم‌ها.

  • #1990

    محمد

    سلام
    بنده تمام این حرف و استدلال ها رو قبول دارم و به شدت پیگیرشون هستم و به دیگران هم اطلاع رسانی میکنم اما سوال عمده دیگران و خودم اینه که ما چطور بفهمیم چه نوع مسیقی حرام هست مثلا الات لهو و لعب موسیقی برای ما به طور خاص قابل شناخت نیست و چه نوع لذتی رقص روحرام میکنه از دید گاه امام خامنه ای مرجع تقلید و رهبر بزگ شیعه
    برای مثال موسیقی بندری که انسان رو تحریک به رقص میکنه حرامه
    و این که چه نوع رقصی انسان رو از حالت عادی خارج میکنه
    مثلا از بنده میپرسن که رقص زن جلو زن چگونه موجب تحریک و لذت وشهوت انگیزی میشه
    شما اگه میتونید کلیپی از رقص بندری رو ببینید در اینترنت سرچ کنید رقص بندری جلو ارگ
    ببیند و به بنده بگید که ایا این نوع رقص بدون خوردن مشروبات الکلی حرام هست یا خیر
    با برسی های بنده نوع موسیقی و رقص هر دو حرام هست برای اطمینان بیشتر لطفا به من کمک کنید

    ***** پاسخ *****

    سلام بر شما
    توقع ما از قانون و شرع نباید این باشه که همه‌ی موارد رو در همه‌ی موضوع‌ها بیان کنه. بلکه وظیفه‌ی اصلی قانون و شرع، ارائه‌ی معیارها و ملاک‌های کار درست و غلطه. تطبیق این معیارها بر مصادیق رو دیگه نمی‌شه همه جا از قانون و شرع انتظار داشت. این بخش کار رو دیگه باید خودمون زحمت بکشیم. مثلاً نیروی انتظامی درباره‌ی ارتباط با افراد مشکوک به ما هشدار می‌ده و ویژگی‌های افراد خطرناک رو بیان می‌کنه. تطبیق اون ویژگی‌ها بر افرادی که باهاشون روبه‌رو می‌شیم، دیگه کار خودمونه و درست نیست که انتظار داشته باشیم نیروی انتظامی همه‌ی آدم‌های خطرناک و مشکوک رو با اسم و رسم و عکس و فیلم به همه‌ی جامعه معرفی کنه، که اگر هم این کار رو بکنه، عملاً فایده نداره؛ چون کسی بیکار نیست بره چنین لیست طولانی‌ای رو بخونه. بله معرفی خلاف‌کارهای سابقه‌دار و حرفه‌ای که معدود هم هستند، کار بایسته‌ایه که انجام هم می‌شه؛ اما همه‌ی آدم‌های خطرناک که سابقه‌دار و شناخته شده نیستند؛ پس چاره‌ای جز معرفی ملاک و معیار نیست.
    درباره‌ی ترانه و آواز و موسیقی هم نمی‌شه که همه‌ی خواننده‌ها و موسیقی‌دان‌ها و آثار رنگارنگشون رو لیست کرد و حلال و حرامشون رو مشخص کرد. این کار نه شدنیه، و نه درسته. کار درست اینه که یک معیار روشن و مشخص به مردم متدین داده بشه تا بتونن با در دست داشتن اون ملاک و معیارها، خوب و بد رو از هم تشخیص بدن.
    معیار تشخیص ترانه و آهنگ حلال و حرام هم اینه که اگر ترانه یا آهنگی، یکی از این چند ملاک رو داشته باشه حرامه؛ وگرنه حلاله:
    ۱. طربناک باشه؛ یعنی انسان رو از حالت عقلانیت و تعادل روانی خارج کنه؛ مثلاً آهنگ یا ترانه‌ای که باعث می‌شه راننده‌ای با شنیدنش، از تعادل در رانندگی دور بشه و حرکت‌های خطرناک بکنه، طربناک و ممنوعه.
    نکته‌ی ۱: توجه داشته باشید که هر گونه طَرَبی بد نیست؛ مثلاً کسی که با شنیدن تلاوت زیبای قرآن از خودبی‌خود می‌شه و احساس سبکی و پرواز به‌ش دست می‌ده، این نه تنها اشکالی نداره، بلکه خوب هم هست؛ چون چنین طرب مثبتی با عقلانیت منافات نداره و هرگز باعث نمی‌شه آدم در پی چنین طربی دست به کارهای احمقانه بزنه.
    نکته‌ی ۲: طرب منفی همیشه در مسیر شادی و خنده نیست؛ بلکه ممکنه کسی در اثر گوش دادن به آهنگ و ترانه‌ای غمگین چنان گرفتار غم و ناراحتی بشه که از حالت تعادل خارج بشه و دچار افسردگی و پوچی بشه و حتی ممکنه به سمت خودکشی تمایل پیدا کنه. پس آهنگ غمگین هم می‌تونه طربناک باشه.
    ۲. دربردارنده‌ی محتوای حرام باشه؛ مثلاً شامل ابیات و جملات کفرآمیز یا مستهجن باشه؛
    ۳. تحریک کننده‌ی شهوت باشه؛
    ۴. با مجالس گناه تناسب و هم‌خوانی داشته باشه؛ یعنی مشابه آهنگ‌ها و ترانه‌هایی باشه که برای مجالس بزن و برقص و عیش و نوش مورد استفاده قرار می‌گیره.
    هر آهنگ و ترانه‌ای که یکی از این ملاک‌ها رو داشته باشه، حرام و ممنوعه؛ در غیر این صورت، جایز و حلاله.
    واقعاً اگه کسی اسیر جو و میل و گرایش خاصی نباشه، به آسونی می‌تونه تشخیص بده کدوم مورد، حرامه و کدوم مورد حلاله.
    این رو هم عرض کنم که اگر موردی بود که نتونستیم درباره‌ش به نتیجه‌ی قطعی برسیم و درباره‌ی حلال یا حرام بودنش به تردید افتادیم، از نظر شرعی چنین موردی حلاله؛ چون ملاک حرمتش احراز نشده؛ ولی به عنوان یک توصیه‌ی اخلاقی و تربیتی گفته می‌شه از چنین مواردی اجتناب بشه تا از ضررهای احتمالیش در امان باشیم.
    ممکنه کسی بگه: می‌شد ملاک و معیاری ارائه بشه که هیچ کس هیچ گاه در تشخیص ترانه و موسیقی حلال و حرام به تردید نیفته و دچار سرگردانی نشه. چرا دین چنین ملاک دقیق‌تری رو ارائه نداده؟!
    در پاسخ باید گفت: می‌شه گفت این کار از طرف خدا عمدی بوده، تا یک فضایی ایجاد بشه برای امتحان دقیق‌تر آدم‌ها. اگه مرز حلال و حرام، زیادی روشن باشه، دیگه نمی‌شه احتیاط و بی‌احتیاطی آدم‌ها رو درست ارزیابی کرد. شاید خدا در بیان ملاک حرمت و حلیّت ترانه و آهنگ عمداً کمی ابهام گذاشته تا میزان احتیاط و بی‌احتیاط آدم‌ها در برخورد با تمایلات نفسانی‌شون محک زده بشه و اون‌ها با مدیریت امیال و خواسته‌های خودشون در چنین فضای لغزنده‌ای بتونند به درجات بالاتری از کمال و رشد دست پیدا کنند. در چنین فضای تردیدآمیزی کسی که شیفته‌ی امیال و لذت‌ها و هوس‌های زمینی خودشه، تلاش می‌کنه از حرمت احتمالی این ترانه و آهنگ مشکوک چشم بپوشه و دلشو به «ان‌شاءالله که مشکلی نداره!» خوش کنه؛ ولی کسی که فتح ارتفاعات و قله‌های کمال حقیقی براش اهمیت بیش‌تری داره، به مجرد احتمال مانع بودن این مورد مشکوک، اونو رها می‌کنه و به آسونی ازش می‌گذره و منتظر نهی صریح و رسمی خدا نمی‌مونه.

    درباره مفسده رقص زن برای زن، همون‌طور که یکی از گناهان کبیره، مساحقه و ارتباط شهوانی زن با همجنس خود است، رقص و مواردی مانند اون هم می‌تونه در میان زنان مفسده‌انگیز باشه. بیش‌تر از این رو نمی‌شه این‌جا بیان کرد.همجنس بودن نمی‌تونه جلوی تحریک‌های شهوانی رو بگیره. همون‌طور که درباره مردان این گونه است.

    اگه اهل مطالعه هستید این دو کتاب رو تهیه و مطالعه کنید:
    ۱. موسیقی از دیدگاه فلسفی و روانی، علامه محمدتقی جعفری
    ۲. غنا و موسیقی، امام خامنه‌ای (متن درس خارج فقه)

  • #1979

    ریحانه

    سلام
    من همه دستورات دین اسلام را اجرا میکنم ..و سعی میکنم دستورات مرجع تقلیدم که ایت الله مکارم شیرازی هست را اجرا کنم ولی در مورد یکی از دستورات ایشان سردرگم شدم ..
    چرا رقص زن یا دختر برای محرم هایش مثلا برادر،پدر،مادر،خواهرو ...
    اشکال دارد...گفته اند خه رقص زن برای شوهرش جایز است یعنی دختر یا وقتی که ازدواج نکرده حق رقصیدن ندارد؟

    ***** پاسخ *****

    سلام بر شما که عاقل و مؤمن و متعهد هستید و از نشاط و شادابی و زیبایی خوشتون می‌آد.

    تحریک شهوت یکی از ویژگی‌های رقصه و می‌شه ادعا کرد که هیچ رقصی از این ویژگی خالی نیست، به‌جز رقص‌های سنتی مثل چوب‌گردانی و دستمال‌گردانی.
    صمیمیت با اعضای خانواده خیلی خوب و لازمه ولی نامحدود نیست، بلکه حریم‌هایی داره. تنها رابطه صمیمی که هیچ محدودیتی نداره، رابطه با همسر هست. از این رو رقص برای همسر جایزه ولی برای اعضای خانواده جایز نیست.

    برای این‌که قضاوت بهتری نسبت به این حکم شرعی داشته باشید، خودتون و خواسته‌تون رو بگذارید کنار و تصور کنید بزرگ‌تر شدید و ازدواج کردید و خدا به‌تون چند تا بچه‌ی دختر و پسر داده. دخترتون هم به سن نوجوانی و جوانی رسیده و زیبایی‌های بدنی‌ش آشکار شده. آیا به عنوان یک مادر اجازه می‌دید دختر و پسرتون با هم و کنار هم رقص کنند و حرکت‌های تحریک‌آمیز داشته باشند؟! یا دخترتون تنهایی جلوی شوهرتون و برادرهاش رقص کنه؟!

  • #1966

    امیرمحمد

    درسته مواد مخدر (تریاک شیشه و.... و مشروبات علکی) حرام است ولی رقص و موسیقی نه. موسیقی فقط به انسان ارامش میده و رقص هم شادی دلیلی نداره که حرام باشه موسیقی و رقص با مواد و مشروب فرق داره اونا فکر را از بین میبرند اما رقص و اهنگ به انسان ارامش و شادی میده

    ***** پاسخ *****

    همونی که مواد مخدر رو حرام کرده، رقص و موسیقی رو هم به دو دسته حلال و حرام تقسیم کرده. (رقص زن برای شوهرش حلاله. موسیقی هم اگه با مجلس گناه تناسب نداشته باشه یا سایر ملاک‌های موسیقی حرام رو نداشته باشه، حلال و قابل استفاده است)

    نظر شما درباره مقایسه رقص و موسیقی با سیگار چیه؟!

  • #1960

    محمد

    سلام حاج آقا خسته نباشید
    می دونید... چیزی که من از حرفتون برداشت کردم این بود که: موسیقی و رقص بخاطر اینکه مارو از دنیا واقعی جدا می کنه مخربه... باعث میشه که ما برای حل مشکلاتمون اقدام نکنیم و اونا رو هم جمع بشن. این کار باعث میشه فشار مشکلات بیشتر بشه و ما هم برای تجربه دوباره آرامش، دوباره مجبور بشیم خودمون رو از دنیا واقعی غافل کنیم. پس دوباره میریم سراغ اون آرامش بخش سطحی و موقت. این زنجیره باطل اینقدر ادامه پیدا می کنه که زندگی‌مون از بین بره.
    اگه منظورتون اینه موافقم
    اما خیلی از اوقات برای خودم پیش میاد که مشکل رو شناسایی می کنم، راه حلش رو هم پیدا می کنم و راجع بهش با خودم صحبت می کنم، یا راجع بهش می نویسم... اگه نیاز باشه با کسی صحبت می کنم، تا به یه جمع بندی برسم... البته همیشه اینطور نیست ولی خب تو پیشرفتم?
    زمانی که من مشکلاتم رو منطقی حل می کنم، در واقع دارم جلو عامل رو می گیرم دیگه درسته؟ چه اشکالی داره برای اینکه حالمو بهتر کنم شاداب تر بشم خودمو از دنیا حقیقی جدا کنم؟
    بنظرم شباهتی که بین مخدر و موسیقی و رقص بود همین ویژگیه که مارو از دنیا حقیقی جدا می کنن. حالا مخدر ها اثار مخرب دیگه ای هم دارن...
    موسیقی و رقص چه آثار مخرب دیگه ای می تونه داشته باشه؟
    آیا زمانی که من برای مشکلاتم چاره پیدا کردم هم، نیازه از رقص دوری کنم؟

    ***** پاسخ *****

    سلام بر شما
    حل مشکلات و رویارویی عاقلانه با سختی‌ها و دردها و گرفتاری‌ها و غفلتی که پرداختن به موسیقی و رقص در این عرصه ایجاد می‌کنه، همه‌ی حرف نیست، بلکه این صرفاً یک مثاله که فهم معنا رو آسون می‌کنه.
    محور سخن «اهمیت عقلانیت و تأثیر منفی لهو و لعب بر خردمندی» است. حق مطلب اینه که سرگرمی‌های لهوی از جمله رقص و موسیقی انسان رو از عقلانیت و خردمندی دور می‌کنه. یکی از عرصه‌هایی که عقل‌مداری، خودش رو به‌خوبی نشون می‌ده، مواجهه با مشکلات و حل اون‌ها ست. ممکنه کسی هیچ مشکلی نداشته باشه، یا مشکلاتش رو با تکیه بر دیگران یا با روشی که شما پیشنهاد کردید، حل کنه، اما اصل اهتمام به عقلانیت و حساسیت داشتن به همه خطرهای ریز و درشتی که عقل رو تهدید می‌کنه، سر جاشه و هیچ جوری نمی‌شه اونو نادیده گرفت.

    البته توجه معتدل به نیازهای عاطفی و لذت‌های ذوقی انسان نه تنها با خردورزی منافات نداره، بلکه عقل و خرد رو تقویت هم می‌کنه، اما این امر با هنر و موسیقی حلال و در چارچوب دین و ارزش‌های اخلاقی تأمین می‌شه و نیازی به سرگرمی‌های لهوی یا حرام نیست.

  • #1866

    فیاضی

    سلام آقا ببخشید من ذهنم از صبح درگیر این بوده که چرا موسیقی و رقص حرام است . تو اینترنت کمی گشتم تا شمارو پیدا کردم. سوال من اینه که شما گفتید اگه موسیقی و رقص حرام باشه جایز نیست کاری ندارم که چجوری رقصی باشه میخوام بدونم که چرا حضرت محمد ص گفته اند که وقتی حضرت آدم می میرد ابلیس میرقصد اگر کسی این کارو بکند مانند ابلیس هستش ! پس من چیکار کنم. من میخوام ورزشکار بشم خیلی هم به دین اسلام اعتقاد دارم نماز هم میخونم یعنی من با موسیقی ورزشی تمرین کنم مثل ابلیس میشم؟؟؟ خیلی از امامان و پیامبر گفته که موسیقی و رقص حرا مه . هم میخوام خدا ازم راضی باشه هم میخوام به موسیقی گوش بدم . ببخشید یه سوال دیگه هم داشتم اینه که آیا رقصیدن تو تنهایی هم اشکال داره؟؟؟

    ***** پاسخ *****

    سلام بر شما!
    هر موسیقی ریتمیک و هر حرکت بدن هماهنگ با موسیقی، رقص و حرام نیست.
    ممکنه کسی یک موسیقی ریتم‌دار انتخاب کنه و حرکات ورزشی‌ش رو باهاش تنظیم کنه و کارش اصلاً حرام نباشه.
    مارش نظامی که توسط طبل و شیپور نواخته می‌شه و هماهنگ با اون رژه می‌رن، یک نمونه بارزه حرکات موزون همراه با آهنگه که مصداق رقص و موسیقی حرام نیست.
    برای ورزش خیلی‌ها از آهنگ‌های نامناسب استفاده می‌کنند ولی من فکر می‌کنم می‌شه آهنگ‌های ریتم‌داری رو پیدا کرد که مصداق موسیقی حرام نباشند و بشه باهاش ورزش کرد. سال‌ها پیش تلویزیون خودمون برای ورزش صبح‌گاهی یک موسیقی ریتمیک پخش می‌کرد که به تشخیص من حرام نبود و ریتم هم داشت.

    درباره حکم رقصیدن در تنهایی بعضی از مراجع تقلید اون رو مجاز می‌دونند مثل آیت‌الله مکارم شیرازی و بعضی‌ها اون رو جایز نمی‌دونند مثل آیت‌الله سیستانی. بعضی برای خانم‌ها جایز و برای آقایون ممنوع می‌دونند، مثل امام خامنه‌ای. باید با دفتر یا سایت مرجع تقلید خودتون ارتباط بگیرید و حکمش رو جویا بشید.

    تذکر: مراجعی که رقصیدن در خلوت رو جایز می‌دونند، اون رو در صورتی مجاز می‌دونند که مفسده‌ای مثل تحریک شهوت نداشته باشه و با حرام دیگه‌ای مثل موسیقی حرام همراه نباشه.

  • #1843

    روژان

    سلام، من اصلا با مطلب شما موافق نیستم، من باشگاه رقص میرم کلی موقع رقص سرحال و شارژ میشم اما این واقعا درست نیست که شما رقص رو ما مواد مخدر و مشروبات مقایسه میکنید، رقص چیزی هست که ولسه شادابی و سرحالی ادم خیلی خوبه و ادم رو از فکر و استرس دور میکنه.

    ***** پاسخ *****

    سلام! سلام خدا بر روح شاداب و دل سرحال شما!
    ببینید خواهر خوب من، کسایی که سراغ مواد مخدر و مشروبات می‌رن، اون‌ها هرگز دنبال هلاکت و بدبختی و مرگ نمی‌رن، بلکه اون‌ها هم در پی رسیدن به شادابی و سرحالی و رهایی از استرس و نگرانی این مواد رو مصرف می‌کنند. آیا این شباهت باعث نمی‌شه من رقص و موسیقی حرام رو با مشروبات الکلی و مواد روان‌گردان مقایسه کنم؟!

    هر دوی این‌ها (مشروبات و مواد مخدر از یه طرف، و رقص و موسیقی حرام از طرف دیگه) تأثیر مثبت سطحی زودگذر دارند اما تأثیر عمیق و ماندگارشون منفی و تأسف‌باره. آیا این شباهت برای مقایسه این‌ها کافی نیست؟!

    گاهی وقت‌ها برای این‌که مخاطب شما اهمیت مطلب رو خوب بفهمه، باید کار نادرست او رو به کار نادرست دیگه‌ای تشبیه کنی که نادرست بودن کار دوم خیلی روشن و واضحه. در این صورت اون فرد متوجه اشتباه بودن کارش می‌شه. مثلاً در این روزهای کرونایی، بعضی‌ها ماسک نمی‌زنند و اصلاً اهمیت حیاتی اون رو درک نمی‌کنند. به این آدم‌های بی‌خیال گفته می‌شه اگه شما ماسک نزنی و ویروس رو به مادرت منتقل کنی و مادرت در اثر این ویروس از دنیا بره، شما می‌شی «قاتل مادر»! وقتی اینو می‌گی طرف به خودش می‌یاد و از خواب غفلت بیدار می‌شه. با این که اگه همین‌جوری نگاه کنی، «ماسک نزدن» با «کشتن مادر» خیلی فرق داره و قابل مقایسه نیست.

  • #1836

    عطیه

    رتبه بندی 0.5 از 5 ستاره

    من هم نماز میخونم هم روزه میگیرم هم حجابم تقریبا کامله اما چادری نیستم موسیقی و رقص هم فت و فراوون گوش میدم و و تو خونه میرقصم یا درحضور مادربزرگم و محارمم .تو این وضعیت افسردگی ملت همیشه مظلوم ایران به نظرم رقص و موسیقی برای خودشون حداقل چیزیه که میتونن داشته باشن ! انقدر چیزهای مهم تر از این هست که جا برای این چیزا نمیمونه قاچاق مواد مخدر قرص های روانگردان باندهای مافیایی ای کاش یه فتوا این جوری هم برای حرامی تمومش میدادین. من دینمو دوست دارم تا تهش هم هستم اما این چیزارو نمیتونم بپذیرم حالا شما هی بگین فلان باشه بیسار باشه در یک کلمه نباید واسه نامحرم باشه و تمام!

  • #1790

    حمید

    رتبه بندی 5 از 5 ستاره

    رقص بی معنیه .یه تعداد خانما عاشق خودنمایی هستن 1نشان دادن اندامشون لباسشون که متاسفانه اکثر عروسیا مختلط یعنی مجلس گناه .جامعه به مادران سالم پاک نیاز داره الکی خودتون نوجیح نکنید .و..........

  • #1768

    زهرا

    ماشالله حاجی به این اعصابت:|
    خدا از این اعصابا به ما هم عطا کنه
    ولی خداییش خیلی خوب جواب دادی:)

  • #1705

    آناهید

    سلام. تمام صحبتهای شما رو قبول دارم. به شدت اهل تفکر و فلسفه بافی در دین و دنیا هستم. به هیچ عنوان برای توجیه لذت خودم حرام خدا رو حلال نمیکنم. با اینکه به صورت یک معتاد موسیقی گوش میدم و در خلوتم میرقصم و اغلب اوقات فکر میکنم که چقدر دلم میخواست جای فلان خواننده و فلان رقصنده باشم. و میدونم حتی این موضوع حاصل دیدن همین زرق و برق ها و خب لذتی هست که لهو و لعب داره! یا مثلا کاش فلان سبک زندگی رو داشتم که میدونم با قواعد دین خدا جور در نمیاد. ولی من مشکل دیگه ای دارم. افسرده شدم. صادقانه بگم: واقعا خدا رو درک نمیکنم! تهش از خلقت و عذاب و اینهمه امتحان و دیدن این دنیا و ما آدمای به درد نخور که با لهو و لعب بیشتر حال می کنیم و خلاف قواعدش به اختیار زندگی میکنیم و منتظره برای پاک کردنمون ما رو بفرسته جهنم و و از قبلم تعیین تکلیف کرده که چی؟ که فقط عبادتش کنیم به قول خودش در قرآن؟ خب چرا؟ که چی بشه؟ مثلا از روی اختیار عبادت کردن ما که خودمون نخواستیم خلق بشیم و این سرنوشتمون باشه چه اهمیتی داره؟ چرا انقدر به نظرمن مسخره و کسل کننده به نظر میاد؟ که حتی بعدا در بهشت دنیامونو یادمون نیاد و غرق در لذت سفر به سوی خدا رو آغاز کنیم. که چی؟ من نمیدونم چرا همین تلاش و سختی دنیا رو بیشتر دوست دارم! میدونم قابل مقایسه نیست این دنیا و اون دنیا. اما این امتحان و این همه داستان و دنیایی که خدا آفریده که چی؟ من واقعا اصلا این داستان آفرینش دنیا و سرنوشتی که براش رقم خورده رو دوست ندارم و به نظرم مسخره است! به حساب بی ادبی نگذارید. من فقط صادقانه دارم میگم که مسخره ترین داستان از نظرم همین اومدن و هی از اول و هی دعوت و هی گمراهی و هی زهد و هی افسردگی و درد و انتقام و عدالت و .... از نظرم واقعا غم انگیز و مسخره است. من واقعا ناراحتم از این بابت...

    ***** پاسخ *****

    سلام
    اگه قرار باشه به‌جای نظر عمیق و دقیق، با دید سطحی و تسامحی نگاه کنیم و بسنجیم، همه چی بی‌معنا و مسخره می‌شه؛ حتا خود ما و فکر و خیال و مسخره کردن‌هامون!
    این پرسش‌های شما نشون می‌ده که درباره‌ی هستی و آفرینش، هنوز به نگاه درست دست پیدا نکردید و با خوانده‌ها و شنیده‌های پراکنده برای خودتون فلسفه‌ای ساخته‌اید که درست نیست.
    برای دست‌یابی به دیدگاه درست، باید در موضوعاتی مانند «هستی‌شناسی»، «خداشناسی»، «انسان‌شناسی»، و «رشد و تربیت و تکامل» مطالعه و تأمل داشته باشید.
    توصیه می‌کنم اگه براتون مقدوره، در دوره‌ی چهل‌روزه‌ی آموزش مبانی اندیشه‌ی اسلامی (طرح ولایت) که در تابستان با همکاری بسیج دانشجویی و مرکز مآب مؤسسه‌ی امام خمینی (ره) در تابستان و معمولاً در مشهد برگزار می‌شه شرکت کنید.
    پاسخ‌گویی به همه‌ی پرسش‌هایی که مطرح کردید، خیلی طول می‌کشه و این‌جا نمی‌شه به اون‌ها پرداخت. نکته‌ی کوتاهی که این‌جا می‌تونم عرض کنم اینه که این چیزی که به عنوان خدا در ذهنتون می‌شناسید «خدای واقعی» نیست؛ و این کارهایی که به عنوان کارهای خدا به عرضتون رسوندند، هیچ کدومش کار خدایی نیست. خدا کامل مطلقه، یعنی خوب‌ترین و کامل‌ترین و زیباترین موجودیه که بهتر و کامل‌تر از او امکان نداره. کار خدا هم «نظام احسن» هست که کاری کامل‌تر و خوب‌تر از اون نیست. هدف و انگیزه‌ای هم جز محبت و خیرخواهی و کمال‌طلبی برای آفریدن و تدبیر عالم وجود نداره.

  • #1974

    رضا

    در پاسخ به: آناهید
    رتبه بندی 5 از 5 ستاره

    توصیه میکنم حتما سخنرانی های استاد پناهیان رو با همین موضوع گوش بدید خیلی اثرگزار است.

  • #1658

    زهرا

    سلام من زهرا هستم ۱۳ سالم هم هست من ۲ جزع از قرآن رو هم حفظ هستم چادری نیستم اما بد هم نمیگردم ولی با حرفتون اصلا موافق نیستم
    اصلا اینکه رقص رو با مواد مخدر مقایسه ‌کردید هم باعث گیج تر شدن ما میشه و هم باعث میشه که دیگه کسی به حرف هاتون توجه نکنه
    منم موافقم با کسی که گفته بود اگه زنی با رقصیدن یه زن دیگه تحریک بشه واقعا مریضه

  • #1553

    بنده

    رتبه بندی 5 از 5 ستاره

    اصلا همه چیز درست ولی من باز هم قانع نشدم چرا ؟ چون شما خودتان میگویید کسانی که حس خودکشی به انها دست میدهد جایز هست از موسیقی استفاده کنند باید بگم اگر حرف شما درست هست پس باید تمام ایران موسیقی گوش کنند چرا ؟ چون در ایران افراد بسیار زیادی هست که چنین حسی را هر روز با خودشان یدک می کشند و چه بسا نام و یاد خداوند موجب میشود فرد از هر بیماری روانی به دور باشد
    من خودم هم نمیتوانم پیامبری را قبول کنم که دائم میرقصد و یا نعوذ و بالله سبک سر هست منتها فقها گفته اند هر نوع حالت لهو و لعب ولی ایا تمام موسیقی ها حالت لهو و لعب دارند و چه بسا بعضی از موسیقی ها موجب میشود انسانی به خدا نزدیک بشود و بیشتر تفکر کند و خودتان گواه هستید منظورم چه موسیقی هایی هست .
    پس هم تعریفمان را از لهو و لعب درست بیان کنیم و هم تعریفمان را از موسیقی
    اینکه رقص حالتی هست که ممکن هست تا انسانی را به جریان های زیادی بیاندازد و حتی موجب بشود انسان سبک سر به نظر بیاید و کم کم به آلت دستی تبدیل بشود برای اینکه دیگران مسخره کنند یا رقاص را تبدیل به عروسک کنند تا خودشان لذت ببرند خیلی به این موضوع واقفم چون بارها دیده ام دیگران فرد رقاص را به یک عروسک خیمه شب بازی تبدیلش میکنند تا نگاهشان را ارضا کنند و در صورتی که در این حالت کارمان بیهوده هست و چون خداوند اهل کار بیهوده ای نیست دوست دارد اشرف مخلوقاتش هم کار بیهوده ای انجام ندهد
    ما خلیفه خداوند بر روی زمینیم پس شایستگی اینرا داریم که بیشتر از هر چیز دیگری ایینه تمام معنای خداوند بر روی زمین باشیم و چون خدای رحمان منزه از هرگونه کار بیهوده هست پس خلیفه اش نیز باید از او اطاعت کند وگرنه شایستگی خلافت ندارد و چه بسا که در پوشش بانوان نیز چنین است چون خداوند مقامش والا هست پوشیده هست پس بانوی والا مقام هم باید بتواند خلیفه بودنش را ثابت کند
    ولی کسی میگوید من در زندگی نمیخواهم اینقدر به خودم سخت بگیرم مگر دنیا چند روز هست و یا اینکه در دنیا آنقدر ظلم میشود که رقص من گناهی محسوب نمیشود در این حالت دو چیز باید گفت: کسی اگر به خودشناسی و خداشناسی نرسیده باشد چنین حرف بعید نیست ولی کسی که به خداشناسی برسد دیگر هیچ سخنی لازم نیست چون او وارد عشق بی پایانی میشود که نه از سر ترس از جهنم و فقط بخاطر عشق به پروردگارش و چون میداند که باید خلیفه خوبی باشد سعی میکند تا چنین رفتاری انجام ندهد
    و دوم اینکه رقص را بخوبی تعریف کنیم : ایا رقص همان حرکت های موزونی نیست که حتی گاهی آدم با دیدنش رقاص را یک فرد سبک سر میخواند که برای راضی نگه داشتن دیگران خود را سبک میکند و یا حتی نیت بدی نیز به آن میشود
    ولی گونه ای دیگر از حرکات هستند که حتی موزون نیستند و صرفا جنبه ورزشی دارند که من کاری به اینگونه حرکات ندارم
    پس در این حالت باید گفت شما جز سه گونه افراد هستید : یا عاشق پروردگارید پس کسی که چنین هست هر کاری میکند تا رضایت معشوق حقیقی اش را جلب کند برای چنین فردی اینها هیچ تکلیفی به حساب نمی آیند بلکه اینها حداقل پرهیز هایی هستند که یک عاشق بخاطر جلب رضایت معشوقش انجام میدهد
    و یا اینکه از نوع افرادی هستید که یک نوع پارادوکس درونتان ایجاد شده چون نمی دانید که ایا واقعا خدا را دوست دارید یا نه . شما خودتان را فردی میبینید که خداوند را دوست دارد ولی از گفته هایش عقب میکشد و اینهم بر میگردد به اینکه چون سفارشاتی که والدین در گوشتان خوانده اند با چیز هایی که در دیگران و یا رسانه های دیگر میبینید تناقض دارد و واقعا حق با شماست چون سردرگمی بدترین درد هست در اینجا باید گفت شما باید یک راه را انتخاب کنید یا دنبال این بروید که منصفانه دینتان را بشناسید و یا حق دارید به طرفی جز دین بروید « که در دین هیچ گونه اجباری نیست»
    پس همین الان راهتان را بشناسید و اقدام کنید چرا که بهتر از آن است که یک فرد پوچ بی گرایشی باشید که یکم از فرهنگ غرب را دارا هست یکم از فرهنگ شرق و یکم از. فرهنگ اسلام
    همه اینها را هر چند طولانی گفتم تا آن چیزی را که خودم تجربه کرده ام در اختیارتان بگذارم منتها هیچ کسی آگاه نیست چه کسی به جهنم میرود و یا چه کسی بخشیده میشود پس اگر میخواهید به گفته های دین عمل کنید نه بخاطر عشق به بهشت و نه بخاطر ترس از جهنم به گفته های دین عمل کنید

    «عبادت از سر وحشت واسه عاشق عبادت نیست»
    خدا رو بشناسید از ظلم پرهیز کنید و از همه مهمتر نماز اول وقت بخوانید و از فواید گفته های اسلام آشنا شوید همه اینها تک به تک درست میشود
    تو یک قدم نزد خدا برو تا خداوند صد قدم به طرفت بیاید . او الرحم الرحمین هست

  • #1963

    فاطمه

    در پاسخ به: بنده

    یعنی الان منظورتون اینه رقص گناه نداره تنها رقصیدن چطور

  • #1552

    زهرا

    با سلام
    بنده برخلاف نظرات برخی دوستان با استدلالهای شما کاملا موافقم و واقعا قانع شدم.
    راستش من رقص و به خاطر گناهش تصمیم گرفتم ترک کنم
    و در عروسی یکی از نزدیکانم به خاطر نرقصیدنم هم از طرف خانواده خودم هم فامیل و آشنا هم غریبه انقدر مورد شماتت و سرزنش و اخم و تخم و توبیخ و...قرار گرفتم که اشکم درومد??
    نمیدونم با این همه هجمه چه کنم
    اصلا موفق میشم این گناهو ترک کنم یا نه ؟ مخصوصا این که میخوایم برای برادرم زن بگیریم و مراسمات بزن و برقص هم در پیش...

    ***** پاسخ *****

    سلام خدا بر شما و بر روح بزرگتان!
    خوب بودن و زیبا و درست زندگی کردن آسان نیست؛ زحمت و سختی دارد. هیچ کسی بدون زحمت و سختی نتوانسته است به حیات طیبه و زندگی پاک برسد.
    داستان خانم سهیلا آرین را نشنیده‌اید؟! او که در یک خانواده‌ی مرفه در آمریکا و با فرهنگ آمریکایی بزرگ شده بود، وقتی حقیقت و راه زندگی پاک را پیدا کرد، همه‌ی سختی‌ها را به جان خرید و زرق و برق‌های بسیاری را نادیده گرفت و با فراز و نشیب‌های سنگینی دست و پنجه نرم کرد؛ اما خدا به پاس تلاش و زحمت و فداکاری‌‌هایش هدیه‌هایی به او داد که همه‌ی سختی‌ها به کامش شیرین شد.
    ویدیوی مستند داستان ایشون رو می‌تونید از این‌جا دانلود کنید:
    https://rahyafteha.ir/5635/%D8%B3%D9%87%DB%8C%D9%84%D8%A7-%D8%A2%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%B2%D9%86-%D8%A7%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%AA%D8%A7%D8%B2%D9%87-%D9%85%D8%B3%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%B4%D8%AF%D9%87/

    رقص به دور از چشم نامحرم اگر مستلزم حرام دیگری نباشد، جایز است. شما می‌تونید برای عروس خانم یا حداکثر در یک جمع زنانه اون‌ها رو از حرکات موزون خودتون بهره‌مند کنید و بهشون نشون بدید که چیزی از دیگران کم ندارید و اگه در حضور نامحرم نمی‌رقصید، به این دلیله که شخصیت و کرامتی خاص و والا برای خودتون قایل هستید.

    فتوای امام خامنه‌ای درباره‌ی رقص خانم برای خانم:
    سؤال: رقص در مجالس زنانه بدون موسیقی حرام، حرام است یا حلال؟
    پاسخ: رقص زن برای زنان اگر عنوان لهو بر آن صدق كند مثل این‌‌كه جلسه زنانه تبدیل به مجلس رقص شود، محل اشكال است و احتیاط واجب در ترك آن است؛ در غیر این‌صورت هم اگر به‌‌گونه ‏ای باشد که شهوت را تحریک کند و یا مستلزم کار حرام و یا ترتّب مفسده‏ ای باشد، حرام است، وگرنه حرام نیست.

  • #1439

    علی کرمی

    رقص و موسیقی هم هنر هستند و بستگی داره چطور آنها را بفهمیم. چه ربطی داره برخی مطالب پرت مثل حرام بودنش؟ موسیقی و رقص میتونه نشاط آور باشه و تمرین بدنی و تحرک باشه. چرندیات کی تموم می شو ند؟ چرا جنبه های مثبت و سلامتی آنها را برخی بیان نمیکنند؟

    ***** پاسخ *****

    ۱. هنر را تعریف کنید ببینیم درباره‌ش اتفاق نظر داریم یا خیر.
    ۲. شما رقص و موسیقی را چطور می‌فهمید؟
    ۳. آیا هر چیزی که نشاطآور باشد و موجب تمرین بدنی باشد، خوب است؟
    ۴. چند مورد از جنبه‌های مثبت و سلامتی رقص و موسیقی را بیان کنید.

  • #1286

    BOB

    رقص رو کنار مشروبات الکلی و مواد مخدر آوردید؟ اسم اینو میزارین استدلال؟ ضرر رقص چطور بیشتر از سودش هست؟ مثلا من تو خونم تنهام و دارم میرقصم. چه ضرری داره متوجه من میشه که همچین استدلال های فضایی رو واسش پیدا میکنید صرفا بخاطر این که چیزی رو که قطعیت توش نیست قطی نشون بدین؟

    ***** پاسخ *****

    وقتی کسی خطر تخم‌مرغ‌دزدی رو درک نمی‌کنه، باید اون رو از عواقب شتردزدی ترسوند و به‌ش فهموند که همین تخم‌مرغ‌دزدی به‌راحتی می‌تونه به شتردزدی تبدیل بشه!
    وقتی هم کسی ظرافت خطر رقص و موسیقی رو نمی‌تونه بفهمه، باید مثال روشن و قابل فهمی مثل اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی رو براش زد تا با مقایسه‌ی اون‌ها و درک شباهت بینشون، بتونه آسیب‌های رقص و موسیقی رو هم بفهمه.
    ضمناً ضرر اصلی رقص مربوط به بُعد اجتماعی زندگیه نه بعد فردی. رقص تنهایی و برای خود نه گناه داره و نه ضرر جدی؛ البته به شرطی که با گناه‌های دیگه‌ای مثل آهنگ و موسیقی حرام همراه نباشه.

  • #1025

    سارا

    سلام ، من ۱۳سالمه . حافظ ۵جز از قرآنم . چادریم و معتقد . ولی به نظرم موسیقی اشکالی نداره چون یه تفریحه و رقص هم یه نوع ورزشه مثل ایروبیک پس رقص هم اشکالی نداره ، ولی مراجع میگن که رقص زن برای زن اشکال داره ، چون باعث شهوته ، ولی ببخشید زنی که رقص منو ببینه و اونقدری خوشش بیاد که گناه کنه مریضه...

    ***** پاسخ *****

    سلام بر فرشته‌ی پاک و قرآنی خدا!
    دختر خوبم شما از طرفی سنتون کمه و از طرف دیگه دختری خوب و باتقوا و پاک هستید، بنابراین شاید نتونید چنین پدیده‌های شهوانی رو خوب درک کنید. به کسانی که سنشون و تجربه و اطلاعاتشون از شما بیش‌تره و سال‌ها درس خونده‌اند و مطالعه و تحقیق کرده‌اند اعتماد کنید و حرفشون رو گوش کنید.
    پدیده‌ی همجنس‌گرایی یکی از آسیب‌های اخلاقی جامعه‌ی امروزی زنان دنیای غربه که اگه مراقب همین مسائل ریز و جزئی نباشیم دامن‌گیر زنان جامعه‌ی ما هم می‌شه.
    درباره‌ی رقص و موسیقی هم خیلی کار رو ساده گرفتید! صرف شباهت موسیقی به تفریح و شباهت رقص به ورزش دلیل مجاز و حلال بودن این‌ها نیست. این حرف مثل اینه که بگید خوردن مال حرام مثل خوردن مال حلاله و خوردن مشروب مثل خوردن نوشابه است، پس حلاله! یا پولی که در کیف رفیقم هست مثل پولیه که در کیف خودمه پس برداشتنش حلاله! آیا این حرف‌ها درسته؟!

  • #1024

    M

    من حرف شما رو راجب مضرات رقص قبول ندارم
    رقص خوبی های زیادی برای سلامتی و روحیه داره و چیزی نیست که مثل مواد مخدر بخوای معتادش شی و اصلا نتونی ترکش کنی
    به نظر من رقص جلوی نامحرم درصورتی که رقص تحریک کننده ای باشه حرامه وگرنه اگه به صورت ورزشی یا یه رقص ساده باشه چه عیبی داره؟
    راجب موسیقی هم نظر خودمو بگم اینه که درسته که خیلی ها از موسیقی تند بدشون میاد و اذیتشون میکنه ولی اگه بر اساس سلیقه و روحیات اون فرد بگیم موسیقی تند میتونه مفید هم باشه
    چرا انسان نباید شاد باشه وقتی که با همچین چیز ساده ای که هزینه و بساط خاصی نداره شاد میشه؟

    ***** پاسخ *****

    رقص و موسیقی، این دو پدیده‌ی پیچیده و مرموز رو خیلی ساده گرفتید!
    درباره‌ی رقص گفتنی است که رقص را از ابعاد مختلفی می‌توان بررسی کرد:
    ۱. رقص از آن جهت که یک ورزش دقیق و نرمش ظریف است، باعث تحرک و لطافت بدن و سلامت روان است. از این نظر، می‌توان رقص را با ورزشی مثل ژیمناستیک و ایروبیک و نرمش عمومی و حرکات کششی مقایسه کرد و آن‌ها را به‌جای رقص به مراجعه کنندگان پیشنهاد کرد.
    ۲. رقص از آن جهت که نمایش هنر و توانمندی و ارائه‌ی زیبایی‌ها و جذابیت‌های بدنی است، باعث بالا رفتن اعتماد به نفس و افزایش ریسک‌پذیری و در نتیجه کاهش برخی اضطراب‌ها و استرس‌ها است. از این نظر می‌توان رقص را با بی‌حجابی و خودنمایی و خودآرایی برای خوش‌آمد مردم مقایسه کرد. هم درباره‌ی رقص و هم درباره‌ی خودآرایی و خودنمایی برای دیگران، حقیقت این است که افزایش اعتماد به نفس در این‌جا موقت و ناپایدار است و در بلند مدت می‌تواند دقیقاً منجر به کاهش شدید اعتماد به نفس باشد؛ مخصوصاً در جایی که پای رقابت و چشم و هم‌چشمی در میان باشد. از نظر کاهش استرس نیز درست است که بدحجابی و رقص برخی استرس‌ها را کاهش می‌دهند، اما استرس‌های بیش‌تر از نوع دیگر را افزایش می‌دهند و در کل بیش‌تر مایه‌ی ناآرامی هستند تا آرامش.
    ۳. رقص از آن جهت که با اعضای شهوانی و نماهای جنسی رقص کننده در ارتباط است و حالات جذبه و خلسه و مستی را به نمایش می‌گذارد، باعث التهاب عاطفی و تحریک شهوت رقص کننده و تماشاگر می‌شود. از این نظر است که رقص برای همسر مورد تأیید قرار می‌گیرد، اما رقص برای دیگران می‌تواند به شدت خطرناک باشد.
    درباره‌ی موسیقی تند نیز باید خدمتتان عرض کنم که ضررهای موسیقی تند از نظر علمی و دینی اثبات شده. وقتی ضرر چیزی روشن و مبرهن باشد، دیگر نمی‌توان آن را برای کسی تجویز کرد؛ حتا اگر به آن تمایل داشته باشد و از آن خوشش بیاید. آیا درباره‌ی سیگار نیز معتقدید کسانی که از سیگار خوششان می‌آید و سیگار با جسم و روحشان سازگار است، می‌توانند سیگار بکشند و این کار هیچ اشکالی ندارد؟!
    برای شادی کردن راه‌های بسیار بهتر و متنوع‌تری وجود دارد. چرا فکر می‌کنید کسانی که اهل رقص و موسیقی تند نیستند، انسان‌های غمگین و افسرده‌ای هستند؟!

  • #1023

    امیرعلی

    باسلام خدمت شما دوست عزیز
    بنده هم درمورد حرمت رقص وموسیقی تحقیقاتی انجام داده ام ویه سوالی دارم
    چرا با این که رقص دراکثر موارد حرام است درکشورخودمان هم گروه های رقص دارای مجوز ومعروفی وجود دارد؟

    ***** پاسخ *****

    سلام. متآسفانه در بعضی مراکز، رقص با عناوین جعلی ایروبیک و مانند آن ثبت شده و آموزش داده می‌شود. مثلاً در فدراسیون ورزش‌های همگانی رشته‌ای با نام «ایروبیک حرفه‌ای» ثبت شده است که می‌گویند همان رقص شکسته (break dance) است که با عنوانی جعلی ترویج می‌شود.
    این خبر را از مشرق نیوز بخوانید:
    https://www.mashreghnews.ir/news/457436/%D8%AA%D8%B1%D9%88%DB%8C%D8%AC-%D8%B1%D9%82%D8%B5-%D8%BA%D8%B1%D8%A8%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D9%85-%D9%88%D8%B1%D8%B2%D8%B4-%D8%A8%D8%A7-%D9%85%D8%AC%D9%88%D8%B2-%D8%B1%D8%B3%D9%85%DB%8C-%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D9%88%DB%8C%D8%B1

  • #1022

    محدثه

    من میخوام یار امام زمان بشم 19 سالمه خانواده ی خیلی مذهبی ندارم اما اهل نماز روزه خمس زکات و.... هستن...خودم چادری هستم نماز میخونم روزه میگیرم به لطف خدا ایمان کمی دارم...همین رو هم از خدا دارم...میترسم از امتحانات الهی و همچنین میترسم که همین ایمان رو هم از دست بدم...از ازدواج هم میترسم...از این که این یه ذره ایمان رو هم از دست بدم میترسم...از افکارم میترسم...دلم میخواد یار امام زمان باشم....یا حداقل سربازش...نمیدونم اینو چرا به شما دارم میگم با اینکه موضوع تون رقص بود...ولی احساس میکنم این یه ذره ایمان هم دارم از دست میدم...با آرایش کردن و گوش دادن به موسیقی که جدیدا درگیرش شدم....لطفا کمکم کنید...

    ***** پاسخ *****

    سلام بر شما خانم مؤمن و نگران! این نگرانی خوبه و ضامن حفظ دین و ایمان شما است. قدرش رو بدانید و نگذارید از دست بره.
    چاره‌ی حفظ ایمان و دین، بالا بردن معرفت دینی است. مطالعات دینی رو در برنامه‌ی زندگی خودتون بگنجونید. چند کتاب خوب به‌تون معرفی می‌کنم:
    ـ رمان دختران آفتاب، نوشته‌ی امیرحسین بانکی
    ـ سلام بر ابراهیم (درباره‌ی شهید ابراهیم هادی) دو جلد
    ـ خاک‌های نرم کوشک (درباره‌ی شهید عبدالحسین برونسی)
    ـ پرواز تا بی‌نهایت (درباره‌ی شهید عباس بابایی)
    ـ داستان‌های شگفت، نوشته‌ی شهید دستغیب
    ـ رمان «من زنده‌ام»، نوشته‌ی معصومه آباد
    ـ و ده‌ها و صدها کتاب خوب و باارزش...

  • #1021

    نیکا

    سلام وقتتون بخیر
    من آدم معتقدی هستم و کاملا ب نظرات دین عزیزم ک رقص رو حرام اعلام کرده بجز زن برای همسرش کاملا موافقم..ولی مدت زیادیه دچار افسردگی و کم رویی شدیدی شدم ک توی ارتباطاتم اختلال ایجاد کرده و عذاب آور شده...تابحال با افراد و مشاوران زیادی صحبت کردم بلا استثنا یکی از گزینه هایی ک ب من معرفی میکردند رقص بوده در حالی ک حتی یکبار هم اینکارو رو انجام ندادم و به اعتقاداتم همچنان پایبندم ناگفته نمونه ک روشهای دارویی و پزشکی رو هم امتحان کردم و نتیجه نگرفتم...چیزی ک پیش اومده مثال های مختلفی برام زده شده ک فرد مشابه من و حتی بدتر کاملا از این روش جواب گرفته و خوب شده...داره برام خیلی سخت میگذره چیکار کنم؟

    ***** پاسخ *****

    سلام. وقت شما هم به‌خیر!
    احسنت به شما بنده‌ی مؤمن خدا!
    این که رقص افسردگی رو کم می‌کنه و اعتماد به نفس رو افزایش می‌ده و روابط اجتماعی رو بهبود می‌بخشه، حرف درستیه اما حقیقت اینه که این‌ها آثار کوتاه‌مدت و ناپایدار رقصه. این آثار در بلندمدت برعکس می‌شه و تأثیر عکس می‌گذاره. درست مثل بی‌حجابی و خودآرایی و خودنمایی برای نامحرم که در مقطعی باعث بالا رفتن اعتماد به نفس و افزایش ریسک‌پذیری و در نتیجه کاهش برخی اضطراب‌ها و استرس‌ها است؛ اما همین کار در ادامه دقیقاً منجر به کاهش شدید اعتماد به نفس و بروز ناآرامی می‌شه، به‌ویژه در جایی که پای رقابت و چشم‌وهم‌چشمی در میان باشه. از این جهت است که مشاورهای آگاه‌تر هرگز رقص رو به مراجعه کنندگان خود توصیه نمی‌کنند.
    رقص از نظر جسمی و بدنی نیز فوایدی داره اما این فواید، بهتر و بیش‌تر در ژیمناستیک و ایروبیک و نرمش عمومی و حرکات کششی وجود داره. از این جهت رقص نه «تنها گزینه» است و نه «بهترین گزینه». اگه به ضررها و آثار مخرب رقص توجه داشته باشیم، هرگز به دنبال این کار نمی‌رویم.

  • #1020

    یونس

    با سلام من مشاوره سلامت هستم و داشتم در مورد رقص و فواید آن در مقالات علمی سرچ میکردم که با موضوع شما برخورد کردم و اومدم مطالب رو خوندم . ببینید رقص به نوبه خود هیچ ضرری ندارد که بلکه فواید بسیاری هم دارد . در دین اسلام برای رقص مشکلی نیست و اجازه داده شده منتها در شرایطی مث رقص زن برای شوهرش و یا رقص خانمها برای هم و یا رقص برای انژی بخشی که من برای مراجعه کنندگانم برای کاهش وزن پیشنهاد میکنم .
    پس رقص به خودی خود مشکلی ندارد مگر در چارچوب شرع نباشد پس از شمت دوست عزیز خواهشی که دارم مطالب را کامل بگین تا باعث دین گریزی نشود تا مبادا به گناه بیفتید .
    دین اسلام دینی عالی هست که متاسفانه خیلی مطالب آن را که اِمه و خدا گفته اند را اجرا نمیکنید مث مثبت اندیشی که در قرن 20 تبدیل به علکم شد اما ما غافل از آنیم که قرآن این علم را 1400 سال پیش گفته است .
    ممنون ازتون

    ***** پاسخ *****

    سلام بر شما
    همان‌طور که گفتید رقصیدن به‌خودی خود کار بدی نیست و ممنوع نیست. بنده هم در متن به این نکته اشاره کرده‌ام و آثار طبیعی رقص و موسیقی را بیان کرده‌ام. مطلب همین است که گفتید؛ این‌که این امور باید در چارچوب شرعی باشد. اگر از چارچوب خارج شود، ضررهایش بسیار بیش‌تر از فوایدش است.
    مثل جاذبه‌ی جنس مخالف که در جای خود پدیده‌ی بسیار باارزشی است و مبنای تشکیل خانواده است؛ اما اگر در خارج از چارچوب پیگیری شود، آسیب‌های اجتماعی بسیاری را سبب می‌شود.
    رقص را از ابعاد مختلفی می‌توان بررسی کرد:
    ۱. رقص از آن جهت که یک ورزش دقیق و نرمش ظریف است، باعث تحرک و لطافت بدن و سلامت روان است. از این نظر، می‌توان رقص را با ورزشی مثل ژیمناستیک و ایروبیک و نرمش عمومی و حرکات کششی مقایسه کرد و آن‌ها را به‌جای رقص به مراجعه کنندگان پیشنهاد کرد.
    ۲. رقص از آن جهت که نمایش هنر و توانمندی و ارائه‌ی زیبایی‌ها و جذابیت‌های بدنی است، باعث بالا رفتن اعتماد به نفس و افزایش ریسک‌پذیری و در نتیجه کاهش برخی اضطراب‌ها و استرس‌ها است. از این نظر می‌توان رقص را با بی‌حجابی و خودنمایی و خودآرایی برای خوش‌آمد مردم مقایسه کرد. هم درباره‌ی رقص و هم درباره‌ی خودآرایی و خودنمایی برای دیگران، حقیقت این است که افزایش اعتماد به نفس در این‌جا موقت و ناپایدار است و در بلند مدت می‌تواند دقیقاً منجر به کاهش شدید اعتماد به نفس باشد؛ مخصوصاً در جایی که پای رقابت و چشم و هم‌چشمی در میان باشد. از نظر کاهش استرس نیز درست است که بدحجابی و رقص برخی استرس‌ها را کاهش می‌دهند، اما استرس‌های بیش‌تر از نوع دیگر را افزایش می‌دهند و در کل بیش‌تر مایه‌ی ناآرامی هستند تا آرامش.
    ۳. رقص از آن جهت که با اعضای شهوانی و نماهای جنسی رقص کننده در ارتباط است و حالات جذبه و خلسه و مستی را به نمایش می‌گذارد، باعث التهاب عاطفی و تحریک شهوت رقص کننده و تماشاگر می‌شود. از این نظر است که رقص برای همسر مورد تأیید قرار می‌گیرد، اما رقص برای دیگران می‌تواند به شدت خطرناک باشد.

  • #1019

    غریبه

    خوب الان من که رپرم و به رقص علاقه دارم ولی کارمو درست انجام میدم چارچوب هارو رعایت میکنم و حرف بیخود هم نمیزنم تو ترکام اخر عاقبتم جهنمه؟

    ***** پاسخ *****
    ۱. شما می‌تونید برای خودتون یا برای همسرتون (اگه متأهل هستید) رقص کنید. مجبور نیستید در برابر دیگران برقصید تا رقصتون حرام بشه.
    ۲. اگه رقصی رو که خدا در دینش حرام اعلام کرده مرتکب شدید، قطعاً مستحق کیفر هستید اما این‌که مجازاتتون حتماً جهنم باشه معلوم نیست. هر گناهی آدم رو جهنمی نمی‌کنه. تاوان بعضی گناه‌ها بیماری و فقر و بلا در این دنیا و عذاب‌هایی کم‌تر از جهنم در آخرت است. اگه آدم خوبی باشید ان‌شاءالله کارتون به جهنم نمی‌کشه! با لطف و رحمتی که خدا داره، جهنمی شدن کار خیلی سختیه!

  • #1018

    یک وکیل برای خدا

    باسلام و درود فراوان ک باحوصله و جواب هایی که دنبال ان هستیم و ذهنمان درگیر کرده وقت میگذارید و مسعله برای ما روشن میکنید
    اماسوال من
    رقصی ک بدون هیچ تحریکی و..
    وفقط درمدرسه یا مجلس دوستانه دخترانه برای رفع خستگی و شادی دوستانه و بدور از هر حرام دیگر صرفا سرگرمی و شادی
    اینم اشکال داره؟
    شماگفتین که ممکنه دراون مجالس عکس بگیرن یا گناهی صورت بگیره ولی اینجا هیچ گناهی صورت نمگیره محیط مدرسه و دوستانه اس کارخاصی ک نمیکنیم ی کم میزنیم رو میز و ی چیزی می خونیم دست میزنیم و هو میکشیم و می رقصیم
    می خوام بدونم این کار ک پاک پاک و فقط دور هم می خندیم وشادیم و بعد میریم سر درس و کلاس هم اشکال داره؟چون از اون نوعی ک شما ک میگید حرامه ک نیست وب هیچ وجه با دید ونگاه خاصی و گناه و..انجام نمیشه..

    ***** پاسخ *****

    سلام و درود بر شما!
    وقتی یه چیزی حساس و خطرناکه، نمی‌شه درباره‌ش این‌طور راحت حرف زد. مثلاً فرض کنید وقتی مادری فکر می‌کنه اجاق گاز برای بچه خطرناکه، بازی با اجاق گاز رو برای بچه‌هاش مطلقاً ممنوع می‌کنه و نمی‌پذیره که بعضی ور رفتن‌ها با اجاق گاز رو به اسم بازی بی‌خطر یا کم‌خطر به بچه‌هاش اجازه بده؛ دلیلش هم اینه که می‌گه:
    اولاً تفکیک روشنی بین بازی کم‌خطر با اجاق گاز و بازی پرخطر وجود نداره؛
    ثانیاً من اگه بازی‌های کم‌خطر رو اجازه بدم، خواه‌ناخواه زمینه رو برای بازی‌های پرخطر فراهم کردم؛
    علاوه بر این‌که بازی‌های کم‌خطر می‌تونه کم‌کم به بازی‌های پرخطر تبدیل بشه و من نمی‌تونم نظارت درستی بر این بازی‌ها داشته باشم.
    پس از اول جلوی هرگونه بازی با اجاق گاز رو می‌گیرم تا خطری دامن‌گیر خودم و بچه‌هام نشه و دچار پشیمانی بی‌حاصل نشم.
    درباره‌ی رقص شاید شما فکر کنید که یک بازی و تفریح ساده است، اما آگاهان می‌دونن که رقص به دلیل ارتباط تنگاتنگش با «زیبایی‌دوستی»، «محبت و عاطفه»، و «شهوت»، خیلی حساس و پرریسکه و می‌تونه تبعات خطرناکی به دنبال داشته باشه. به همین خاطر به هیچ وجه نمی‌شه اجازه‌ی نزدیک شدن به‌ش رو داد؛ حتا به صورتی که شما اسمش رو می‌گذارید بازی و سرگرمی؛ به دلیل این‌که:
    ۱. تفکیک روشنی بین رقص بی‌خطر و رقص خطرناک وجود نداره و اجازه دادن به رقص بی‌خطر می‌تونه باعث سوءبرداشت و سوءاستفاده بشه و ممکنه خیلی‌ها به اسم رقص بی‌خطر گرفتار رقص‌های خطرناک بشن.
    ۲. اجازه دادن به رقص بی‌خطر زمینه رو برای رفتن به سمت رقص خطرناک فراهم می‌کنه و در واقع خودش نوعی تشویق عملی و جهت دهی منفی به حساب می‌یاد.
    ۳. به دلیل ضعف در نظارت بزرگ‌ترها بر فضاهای بازی و شادی و تفریح و سرگرمی، اگه رقص‌های بی‌خطر رسماً اجازه‌ی اجرا دریافت کنند، کم‌کم و به‌صورت نامحسوس این حرکات به رقص‌های خطرناک تبدیل خواهند شد و آسیب‌های آن دامن‌گیر همه خواهد شد.
    فقط آدم دلش براتون میسوزه...که زندگی رو برای همه زهر می کنید که یه وقت مبادا شیرینی چیزی زیر دندون کسی بره
    شما از دین و خدا فقط شکنجه گری رو بلدید
    خداوند شادی زیبایی رشد و تعالی و فراوانی را برای همه بندگانش می خواد
    دید حقیرانه خودتان رو به خدا نسبت ندهید
    امیدوارم خدا یه روزی خودش رو از ادعاهای شما تبریه کنه

    ***** پاسخ *****

    باور کنید من طلبه هم از شادی و لذت و هیجان و شور و عشق خوشم می‌یاد و این‌ها رو نه تنها برای همه‌ی آدم‌ها بلکه برای حیوانات و گل‌ها و گیاهان هم می‌پسندم و دوست دارم. من معتقدم هدف از آفرینش، رسیدن به بالاترین شادی و عشقه. من معتقدم بالاترین سعادت و کمال انسان و همه‌ی موجودات، رسیدن به بالاترین درجه از شادی و اشتیاقه؛ اما چه کنم که بیست و چند سال مطالعه و تحقیق و بررسی در حوزه‌های فلسفی و انسان‌شناسی و قرآنی و روایی و فقه و حقوق و تربیت و سیاست، چشم ما رو به چیزهایی باز کرده و چیزهایی رو یاد گرفتیم که بعضی‌ها هنوز به این بینش و آگاهی نرسیدند.
    کودک سه ساله‌ای را فرض کنید که برای لذت بردن از فوران درخشان یک فشفشه، آن را برداشته و می‌خواهد آتش بزند و به لذت وصف‌ناپذیر و هیجان بی‌بدیل فشفشه‌بازی برسد. اما شما او را از این کار منع می‌کنید و حتا فشفشه را از دستش می‌گیرید و از او می‌خواهید «لذت فشفشه‌بازی» را تنها در «چارچوب و محدوده‌ی خاصی» پیگیری کند. شما چیزهایی می‌دانید که او نمی‌داند اما او شما را به بی‌رحمی و سنگ‌دلی و نفهمی متهم می‌کند! بگذار متهم کند؛ مهم این است که او سالم بماند و سالم شادی کند!

  • #2003

    جواد

    در پاسخ به: یک وکیل برای خدا
    رتبه بندی 4.5 از 5 ستاره

    بسیار عالی، یک کلام بگید همه مردم برن 25 سال دوره عقاید و فقه بگذرونن تا بهتر بیان نگاه به زندگی و احکام شرعی رو بفهمن، آقا خدا که فقط خدای روحانیا نیست کنن .
    خدا خدای اون کسی هم هست که توی داستان مولانا می خواست شونه بزنه موهاشو .
    اینقدر نگاه عارفانه و عمیق و فلسفی در حالی که مردم هزار تا مساله تو زندگی شون دارن و تنها دلخوشی هاشون چیزای کوچیکه و باز از همونا هم منع میشن، نمیدونم تا کی جواب بده ...

  • #1017

    فاطمه هستم

    سلام
    من فقط یه سوال دارم
    من اگر شخصی باشم که مجلس های حرام رو به پا میکنم و بیام اول هر مجلس سرود ملی را پخش کنم جوری که این را به یک عادت در مجالس حرام تبدیل کنم باید طبق گفته ی شما این موسیقی به موسیقی حرام تبدیل بشه و این موضوع اصلا با منطق و عقل جور نیس
    خوشحال میشم نظرتون را درباره ی سوالم بگید
    ممنون

    ***** پاسخ *****

    سلام
    یکی از ملاک‌های موسیقی حرام، تناسب داشتن با مجالس گناه هست. تشخیص این امر هم با عرف هست. منظور از عرف هم عرف متشرع هست؛ یعنی عرف متدینان و دین‌داران.
    یک نکته‌ی جامعه‌شناختی هم عرض کنم و اون این‌که سلیقه و خواست مردم رو به شکل مصنوعی نمی‌شه تغییر داد. هرگز نمی‌توشه سرود ملی جمهوری اسلامی ایران رو به بخشی جدایی‌ناپذیر از مراسم مجالس گناه و عیش و نوش تبدیل کرد. عرف اهل گناه و بزن و برقص چنین چیزی رو قبول نمی‌کنند. مگر این‌که تحمیلی در کار باشه که اون هم دوام نمی‌یاره.
    اگه به این نکات توجه کنید، متوجه می‌شید که این ملاک یک ملاک علمی هست که کارآمدی عملی هم داره. نشانه‌ی روشنش هم اینه که در طول قرن‌ها مورد استفاده بوده و کارآمدی خودش رو اثبات کرده.

  • #1016

    نازنین

    درسته برخی موسیقی ها مانند رپ مضره ولی موسیقی لیلا فروهر یا موسیقی های آرام خواننده گان ایرانی چه ایرادی داره تازه موجب شادی هم میشه رقص در محیط زنان یا حتی مختلط با رعایت پوشش چه عیبی داره؟ من خودم تو جشن های مخطلط با رعایت حجاب رقصیدم و اتفاقی نیفتاد
    شما آخوند ها مردم رو از دین زده میکنید. یکم فک کنین میاین به دختر بچه ایی که به سن تکلیف رسیده میگین نرقص . بلند نخند . حجاب داشته باش. آهنگ گوش نده. آواز نخون و....
    خب معلومه که از دین زده میشه یه نگاهی به کشور آزربایجان بنداز اونا 100درصد شیعه اند اما سکولار اونا وضع زندگی بهتری از ما دارند چون سکولارن

    ***** پاسخ *****

    «سکولار» چه ارتباطی با رقص و آواز و حجاب و بی‌حجابی داره؟!
    سکولار، جدایی دین از عرصه‌های علم و سیاست و اقتصاده. حتا اگه دین رو از این عرصه‌ها جدا کنی، باز در پوشش و روابط خانوادگی و اجتماعی، احکام دین سرجاشه.
    مسلمان و شیعه‌ی شناسنامه‌ای زیاد هستند؛ مهم اینه که عمل و سبک زندگی ما مطابق با آموزه‌های اسلامی و شیعی باشه. این‌جوری حساب کنی، خیلی از کسانی که اسم اسلام و تشیع رو یدک می‌کشند، از اسلام و تشیع حقیقی بیرونند.
    ما آخوندها از خودمون که حرف نمی‌زنیم. احکام پوشش و روابط اجتماعی در قرآن و سنت ثبت شده و قابل تغییر نیست. به نظر شما این سکولارهای صددرصد شیعه با چه مجوزی دستورهای صریح قرآن رو زیرپا گذاشتند و با این حال اسلام و تشیعشون عیبی پیدا نکرده؟!
    شما که می‌گید با پوشش اسلامی در جمع مختلط رقصیدید و هیچ اتفاقی نیفتاد، مگه قرار بود چه اتفاقی بیفته که نیفتاد؟! خدا کنه هیچ اتفاقی نیفتاده باشه ولی به احتمال خیلی زیاد اتفاق‌های زیادی افتاده که شما ندیدید! همه‌ی اتفاق‌ها با چشم ساده و معمولی دیدنی نیست. اتفاق‌های خیلی ظریف و لطیف و خیلی خطرناک و خانمان‌برانداز هست که فقط انسان‌های دقیق و باریک‌بین می‌تونن ببینن.
    هیچ کسی دقیق‌تر و باریک‌بین‌تر از خدا و پیامبر نیست؛ پس ماها که دید و تشخیصمون ضعیفه، بهتره دل به این بینایان بسپاریم و با زندگی خودمون و دیگران بازی نکنیم.

  • #1015

    رضا

    اسلام دین عقلانیت است نه هوا و هوس

  • #1014

    مریم

    اوووووف چ صبری داری حاجی... جواب همه رو با دقت میدین و به بی احترامی ها هم احترام میزارین...خدا قوت ...و فقط همین

  • #1013

    یحیی

    قا دیگه خدایی بعضی از اخوندا شورشو در اوردن من به دوست داشتم تو خارج اونم مسلمون بود اون راحت بی حجاب میتونست بره بیرون عزیزان این مشکل اسلام نیست این مشکل مملکته مگه به زور میشه حجاب کرد اخه شما با این کار باعث میشید ما از اسلام زده بشیم اقا به نظر من حتی اگه رقص باعث تحریک نامحرمم بشه حرام نیست اهمگم حرام نیست بعضی از این اخون ا هیچ سوادی ندارن اچمدن اون بالا مالاها برای خودشون نشستن فقط چرتو پرت میگن که جاشون وسط جهنمه ما چرا نباید ازادب داشته باشیم موسیقی که اصلا خرام نیست چی چیو مخدره مهم عشقه تو زندگی اسلام میخواد ما خوشحال باشیم میخواد با عشق زندگی کنیم الان زمان پیامبر نیستش که مثلا اون موقعه پیامبر بت خر مید بن من که الان نباید با خر بیام تو کوچه خیابون

    ***** پاسخ *****
    ۱. وجوب حجاب و حرمت موسیقی مطرب از احکام روشن و مسلم اسلام است. فهمیدنش نیازی به آخوند ندارد. اگر شما مسلمان باشید و خواندن قرآن را بلد باشید و در عمرتان یک بار قرآن خوانده باشید، خودتان این احکام روشن را در قرآن می‌خواندید و می‌فهمیدید.
    ۲. به حکم اسلام، مسلمان هر جا که باشد، باید حجاب را رعایت کند؛ داخل و خارج ندارد!
    ۳. اگر اجباری بودن حجاب باعث زده شدن شما از اسلام می‌شود، پس اجباری بودن تحصیل هم باید باعث زده شدن شما از علم و دانش شود! اگر شد، آیا باید اجباری شدن تحصیل را لغو کرد؟ این به نفع مملکت است؟! عقل شما این طور حکم می‌کند؟!
    ۴. ضررها و آسیب‌های بعضی از موسیقی‌ها از نظر علمی ثابت شده و فقط حرف علمای اسلام نیست. خوب است کمی مطالعه داشته باشید!
    ۵. بله، مهم عشق است در زندگی؛ اما عشق با هوس فرق دارد! برای به دست آوردن عشق باید تن و جانت پاک باشد!
    ۶. برای تقلید از پیامبر لازم نیست شما هم اسب و شتر و الاغ سوار شوید؛ چون اوضاع و شرایط زندگی عوض شده و امروزه برای سفر و حمل و نقل وسایلی بهتر و کارآمدتر از اسب و الاغ وجود دارد. اما به تأسی از پیامبر باید حجاب و عفاف داشته باشید؛ این که دیگر عوض نشده! اگر هم عوض شده، برعکس عوض شده! برهنگی و بی‌حیایی و دریدگی و هوس‌رانی بیش‌تر شده! اگر در آن جامعه‌ی ساده‌ی عصر نبوی رعایت حجاب و عفاف لازم بود، امروزه که جاذبه‌های شهوانی بیداد می‌کند، باید لازم‌تر باشد! شما که به گذشت زمان و تغییر و تحول‌های زمانه اهمیت می‌دهید، چرا این‌جا برعکس عمل می‌کنید؟!
    حاج خانم دلت از اسلام پره و دوست نداری مسلمون باشی و مادرت اجازه نمیده مسیحی بشی ، چرا سر علمای اسلام پیاده میکنی؟

  • #1012

    احسان

    چرند ترین استدلالی بود که تو عمرم خونده بودم ، بنده خدا از رقص پرسیده ، اونوقت فقط با مشروب و مواد مخدر جوابشون رو دادن

  • #1011

    سوگند

    قا دیگه خدایی بعضی از اخوندا شورشو در اوردن من به دوست داشتم تو خارج اونم مسلمون بود اون راحت بی حجاب میتونست بره بیرون عزیزان این مشکل اسلام نیست این مشکل مملکته مگه به زور میشه حجاب کرد اخه شما با این کار باعث میشید ما از اسلام زده بشیم اقا به نظر من حتی اگه رقص باعث تحریک نامحرمم بشه حرام نیست اهمگم حرام نیست بعضی از این اخون ا هیچ سوادی ندارن اچمدن اون بالا مالاها برای خودشون نشستن فقط چرتو پرت میگن که جاشون وسط جهنمه ما چرا نباید ازادب داشته باشیم موسیقی که اصلا خرام نیست چی چیو مخدره مهم عشقه تو زندگی اسلام میخواد ما خوشحال باشیم میخواد با عشق زندگی کنیم الان زمان پیامبر نیستش که مثلا اون موقعه پیامبر بت خر مید بن من که الان نباید با خر بیام تو کوچه خیابون

    ***** پاسخ *****
    ۱. وجوب حجاب و حرمت موسیقی مطرب از احکام روشن و مسلم اسلام است. فهمیدنش نیازی به آخوند ندارد. اگر شما مسلمان باشید و خواندن قرآن را بلد باشید و در عمرتان یک بار قرآن خوانده باشید، خودتان این احکام روشن را در قرآن می‌خواندید و می‌فهمیدید.
    ۲. به حکم اسلام، مسلمان هر جا که باشد، باید حجاب را رعایت کند؛ داخل و خارج ندارد!
    ۳. اگر اجباری بودن حجاب باعث زده شدن شما از اسلام می‌شود، پس اجباری بودن تحصیل هم باید باعث زده شدن شما از علم و دانش شود! اگر شد، آیا باید اجباری شدن تحصیل را لغو کرد؟ این به نفع مملکت است؟! عقل شما این طور حکم می‌کند؟!
    ۴. ضررها و آسیب‌های بعضی از موسیقی‌ها از نظر علمی ثابت شده و فقط حرف علمای اسلام نیست. خوب است کمی مطالعه داشته باشید!
    ۵. بله، مهم عشق است در زندگی؛ اما عشق با هوس فرق دارد! برای به دست آوردن عشق باید تن و جانت پاک باشد!
    ۶. برای تقلید از پیامبر لازم نیست شما هم اسب و شتر و الاغ سوار شوید؛ چون اوضاع و شرایط زندگی عوض شده و امروزه برای سفر و حمل و نقل وسایلی بهتر و کارآمدتر از اسب و الاغ وجود دارد. اما به تأسی از پیامبر باید حجاب و عفاف داشته باشید؛ این که دیگر عوض نشده! اگر هم عوض شده، برعکس عوض شده! برهنگی و بی‌حیایی و دریدگی و هوس‌رانی بیش‌تر شده! اگر در آن جامعه‌ی ساده‌ی عصر نبوی رعایت حجاب و عفاف لازم بود، امروزه که جاذبه‌های شهوانی بیداد می‌کند، باید لازم‌تر باشد! شما که به گذشت زمان و تغییر و تحول‌های زمانه اهمیت می‌دهید، چرا این‌جا برعکس عمل می‌کنید؟!

بارگذاری بیشتر ...

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان میهمان

0 / 5000 محدودیت حروف
متن شما باید کمتر از 5000 حرف باشد

مطالب برگزیده

جمهوری اسلامی ایران تبیین ضرورت تشکیل حکومت اسلامی در زمان غیبت


زنان و ازدواج پاسخ به چند ابهام درباره‌ی زنان و ازدواج در آیین اسلام


حجاب ده تلنگر درباره‌ی حجاب و عفاف


شراب یک لحظه مستی، یک عمر پستی! (شراب‌خواری)


یوسف علیه‌السلام علاقه به هم‌جنس زیبارو


دوستش دارم دوستش دارم (سلسله مقالات)


آزادی جنسی غربی چرا نباید در آزادی جنسی از غرب و اروپا که الگوی پیشرفت و تمدن هستند پیروی کنیم؟


عصبانیت چگونه عصبانیت خود را کنترل کنم؟


خودشناسی چگونه می‌توانم خودم را بشناسم و بحران هویت را پشت سر بگذارم؟


استخاره، آری یا نه، چرا و چگونه؟ استخاره، آری یا نه؟ چرا و چگونه؟


چگونه خوش‌تیپ و امروزی و در عین حال باحجاب باشم؟ چگونه خوش‌تیپ و امروزی و در عین حال باحجاب باشم؟


چرا خدا مشکل همه‌ی بنده‌هاشو حل می‌کنه جز ما؟! چرا خدا مشکل همه‌ی بنده‌هاشو حل می‌کنه جز ما؟!


چرا فقط اسلام؟! چرا ادیان دیگر نه؟! چرا فقط اسلام؟! چرا ادیان دیگر نه؟!


حسین علیه‌السلام در مصاف ابلیس حسین علیه‌السلام در مصاف ابلیس


رنج پُرارج (عادت ماهانه) رنج پُرارج (عادت ماهانه)


هدف آفرینش انسان هدف آفرینش انسان


حالا کی بهشت و جهنم رو دیده؟!! حالا کی بهشت و جهنم رو دیده؟!!


رجعت، افسانه یا حقیقت؟! رجعت، افسانه یا حقیقت؟!


حکم خشن سنگسار چگونه با عقل و فطرت انسانی سازگار است؟ حکم خشن سنگسار چگونه با عقل و فطرت انسانی سازگار است؟


آیا حکم اسلامی ارتداد با آزادی اندیشه و حقیقت‌جویی منافات ندارد؟! آیا حکم اسلامی ارتداد با آزادی اندیشه و حقیقت‌جویی منافات ندارد؟!


چگونه این چشم صاحب‌مرده را کنترل کنم؟ چگونه این چشم صاحب‌مرده را کنترل کنم؟


چگونه توبه‌ای پایدار و شکست‌ناپذیر داشته باشم؟ چگونه توبه‌ای پایدار و شکست‌ناپذیر داشته باشم؟


چرا امام خامنه‌ای؟ چرا امام خامنه‌ای؟


کنترل جمعیت یا انقراض شیعه؟! کنترل جمعیت یا انقراض شیعه؟!


شبهه‌ای درباره‌ی نماز و پاسخ آن شبهه‌ای درباره‌ی نماز و پاسخ آن


بررسی روزه‌ی دختران نه ساله + گفت‌وگو باچند فرشته‌ی نوبالغ بررسی روزه‌ی دختران نه ساله + گفت‌وگو باچند فرشته‌ی نوبالغ


هنری به نام «امر به معروف و نهی از منکر» هنری به نام «امر به معروف و نهی از منکر»


حقیقت دعا و اسرار اجابت حقیقت دعا و اسرار اجابت


شب قدر و معمای سرنوشت شب قدر و معمّای سرنوشت


20 راز در زندگی مشترک 20 راز در زندگی مشترک