چهارشنبه, 14 آذر 1403

شناسه پیام‌رسان‌ (ایتا، روبیکا و سروش)
h_shad_ir@

 کانال سایت در پیام‌رسان سروش
hshadir@

رنج پُرارج (عادت ماهانه)

بسم الله

ای رسول خدا، مردم درباره‌ی عادت ماهانه از تو می‌پرسند، بگو: رنجی است برای بانوان. وَ يَسْأَلُونَكَ عَنِ الْمَحِيضِ قُلْ هُوَ أَذًى.1

یکی از ویژگی‌های جسمی بانوان، عادت ماهانه است که در اصطلاح فقهی به آن «حیض» و در اصطلاح علمی به آن «پریود»2 می‌گویند.

عادت ماهانه، یک پدیده‌ی جسمانی است که در هر ماه چند روزی برای خانم‌های بالغ رخ می‌دهد. یک خانم تنها وقتی می‌تواند در مواجهه با این پدیده‌ی طبیعی رفتار درستی از خود نشان بدهد که درباره‌ی آن آگاهی‌های لازم را داشته باشد و مسائل شرعی و تربیتی مربوط به آن را بداند. هدف از تحریر این مقاله نیز همین است که آگاهی‌های لازم در این موضوع به بانوان مخصوصاً به دخترخانم‌های نوبالغ تقدیم شود.

تبیین علمی

اصلاً عادت ماهانه چیست و چرا این اتفاق می‌افتد؟ و چرا فقط برای خانم‌ها این پدیده پیش می‌آید؟

پاسخ این است که وقتی خانمی به بلوغ می‌رسد، بدن او توانایی لازم برای بچه‌دار شدن را به دست می‌آورد. سیستم تولید فرزند در خانم‌ها به این شکل است که بدن در هر ماه یک بار آماده‌ی تولید تخمک و پذیرش اسپرم و پرورش نطفه می‌شود. این آمادگی به شکل‌های گوناگونی بروز می‌کند که بخشی از آن با ایجاد بافت جدید در دیواره‌ی رَحِم3 تحقق پیدا می‌کند. این بافت جدید که حالت خونی دارد، زمینه و بستر پرورش نطفه است؛ به تعبیر دیگر، این بافت خونی خوراک و غذای نطفه است که بدون آن، نمی‌تواند رشد و نمو کند و به جنین تبدیل شود. نقش این بافت خونی نسبت به نطفه مانند نقشی است که سفیده‌ی تخم‌مرغ نسبت به زرده‌ی آن دارد. زرده‌ی تخم‌مرغ همان نطفه است که در بستر مناسبی که سفیده برایش فراهم کرده است قرار می‌گیرد و با مصرف کردن آن رشد می‌کند و به جوجه تبدیل می‌شود.

متأسفانه تاریخ مصرف این بافت خونی چند روز بیش‌تر نیست و بعد از گذشت چند روز، این بافتِ تشکیل شده دیگر کهنه می‌شود و دیگر به درد تغذیه و پرورش نطفه نمی‌خورد. به همین خاطر، اگر در این مدت نطفه‌ای منعقد نشده باشد، بدن بافت جدید را که بعد از انقضای تاریخ مصرفش دیگر کهنه شده است، بیرون می‌ریزد و در ماه بعد، بافت تازه ایجاد می‌کند. عملیات تخلیه‌ی کامل بافت کهنه چند روز طول می‌کشد که این عملیات همان عادت ماهانه است و چون یک بدن سالم هر ماه این عملیات را تکرار می‌کند، یک خانم سالم هم هر ماه چند روزی را در عادت ماهانه سپری می‌کند.

این برنامه ادامه دارد تا وقتی که فرد به پنجاه سالگی4 برسد. وقتی خانمی به پنجاه سالگی رسید، دیگر این سیستم از کار می‌افتد و عادت ماهانه تعطیل می‌شود و امکان فرزنددار شدن از بین می‌رود. به دوران بعد از پنجاه سالگی، دوره‌ی یائسگی؛ یعنی دوره‌ی ناامیدی می‌گویند؛ زیرا در این دوره دیگر امیدی برای بچه‌دار شدن نیست.

اوصاف و احکام عادت ماهانه

با توجه به مطالب گذشته به این نتیجه می‌رسیم که عادت ماهانه ترشحاتی خونی است که در هر ماه چند روزی رخ می‌دهد.

اوصاف عادت ماهانه

اوصاف کلی این ترشحات چنین است:

1. معمولاً سه تا پنج روز طول می‌کشد؛ ولی گاه ممکن است بیش‌تر از پنج روز هم طول بکشد.5

2. معمولاً تیره‌رنگ (قرمز و قهوه‌ای و سیاه) و غلیظ و گرم است؛ ولی گاه ممکن است کم‌رنگ (نارنجی و زرد) و رقیق و سرد هم باشد.

3. معمولاً همراه با مقداری درد و سوزش است؛ ولی گاه ممکن است بدون درد و سورزش هم باشد.

احکام عادت ماهانه

احکام کلی این ترشحات چنین است:

1. مانند خون معمولی نجس است؛6

2. در روزهای عادت ماهانه، نماز خواندن ممنوع است و نمازهای خوانده نشده قضا هم ندارند. البته مستحب است خانمی که در عادت ماهانه است، در وقت نماز در سجاده‌اش بنشیند و به اندازه‌ی نمازش ذکر بگوید و دعا بخواند.

3. در روزهای عادت ماهانه، روزه گرفتن ممنوع است؛ ولی روزه‌های گرفته نشده قضا دارند و بعد از پایان عادت ماهانه باید قضا شوند.

4. خانمی که در عادت ماهانه است به اسم خداوند متعال و اهل بیت علیهم‌السلام و خط قرآن نباید دست بزند و نباید وارد مسجد و حرم امامان معصوم شود7 و نباید سوره‌هایی را که سجده‌ی واجب دارند8 بخواند.9

5. ارتباط زناشویی نیز در عادت ماهانه ممنوع است.

6. بعد از تمام شدن ترشحات عادت ماهانه، خانم باید غسل عادت ماهانه انجام دهد و بعد از انجام غسل، همه چیز به حالت عادی برمی‌گردد و می‌تواند نماز بخواند و روزه بگیرد و به قرآن دست بزند و به مسجد برود.

عادت ماهانه نشانه‌ی دوری از رحمت خدا نیست

برخی از خانم‌ها در ایام عادت ماهانه از نظر روحی و روانی دچار افت و رکود می‌شوند؛ به‌گونه‌ای که نیازشان به توجه و هم‌دلی دیگران بیش‌تر می‌شود. شاید این مقدار احساس فقر روحی، امری طبیعی باشد؛ ولی هرگز نباید اجازه داد که این حالت شدید شود و به افسردگی و ناراحتی شدید و ناامیدی مفرط تبدیل شود.

شاید یکی از عواملی که سبب این حالت رکود روحی و معنوی می‌شود، احکامی است که لازم است خانم‌ها در این ایام رعایت کنند؛ احکامی مثل ممنوع بودن نماز و روزه و رفتن به مسجد و غیره. شاید کسی تصور کند که ممنوع شدن نماز و روزه به‌خاطر این است که او در حال عادت ماهانه دچار یک نوع پلیدی معنوی شده و از درگاه خداوند رانده شده است. اما این تصور یک توهم باطل است؛ زیرا اگر واقعاً این حالت به معنای دور شدن انسان از رحمت الهی بود، هرگز خدا توصیه نمی‌فرمود که خانم در ایام عادت ماهانه، در وقت نماز در سجاده‌ی عبادتش بنشیند و ذکر بگوید و دعا بخواند. این‌که انجام برخی اعمال مثل نماز و روزه در این ایام ممنوع است، دلایل دیگری می‌تواند داشته باشد و لزوماً به معنای دور بودن از رحمت الهی نیست.

حقیقت این است که نه‌تنها خانم‌ها در ایام عادت ماهانه از خدا دور نیستند، بلکه می‌توانند در این ایام به خدا و رحمت او از حالت عادی نزدیک‌تر باشند. رسول‌خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله خطاب به خانم‌ها می‌فرماید: «یک روز عادت ماهانه برای شما از یک سال عبادت که روزها روزه باشید و شب‌ها تا صبح عبادت کنید، بهتر است».10 نیز می‌فرماید: «هر خانمی که در ایام عادت از دنیا برود، شهید است».11

شاید علت این تکریم نسبت به خانم‌ها در ایام عادت ماهانه این باشد که عادت ماهانه ـ همان‌طور که در تبیین علمی گذشت ـ ارتباط مستقیم با فرزندآوری و تناسل دارد و از آن‌جایی که فرزندآوری و تکثیر نسل در مکتب اسلام بسیار حائز اهمیت است، هر سختی و رنجی که در این راه برای کسی رخ دهد، در نزد خدا دارای ارزش و ثواب بالایی است. در روایتی دیگر از امام صادق علیه‌السلام می‌خوانیم: «هرگاه خانمی در روزهای بعد از زایمان بر اثر خون‌ریزی زایمان جانش را از دست بدهد، روز قیامت بدون این‌که نامه‌ی اعمالش گشوده و بررسی شود، آمرزیده و وارد بهشت می‌شود»12

استحاضه

بسیاری از کارهای ما مانند: مدرسه رفتن، ورزش کردن، و اردو رفتن، مقدمه و مؤخره دارد، یعنی باید قبل از انجام کار اصلی، کارهایی را به عنوان مقدمه انجام بدهیم و نیز بعد از اتمام کار اصلی، کارهایی باقی می‌ماند که باید به انجام رساند. عادت ماهانه نیز گاهی مقدمه و مؤخره دارد؛ یعنی قبل و بعد از ترشحات اصلی که اوصاف و احکامش گذشت، گاهی ترشحاتی مشابه رخ می‌دهد که به آن «استحاضه» می‌گویند و اوصاف و احکامی متفاوت دارد.

البته چنین نیست که استحاضه هم مانند عادت ماهانه امری عادی باشد که همه‌ی خانم‌های سالم باید با آن مواجه شوند؛ بلکه می‌توان گفت: استحاضه حالت ثانوی دارد و به‌خاطر برخی اختلالات پیش می‌آید و قاعده‌ی اولیه این است که خانم سالم با آن مواجه نشود. حتی در برخی موارد ممکن است نشانه‌ی بیماری باشد که باید به پزشک مراجعه کرد.

اوصاف استحاضه

1. برخلاف عادت ماهانه، محدود به مدت خاصی نیست؛ یعنی کم‌تر از سه روز و بیش‌تر از ده روز می‌تواند باشد.13

2. برخلاف عادت ماهانه، قبل از نه سالگی و بعد از یائسگی هم ممکن است رخ دهد. یعنی ترشحاتی که قبل از نه سالگی یا بعد از سن یائسگی رخ می‌دهد، حتماً استحاضه است، حتی اگر نشانه‌های عادت ماهانه را داشته باشد.

3. برخلاف عادت ماهانه، معمولاً کم‌رنگ (نارنجی و زرد) و رقیق و سرد است؛ ولی گاه ممکن است تیره‌رنگ (قرمز و قهوه‌ای و سیاه) و غلیظ و گرم هم باشد.

4. برخلاف عادت ماهانه، معمولاً بدون درد و سورزش است؛ ولی گاه ممکن است همراه با مقداری درد و سوزش هم باشد.

اقسام استحاضه

استحاضه سه قسم است: استحاضه‌ی کم؛ استحاضه‌ی متوسط؛ و استحاضه‌ي زیاد.

استحاضه‌ی کم به ترشحاتی می‌گویند که لکه‌مانند و خیلی کوتاه و مختصر باشد.

استحاضه‌ی زیاد به ترشحاتی می‌گویند که مثل عادت ماهانه به صورت مستمر جریان داشته باشد.

استحاضه‌ی متوسط به ترشحاتی می‌گویند که از استحاضه‌ی کم بیش‌تر و از استحاضه‌ی زیاد کم‌تر باشد.

احکام استحاضه

برخلاف عادت ماهانه، هیچ کاری در حالت استحاضه ممنوع نیست؛ یعنی کسی که در حال استحاضه است، علاوه بر این‌که نماز و روزه‌ی واجب را باید انجام دهد، نماز و روزه‌ی مستحبی هم می‌تواند داشته باشد؛ نیز می‌تواند به خط قرآن دست بزند و وارد مسجد بشود. البته نماز خواندن و کارهایی مثل دست زدن به خط قرآن که طهارت لازم دارد، مشروط است به این‌که وظایف مربوط به استحاضه را انجام داده باشد و احکام آن را رعایت کرده باشد. هریک از سه قسم استحاضه، احکام خاص خودش را دارد که از این قرار است:

احکام استحاضه‌ی کم

وقتی کسی دچار استحاضه‌ی کم شد، باید برای هر نماز عضو نجس شده از بدنش را تطهیر کند و وضوی جدید بگیرد.

احکام استحاضه‌ی متوسط

کسی که دچار استحاضه‌ی متوسط شده است، علاوه بر احکام استحاضه‌ی کم، یک حکم دیگر نیز دارد و آن این است که باید برای همه‌ی نمازهای یک روز، یک غسل هم انجام بدهد.14

احکام استحاضه‌ی زیاد

کسی که دچار استحاضه‌ی زیاد شده است، علاوه بر تطهیر عضو نجس شده و گرفتن یک وضو برای هر نماز که در استحاضه‌ی کم گفته شد، باید برای هر نماز یک غسل استحاضه نیز انجام بدهد.

نکته‌ی 1: اگر کسی نمازهای ظهر و عصر یا مغرب و عشا را بدون فاصله و پشت‌سرهم بخواند، یک غسل برای هر دو نماز (در استحاضه‌ی زیاد) کافی است؛ حتی اگر بعد از نماز اول، ترشح ادامه داشته باشد. در استحاضه‌ی کم و متوسط نیز اگر دو نماز را پشت‌سرهم بخواند، یک وضو برای هردو کافی است؛ البته به شرطی که بعد از نماز اول ترشح جدیدی رخ ندهد که در این‌صورت باید برای نماز دوم وضوی جدید بگیرد.

نکته‌ی 2: اگر کسی در شرایطی باشد که غسل (مخصوصاً غسل مکرر برای استحاضه‌ی زیاد) برایش ضرر داشته باشد و ضررش جدی باشد، می‌تواند به‌جای غسل تیمم15 کند.

نفاس

وقتی خانمی وضع حمل می‌کند، طبیعی است که مانند هر جرّاحی دیگری خون‌ریزی داشته باشد. اولین قطره‌ی خونی که بعد از تولد نوزاد می‌ریزد نفاس نام دارد که همه‌ی احکام عادت ماهانه را دارد و هرکاری که در عادت ماهانه لازم بود، در هنگام نفاس هم لازم است.

نفاس با عادت ماهانه تنها یک تفاوت دارد و آن این است که عادت ماهانه نمی‌تواند کم‌تر از سه روز باشد ولی نفاس می‌تواند حتی یک لحظه باشد. در بقیه‌ی مسائل، نفاس شبیه عادت ماهانه است و احکام آن را دارد و بعد از پایان یافتن نفاس نیز برای نماز باید غسل نفاس انجام داد.

متأسفانه در بین برخی خانم‌ها شایع است که زائو (خانمی که بچه زاییده است) تا چهل روز نباید نماز بخواند و بعد از چهل روز باید غسل کند و بعد از آن به اعمال عبادی و نماز و روزه‌اش برسد. این سخن هیچ سند و مدرکی ندارد و اساساً ازاعتبار ساقط است. حکم خدا درباره‌ی نفاس این است که اگر کم‌تر از ده روز طول بکشد، همه‌ی آن نفاس است و احکام عادت ماهانه را دارد؛ اگر بیش‌تر از ده روز طول کشید، مابقی استحاضه است و احکام استحاضه را دارد.

تذکر: این نوشتار در بیان احکام شرعی بر مبنای فتوای مشهور تنظیم شده است. ممکن است در برخی موارد نظر مراجع تقلید متفاوت باشد که لازم است هر کسی به فتوای مرجع تقلید خودش مراجعه نماید.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1. سوره‌ی بقره، آیه‌ی 222
2. period
3. womb
4. البته این محدوده‌ی سنی برای خانم‌های غیرسید پنجاه است، ولی برای خانم‌های سید شصت است.
5. کم‌ترین مدت عادت ماهانه سه روز است؛ یعنی اگر ترشحاتی کم‌تر از سه روز ادامه داشت، عادت ماهانه نیست و استحاضه است که داستانش در ادامه خواهد آمد. و حداکثر زمان برای عادت ماهانه نیز ده روز است؛ یعنی اگر ترشحاتی بیش‌تر از ده روز ادامه داشت، فقط ده روز اول عادت ماهانه است و بقیه استحاضه است.
6. بلکه نجاست ترشحات عادت ماهانه از خون معمولی شدید‌تر است؛ زیرا با مقدار کمی از خون معمولی بر روی بدن و لباس می‌شود نماز خواند، ولی با حتی یک قطره از ترشحات عادت ماهانه نمی‌شود نماز خواند و حتماً باید بدن و لباس را تطهیر کرد.
7. وارد شدن به نمازخانه و حسینیه و امام‌زاده اشکالی ندارد.
8. سوره‌هایی که سجده‌ی واجب دارند عبارتند از: نجم و فصلت و سجده و علق. البته برخی از مراجع تقلید مثل امام خامنه‌ای، آیات عظام تبریزی، سیستانی، صافی، و مکارم حرمت تلاوت را مخصوص آیه‌ی سجده می‌دانند نه همه‌ی سوره.
9. خواندن سوره‌های دیگر اشکالی ندارد. البته تلاوت بیش از هفت آیه مکروه است؛ نه به این معنا که بهتر است بیش از هفت آیه نخواند؛ بلکه به این معنا که بیش از هفت آیه هم مستحب است و ثواب دارد، ولی ثواب آن کم‌تر از ایام غیرعادت ماهانه است.
10. حَيْضُ يَوْمٍ لَكُنَّ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ سَنَةٍ صِيَامٍ نَهَارُهَا وَ قِيَامٍ لَيْلُهَا (مستدرک الوسایل، ج 2).
11. مَنْ مَاتَتْ فِي حَيْضِهَا مَاتَتْ شَهِيدَة (مستدرک الوسایل، ج 2).
12. الْمَرْأَةُ إِذَا مَاتَتْ فِي نِفَاسِهَا لَمْ يَنْشُرْ لَهَا دِيوَانٌ يَوْمَ الْقِيَامَةِ (من لایحضره الفقیه، ج 1).
13. البته اگر کسی مدتی بعد از قطع شدن ترشحات عادت ماهانه‌اش، ترشحات جدیدی داشته باشد، این ترشحات جدید ممکن است عادت ماهانه باشد و ممکن است استحاضه باشد. در‌صورتی‌که مجموع روزها از اولین روز عادت ماهانه تا آخرین روز ترشحات جدید کم‌تر از ده روز باشد، همه‌ی آن ده روز عادت ماهانه حساب می‌شود؛ حتی اگر در بین ترشحات اول و ترشحات دوم چند روزی بدون ترشح سپری شده باشد. ولی اگر مجموع روزها بیش‌تر از ده روز باشد، ده روز آن عادت ماهانه و بقیه استحاضه است. مثلاً اگر ترشحات اول پنج روز طول کشید و بعد از دو روز، ترشحات جدیدی شروع شد و آن هم دو روز طول کشید، چون مجموع پنج روز ترشحات اول و دو روز بدون ترشح و دو روز ترشحات جدید، با هم کم‌تر از ده روز است، همه‌ی آن روزها ـ حتی دو روز بدون ترشح ـ عادت ماهانه حساب می‌شود و احکام آن باید رعایت شود؛ یعنی اگر در آن روزها نماز خوانده و روزه گرفته است، همه باطل است و باید روزه‌ها را بعداً قضا کند.
14. مثلاً اگر کسی قبل از نماز صبح دچار استحاضه‌ی متوسط شده باشد، باید قبل از نماز صبح یک غسل استحاضه انجام دهد که اگر استحاضه‌اش تا روز بعد هم ادامه داشته باشد، باید قبل از نماز صبح فردا هم یک غسل برای نمازهای آن روز انجام بدهد. و اگر کسی قبل از نماز ظهر دچار استحاضه‌ی متوسط شود، باید قبل از نماز ظهر برای نمازهای باقی مانده‌ی آن روز غسل کند و اگر استحاضه‌اش تا فردا ادامه داشت، قبل از نماز صبح فردا باید برای نمازهای آن روز دوباره غسل کند.
15. تیمم به‌جای غسل مانند تیمم به‌جای وضو است؛ فقط باید به‌جای وضو، غسل را در نیت داشته باشیم و تیمم را به‌جای آن انجام دهیم.

برای دریافت بروشور «رنج پرارج» با فرمت PDFاین‌جا کلیک کنید

امتیاز کلی این مطلب (13)

4 از 5 ستاره
  • #2359

    حدیث

    باسلام
    دلیل ممنوع بودن نماز و روزه در ایام حیض چیه؟

    ***** پاسخ *****

    سلام بر شما
    نماز و روزه و برخی عبادات دیگر، نیازمند طهارت است که با وضو و غسل یا تیمم حاصل می‌شود. انسان بی‌وضو یا کسی که در حالت جنابت یا عادت ماهانه است، این طهارت را ندارد، بنابراین اجازه ندارد نماز بخواند و روزه بگیرد.

  • #2287

    حسینی

    رتبه بندی 5 از 5 ستاره

    سلام.
    خیلی کامل بود مقاله‌تون
    خیلی وقت بود تو سایتهای مختلف سرچ میکردم اما چیز درست و درمونی پیدا نمیکردم.
    ممنون

  • #2286

    نورا

    سلام. این سوال نیست، توصیه ست. به عنوان یک دختر، اولین باری که درباره پریود چیزی شنیدم، 8 ساله بودم و بابام برام توضیح داد. وقتی که ازش پرسیدم چرا مامانم و خواهرم نماز نمیخونن (چون ما نماز هامون رو جماعت میخوندیم و معلوم بود کی شرکت نمیکنه) با صبر و حوصله برام توضیح داد و جالبه که من تا چند سال بعد که برای اولین بار پریود شدم، هیچ وقت از مامانم دراین باره آموزش یا آمادگی ندیدم!
    میخوام به همه دوستان بگم این که پدرتون یا برادرتون متوجه وضعیتتون باشه، اصلا چیز بدی نیست و منافی حیا نیست. چون حیا یه چیز ذاتی توی وجود آدمه. اگر می‌بینید یه چیزهایی رو تمایل دارید مخفی کنید، اون از حیای وجودیتونه و اشکالی نداره و کاملا طبیعیه. اتفاقا حیا همین چیزیه که ذاتا ما از خودمون نشون میدیم،حیا رو کسی به انسان آموزش نداده بلکه فطری هست.
    پس افراط نکنید. مثل آدم هایی که به خاطر پریود بودن روزه نمیگیرن اما حتما بلند میشن سحری میخورن که کسی نفهمه پریودن! این کار دیگه اسمش حیا نیست، وقتی درد داری و مسکن خوردی و خوابت میاد و نماز صبح هم بهت واجب نیست، خدا راضی نیست خودت رو بیشتر اذیت کنی و فکر کنی حرامه که کسی بفهمه.
    ثانیا
    با اشاره به وضعیتتون با روشی که خودتون هم راحت باشین، برادرتون رو هم آماده و آشنا میکنید با این موضوع. روزی که ازدواج کرد همسرش براتون دعا میکنه که این چیزا رو زودتر و بی رودربایستی تو خونه مامان به برادرتون یاد دادید.
    خلاصه که نه بی حیا باشید نه افراطی. فقط طبیعی باشید.
    بعضی چیزا به اسم حیا فقط وسوسه شیطانه برای اینکه توی رفتارتون وسواس پیدا کنید و از اونور بوم بیفتید و آخرش هم از دین و پیغمبر و عفت و حیا زده بشید.

  • #2301

    محیا

    در پاسخ به: نورا

    واقعا راست گفتی مادر منم هروقت پریود میشم به برادرم میگه سرش درد میکنه بهش میگم چرا دروغ میگی خب بگو پریودم بذار بفهمه حداقل مدونه زنش در آینده پریود میشه چجوری میشه اصلا چرا باید مخفی کنیم؟ من خودم چون پریود بد و دردناکی دارم مجبورم مرخصی بگیرم و کارفرما که آقا هست نمیدونم چی بهش بگم کاش فرهنگ سازی میکردن یکم درک میکردن

  • #2268

    مریم

    رتبه بندی 5 از 5 ستاره

    بسیار عالی و راهگشا ???

  • #2264

    زهرا

    سلام ،من به خاطر بی مهری شدید همسرم دچار افسردگی شدم و وقتی پریودم نزدیک میشه آنقدر حالم بدمیشه (به خاطر تغییرات هورمونی)که اون موقع به هیچ وجه نمیتونم جلوی عصبانی شدنم رو نسبت به همسرم بگیرم و اون شب دعوامون میشه بهش هم گفتم ولی میگه که شما خانوما الکی خودتون رو لوس کردین و اصلا درکم نمیکنه،میدونم اتفاقا یه فرصت خوب برای اینه که تمرین کنم عصبانی نشم ولی
    آیا عصبانی شدنم تو این دوره که فقط یه روز بهم میریزم و دست خودم نیست، گناهه؟ناخودآگاه بهم خشم شدید غیر قابل کنترل میاد

    ***** پاسخ *****

    سلام بر شما
    ۱. باز با همسرتون صحبت کنید؛ اما در فرصت‌های مناسب‌تر و با لحنی مهربان ولی جدی. برای اینکه بهتر حرف شما رو بپذیره، مطالعه و جست‌وجو کنید و سخنان کارشناسان رو استخراج کنید و حرفتون رو به اون‌ها مستند کنید.
    ۲. وقتی اون روز می‌رسه، روز قبلش به همسرتون اطلاع بدید و بگید اگه فردا از من زودرنجی و عصبانیت دیدی، بذار به حساب این قضیه و درکم کن و باهام راه بیا تا بگذره. همه‌ش یه روزه دیگه!
    ۳. خودتون هم پیش از رسیدن اون روز، خودتون رو برای یک مجاهدت بزرگ در کنترل خشم و حساسیت‌ها آماده کنید و بعدش عملکردتون رو ارزیابی کنید و به خودتون امتیاز بدید و سعی کنید ماه به ماه امتیازتون بیش‌تر بشه.
    ۴. برای اون روز برنامه‌ریزی مناسب داشته باشید و کارها و چیزهایی رو برای اون روز در نظر بگیرید که حالتون رو خوب می‌کنه و چالش‌ها رو کم‌تر می‌کنه.

  • #2253

    یا مهدی

    سلام و وقت به خیر،،
    2 تا مطلب خواستم بگم
    اول اینکه چرا برا استحاظه ها از تحفظ هیچی نگفتید برا نماز ،،
    چون حتی استحاضه قبیله هم تحفظ داره
    دوم
    به نظرم برخوردتون با خانمی که تند حرف زده بود خیلی بد بود،،
    و اینکه چرا به همه توهین کردید
    ما خانم ها کِی تو عادت ماهانه اونجور و عصبی میشیم
    فوقِش یه عصبی شدنه عادی هست،
    به نظرم همون کسی که گفتید به قول ِ اون، اون خودش افراط داشته و راجبه زن ها بد فکر میکرده،
    و چقدر بدگو و توهین کن و حتی مسخره کن به خانم ها بوده.
    در کل جوابتون ناراحت کننده و حاکی از توهین بود،،
    در ضمن، اگر ما بخوایم مشاوره ای از شما بگیرم، آیا تو ایتا کار می‌کنید یا شماره تماس دارید؟؟
    مشاوره برا درمانه وسواسِ پاکی نجاست
    البته وسواسی که با مشکلات روحی پیچیده و شدید همراهه، که باعثه وسواس و غیره شده،، ممنون

    ***** پاسخ *****

    سلام بر شما
    ۱. با توجه به اینکه در این مقاله سعی کردم مهم‌ترین مطالب رو ساده و مختصر بیان کنم، دیگه نمی‌شد به جزئیات بپردازم. وجوب پاک بودن بدن و لباس نمازگزار، مسأله تحفظ رو هم حل می‌کنه؛ زیرا کسی که استحاضه داره، موقع نماز باید از آلوده شدن بدن و لباسش جلوگیری کنه.
    ۲. درباره پاسخ توهین‌آمیز، کامنت‌ها رو بررسی کردم. چیزی که توهین‌آمیز باشه ندیدم. احتمالاً سوءتفاهمی رخ داده. در هر صورت عذرخواهی می‌کنم.
    ۳. برای مشاوره وسواسی پیچیده حتماً باید به مشاور متخصص مراجعه کنید. مثل مرکز مشاوره «زندگی بهتر» و مرکز مشاوره «مأوا».
    حق یارتون

  • #2208

    محمدی

    آیا حدیث و یا روایتی مبنی بر پنهان کردن دوره عادت ماهانه از آقایان وجود دارد؟

    ***** پاسخ *****

    من حدیث و روایتی در این باره سراغ ندارم.
    اگر منظورتان از آقایان، هر مردی است (مثل پدر،‌ برادر و دیگر مردان محرم و نامحرم)، به نظر می‌رسد آگاهی آن‌ها از وضعیت عادت ماهانه خانم‌ها با حیا و عفت سازگار نیست؛ بنابراین بهتر است تا جای ممکن در این باره اطلاع‌رسانی نشود، مگر وقتی که ضرورت یا فایده‌ای در میان باشد.

    اما اگر منظورتان از آقایان، همسر است، دراین‌صورت دیگر مشکل تضعیف حیا و عفت در میان نیست. با این حال خوب است خانم وضعیتش را با روشی هنرمندانه و با پیامی ظریف و بامزه و با به کارگیری واژه یا شکلک یا ادایی خاص به‌صورت کوتاه و فانتزی اعلام کند، نه با روشی زننده و ناشیانه و خالی از ظرافت و هنر.

  • #2202

    روشنا

    با سلام خدمت شما و وقتتون بخیر..
    در انتهای یکی از پیام هایتان به عبارت(فلسفه و جایگاه درد در زندگی)اشاره کردید...
    آیا امکانش هست در این زمینه یک سری کتاب مقالات یا هرچیزی که میشناسید و مطالعه فرمودید رو محبت کنید به ماهم معرفی کنید تا ماهم در این زمینه اطلاعات مفیدی کسب کنیم؟
    با تشکر از شما...

    ***** پاسخ *****

    سلام بر شما
    با مراجعه به تفاسیر قرآن (مثل نمونه و المیزان) درباره آیه ۴ سوره بلد (لقد خلقنا الانسان فی کبد) پژوهش کنید.
    کتاب عدل الهی شهید مطهری رو هم مطالعه بفرمایید.
    یا حق

  • #2137

    فاطمه

    رتبه بندی 5 از 5 ستاره

    سلام عرض میکنم خدمت استاد گرامی خیلی ساییتتون رو دوست دارم اجرتون با خدا
    من کامنتهارو که خوندم واقعن نمیدونستم انقدر درد داره پریودی من ۱۶سالمه ب هیچ وجه در دوران پریودی دردی ندارم مثل همه روزهای عادی حتی کوچکترین درد و سوزشی نمیبینم در این دوران میخاستم بفهمم این گونه مشاهده هر خون هرماه ب مدت ۷روز عادت ماهیانه محسوب شده یا یه چیز دیگس ؟؟

    ***** پاسخ *****

    سلام خدا بر شما
    ممنون از لطفتون
    اگه دقت می‌فرمودید می‌دیدید که درد و سوزش، ویژگی ذاتی و همیشگی نیست، بلکه معمولاً و در بیش‌تر افراد هست.
    «3. معمولاً همراه با مقداری درد و سوزش است؛ ولی گاه ممکن است بدون درد و سورزش هم باشد.»

  • #2196

    فاطمه

    در پاسخ به: فاطمه

    خوش به حالتان که درد ندارید...ما این قدر درد داریم که مجبوریم مسکن بخوریم، ،دخترم که ۱۹ سالشه از درد شدید که نه مسکن درد و شیاف اثری نداره مجبوریم ببریم درمانگاه ۵ تا آمپول و سرم بزنه???⚘

  • #2091

    بدبختی

    اهل بیت اهل بیت نکنی پیامبر لازم نیس راجب دردی که خودش نکشیده نظر بده خدام هرچی بدبختی بود بودزاش واس زنا نگید نه که همینجا نوشته رنجیست برای زنا بچه رو زنا بیارن شکم زنا چاک بخوره زنا پریود بشن درد بکشن زنه بچه شیر بدن خب مردا چی میرن کار میکنن ای گند بزنن به کارشون بابا کار میکنن کار میکنن میخوام نکنن صد سال سیاه هرچی بدبختیه واسه ماست چرا باید این پریودی احمقانه تو بدن زن باشه یه چرخه خیلی مزخرف واسه بارداری ریزش دیوار رحم ?

    ***** پاسخ *****

    بابت ادبیات نامناسب نویسنده این پیام من از خوانندگان گرامی پوزش می‌طلبم!
    به قول بنده خدایی، کسانی که چنین پیام‌های تند و غیرمنطقی رو می‌گذارند، حتماً خانم هستند که در بدترین شرایط جسمی و روحی مربوط به عادت ماهانه قرار دارند. حالا بنده خداها جایی رو پیدا کردند برای بد و بی‌راه گفتن و خالی کردن حرص و ناراحتی‌شون!
    از این جهت ما به نویسنده این پیام حق می‌دیم و باهاشون هم‌دردی می‌کنیم و امیدواریم بعد از گذشت این دوره و آروم شدن اعصابشون، بتونند با نگاه معتدل و منطقی جایگاه رنج و درد رو در زندگی انسان به‌درستی درک کنند و فرصت‌های ارزشمند صبر و بردباری رو بیهوده از دست ندهند.
    در این باره پرسش و پاسخ «چرا خدا مشکل همه بنده‌هاشو حل می‌کنه جز ما؟» رو از همین وب‌سایت مطالعه کنید:
    http://h-shad.ir/index.php/writings/best-questions/318-why-problems

  • #2078

    سام

    رتبه بندی 1 از 5 ستاره

    سلام ممنون بابت مطالب ارزشمندتون من یه دختر ۱۷ ساله هستم و هر سال (بیشتر سال ها )تو یه بازه زمانی خاص یعنی اواخر شهریور و اوایل مهر دچار لکه بینی میشم و این مسئله برام یکی از سالایه قبل تا سه ماه طول کشید که حالا علتش میتونه مشکل پزشکی باشه الانم به رسم پارسال همین اتفاق برام افتاد اما نمیتونم تشخیص بدم استحاضه هست یا حیض (تو ماه های قبل خون حیض برام قابل تشخیص بود )من وقتی لکه دیدم نمازم رو بنا بر اینکه استحاضه هست خوندم اما الان که ۴ ۵ روز میگذره خوب نشدم و از پریودم ماه قبل تا اولین روز لکه بینی هم ۱۸ روز بیشتر نگذشته بود و این کمتر از سیکل قاعدگی طبیعی که بین ۲۱تا۳۰ روز میشه هست الان نمیدونم تکلیفم چیه گاهی وقتا ممکنه سیکل قاعدگی از ۲۱ تا ۳۰ روز کمتر یا بیشتر باشه الان من باید نمازم رو بخونم یا بنا بر حیض بزارمش (باتوجه به اینکه شباهت زیادی به پریودی ماه های قبلم رو نداره)ممنون از اینکه راهنماییم میکنید

    ***** پاسخ *****

    سلام بر شما
    با توجه به اینکه ترشحات مزبور نه در بازه زمانی عادت ماهانه ست و نه نشانه‌های اون رو داره، در حکم استحاضه ست؛ یعنی باید با توجه به کم، متوسط، یا زیاد بودن آن و با رعایت احکام مربوط، نمازهاتون رو بخونید.
    برای اطمینان بیش‌تر از دفتر امام خامنه‌ای، بخش اختصاصی احکام بانوان هم پرسش کنید:
    ۰۲۵-۳۷۱۱۲۲۵۳-۷
    ۰۲۵-۳۱۷۶۸

  • #2036

    فاطمه

    اولا تشکر برای مطالب زیبا ولی در پاسخ به ی کامنتی گفتین ک تحریک جنسی در این دوره ربطی پریود نداره و فقط ممکنه در اثر مراقبتهایی ک میشه این مورد وجود داشته باشه...این حرف شما صحیح نیست..فک میکنم علاوه بر احادیث و اموزه های دینی به علوم روز دنیا هم مراجعه کنین تا اطلاعاتتون تکمیل شه...بخش بیرونی غده فوق کلیه مسئول ترشح هورمون های جنسی استروژن و پروژسترون و تستوسترون هست ک تستوسترون هورمون مردانه به حساب میاد و مقدار اون در زنان خیلی خیلی ناچیزه...این هورمون تحریکات جنسی رویش مو های ضخیم در مردان و غیره رو بر عهده داره...در پریود به دلیل نوسانات شدید هورمون های جنسی متاسفانه تستوسترون هم تحت تاثیر افزایش استروژن ک هورمون جنسی زنان است قرار میگیره و یا افزایش یا کاهش پیدا میکنه ک بدبخت اونی دختری ک افزایش پیدا میکنه...چون تحریکات و فانتزی های جنسی بهش هجوم میارن...قضاوت های عجیب غریب افراد..عرق کردنای شدید.. دل درد ها...و همه اینا ب کنار استروژن هم ب طور طبیعی توی این دوره افزایش پیدا میکنه ک خودش باعث افزایش حجم سینه ها انقباضات رحمی و هزار بدبختی دیگه میشه
    متاسفانه علم اینهمه پیشرفت کرده یه دارو یه واکسن چ میدونم یه چیزی ک بشه این نواسانات هورمونی رو باش کنترل کرد وجود نداره...
    احادیث و خدا پیغمبرم ک جز وعده وعید اون دنیا چیزا نگفتن(البته تا جایی ک من میدونم)
    خلاصه اینکه خیلی شیر تو شیره اوضاع

    ***** پاسخ *****

    ممنون از شما و اطلاعات ارزشمندی که در اختیار گذاشتید. من تخصصی در این باره ندارم و نظر تخصصی نمی‌تونم بدم، اما این مطالب که شما فرمودید نشون می‌ده که این عارضه فقط برای برخی خانم‌ها هست. اگه کسی مدعی بشه همه یا اغلب خانم‌ها در این دوران دچار تحریک جنسی می‌شن، نمی‌شه اون رو به این تغییر یا اختلال هرمونی نسبت داد. عامل اصلی عمومی که به ذهن می‌رسه، همون تماس‌ها و فعل و انفعال‌های سطحی و پوستی هست که با جریان یافتن ترشحات از داخل و پوشش متفاوت و فشار ناشی از اون از خارج حاصل می‌شه. به هر حال در این مسأله جای بررسی و مطالعه بیش‌تر وجود داره.

  • #2018

    مریم

    رتبه بندی 5 از 5 ستاره

    مطالب خیلی عالی و خوب بود، ممنون?
    در پناه خدا و اهل بیت سلامت و عاقبت بخیر باشید?
    التماس دعای فرج ? اللهم عجل لولیک الفرج به حق زینب کبری سلام الله علیها ?

  • #2016

    فاطمه

    سلام یه سوال اگه در دوران پریودی روزه بگیری اما نماز نخوانی ثواب دارد؟

    ***** پاسخ *****

    سلام. در این دوره نه می‌شه روزه گرفت و نه نماز خوند. اگه کسی در این روزها روزه بگیره و نماز بخونه، هم نماز و روزه‌ش باطله، هم گناه کرده.
    بعد از تموم شدن دوره قضای روزه‌ها رو باید گرفت ولی نمازها قضا نداره.

    توجه داشته باشید که عادت ماهانه (پریود) با استحاضه فرق داره. در استحاضه می‌شه و باید نماز خوند و روزه هم گرفت، اما با رعایت احکامش.

  • #2004

    الهام

    سلام. فقط خواستم بگم ادمین بزرگوار
    اکثر افراد در دوران عادت ماهیانه نظر گذاشتن
    و طبق شرایط روحی و جسمی که همه می‌دونیم،
    حال خوبی نداشتن. جدی نگیرید.
    نه اینکه جدی نگیرید... بلکه بیشتر همدردی کنید...
    من خودم سه سال مستحاضه بودم. پشت هم...
    البته سالهایی ام بود که دریغ از یه عادت ماهیانه.
    به هر حال ان‌شاءالله تنتون سلامت باشه... روحیه خودتونو نبازین. خودتون به فکر روحتون باشین. چون هنر شاد بودن تو اوج سختیا بدجوری مزه میده... وگرنه که شاد بودن هنر نیست. همه تجربه اش کردن کم و بیش... یا علی ...

  • #1989

    unknown

    سلام خسته نباشین چه با حوصله پیام هارو جواب دادین.
    یک جا یکنفر تو سایت مثل اینکه نوشته بودن اگر کسی بفهمه پریودیم گناه کبیرس!! من همچین چیزی نشنیده بودم تاحالا ?
    و اینکه خواستم بگم خیلی عجیبه.
    دید ها عوض شده . خیلی میشنوم خیلیا الان مثلا وقتی دخترشون پریود میشن اولین بار جدیدا دگه جشن میگیرن بهشون هدیه میدهند و از این جور کارها . ?
    واقعا چه اشکالی داره کسی بفهمه من قبلا خودم خیلی مراقب بودم و بدم میومد کسی بفهمه نمیدونم چرا شاید تو مدارس شنیده بودم که نباید بگیم.

    ولی مثلا در حال حاضر وقتی شخصا به دوستم میگم یا دوستم بهم میگه درد داره و... خیلی حس بهتری میگیریم و خیلی در کاهش درد تاثیر داره.
    و اینکه همیشه نمیشه پنهان کرد در حال حاضر بنظرم چیزی که همه میدونن
    و حتی بنظرم تو دبیرستان و راهنمایی باید به پسران اموزش داد و گفت دخترا همچین اتفاقی میوفته براشون . هرچند توی تجربی به صورت علمی هستش
    هم دخترا باید اگاهی پیدا کنند و هم پسران چرا که همین پسران در اینده قراره ازدواج کنند . و حتی شاید برادری باشند که خواهر داشته باشند این اموزش کمک میکنه که بیشتر همسر یا خواهراشونو درک کنند بیشتر کمک حالشون باشند .
    بنده خودم اذیت میشم تو خونه وقتی دلم درد میگیره و بعد یه قرص بخوام بخورم یا یکم روی شکممو بگیرم بعد پدرم بگه چیشده . چون تو جامعه باب کردن و یا علت اصلیشو من نمیدونم ولی به این دلیل باید یا دروغ بگم یا بگم هیچی نیست ...
    منم موافقم با اون فردی که گفتن چرا باید وقتی پسری ختنه میکنه براش جشن گرفت بد نیست ولی برا دخترا که پریود میشن بد بگن.
    و البته درسته که ادم که پریود میشه درست نیست همه جا جار بزنه ووهمه ی مردا بفهمند

    ***** پاسخ *****

    سلام و سپاس
    ۱. عادت ماهانه خانم‌ها یک پدیده طبیعیه و باید آگاهی‌های لازم درباره‌ش به دختران و زنان و مردان داده بشه، اما با روش درست و محترمانه و در چارچوب حیا و عفت. متأسفانه گاه مشاهده می‌شه به بهانه لزوم اطلاع‌رسانی، اصول اخلاقی و حدود عفت زیر پا گذاشته می‌شه.
    ۲. آگاهی دادن به پسرهایی که با سن ازدواج فاصله دارند، هیچ ضرورتی نداره و قطعاً آسیب هم داره. وقتی بزرگ شدند و زمان ازدواجشون رسید، اون وقت باید به‌شون اطلاعات لازم داده بشه.
    ۳. به نظر من این‌که مادر و اعضای مؤنث خانواده به دختر نوبالغ تبریک بگن و اولین عادت ماهانه‌ش رو به‌ش تبریک بگن و براش هدیه بخرن، خوبه و به مدیریت این مرحله از رشد جسمی و روحی کمک می‌کنه، ولی جشن علنی برگزار کردن برای این پدیده رو درست نمی‌دونم. همون‌طور که جشن ختنه هم برای پسرها نادرست وبی‌معنا است و هیچ توجیه عقلی و دینی نداره.
    ۴. دختر و پسر از جهات مختلفی با هم برابرند و نباید بینشون تفاوت گذاشت، اما از جهاتی هم با هم فرق دارند. از همون جهت که حجاب و پوشش دختر با پسر تفاوت‌هایی داره، بلوغ جنسی پسر و دختر رو هم نباید یکسان دونست. از این جهت ممکنه در یک جامعه، جشن ختنه برای پسرها درست و پسندیده باشه، ولی جشن عادت ماهانه برای دخترها بد و ناپسند باشه. من همون‌طور که در شماره ۳ عرض کردم، جشن ختنه سورون رو قبول ندارم، اما اون رو نباید با جشن عادت ماهانه دخترها یکی دونست. بالاخره دخترها جایگاه جنسیتی متفاوتی دارند و از این جهت شرم و حیا درباره اون‌ها با شرم و حیا درباره پسرها متفاوته.
    ۵. ممکنه پدر خانواده از این موضوع غفلت داشته باشه و با مشاهد دل‌درد دخترش نگران بشه و سببش رو ازش بپرسه. در این هنگام نه دروغ گفتن و پنهان کردن دل‌درد درسته و نه این‌که دختر، صریح و بی‌ملاحظه بگه: پریود شدم! می‌شه جواب بهتری داد که نه اون باشه نه این. مثلاً می‌تونه بگه: دل‌درد دارم. مامان تو جریانه. از مامان بپرس.

  • #1981

    ۰۰۰

    سلام یه سوال دارم
    عادت ماهانه ثوابی هم داره؟
    اگه یه نفر نخواد بچه دار شه و از طریق عادت ماهانه هیچ ثوابی هم کسب نکنه
    پس جز درد و رنج چی داره؟
    وقتی بچه بودم با یه قطره خون میمردم و زنده میشدم اما حالا نه امیدی به خدا دارم نه ترسی از خون

    ***** پاسخ *****

    سلام
    مگه درد و رنج چیز بدیه؟!
    تا درد و رنج نباشه انسان رشد نمی‌کنه و انسان نمی‌شه. نگاهتون رو به درد و رنج باید عوض کنید.
    پرسش و پاسخ «چرا خدا مشکل همه‌ی بنده‌هاشو حل می‌کنه جز ما؟!» رو از همین وب‌سایت مطالعه بفرمایید:
    http://h-shad.ir/index.php/writings/best-questions/318-why-problems

    مقاله «بندگی خدا، ذلت یا عزت؟» هم با این‌که تخصصیه، ولی شاید دیدنش براتون مفید باشه:
    http://h-shad.ir/index.php/writings/articals/article/486-worship-god-lowness-or-glory

  • #1961

    زهرا سادات

    رتبه بندی 4.5 از 5 ستاره

    خیلی جالب بود و کافی اما هرچی بیشتر میخونم از منابع احادیث و روایات هرکی اومده قبلیو یه جوری دیگه رد کرده فک میکنم بهتره به خود قرآن نگاه کنم ببینم در مورد این مسائل چی میگه و دقیقا همون رو انجام بدم و یه معدود احادیث و روایات که مطمنم نویسنده و کتاب بدون تحریفن والا من هرچیزی رو که مرجع تقلیدم منع و حرام کرده تو قران برعکسشو خوندم یا اصن از حرام بودنش هیچی پیدا نمیشه در قرآن بنظرم خانوما شما هم همینکارو بکنید

    ***** پاسخ *****

    ۱. مراجعه مستقیم به احادیث کار هر کسی نیست. نیازمند تخصصه. نیازمند آشنایی با دانش‌هایی مثل درایه و رجاله.

    ۲. بعضی از احکام مربوط به عادت ماهانه در قرآن بیان شده. مثل آیه 222 سوره بقره. اما بسیاری از جزئیات احکام و قوانین اسلامی توسط پیامبر (ص) و امامان (ع) بیان شده. طبق دستور قرآن ما باید هرچه پیامبر و امامان گفته‌اند، اطاعت کنیم و اون‌ها رو حکم خدا بدونیم. خدا در آیه ۷ سوره حشر می‌فرماید: هرچه رسول برای شما آورده برگیرید و از هر چه نهی کرده، پرهیز کنید. (ما آتاكُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَ ما نَهاكُمْ عَنْهُ فَانْتَهُوا)، پس احکام برآمده از احادیث معتبر نیز به پشتوانه قرآن، حکم خدا است و باید از آن‌ها اطاعت کرد.

    ۳. اطاعت از فقیه و مرجع تقلید نیز دستور امامان است و کسانی که به خود پیامبر و امام دسترسی ندارد، باید از فقیه و عالِم اسلام‌شناس اطاعت کند. اهل بیت فرموده‌اند: افراد عادی که تخصص لازم را ندارند، در مسایل دینی باید از فقیهان خودساخته و باتقوا و اهل ولایت اطاعت کنند. اینان بعضی از فقیهان شیعه هستند نه همه آن‌ها. (فَأَمَّا مَنْ كَانَ مِنَ الْفُقَهَاءِ صَائِناً لِنَفْسِهِ حَافِظاً لِدِينِهِ مُخَالِفاً عَلَى هَوَاهُ مُطِيعاً لِأَمْرِ مَوْلَاهُ فَلِلْعَوَامِّ أَنْ يُقَلِّدُوهُ وَ ذَلِكَ لَا يَكُونُ إِلَّا بَعْضَ فُقَهَاءِ الشِّيعَةِ لَا جَمِيعَهُم‏ ـ بحارالانوار، ج ۲، ص ۸۸)

  • #1937

    لیلا

    شما تا حالا دندون‌درد کشیدید؟ کمردرد چی؟ سردرد شدید چی؟ فرق درد عادت ماهانه با این دردها چیه؟
    خیلی وقت‌ها این دردها از درد عادت ماهانه خیلی خیلی بیش‌تره. حالا کسی که دندون‌درد شدید یا کمردرد شدید داره، باید به دیگران بد و بیراه بگه؟!/ اصلا اینا با هم قابل مقایسه نیستن! لازمه که یادآوری بشه این هر ماه اتفاق میوفته! ولی اینا ممکنه حتی طی سال های سال به وحود نیان!
    با اون خانومی که در جهت آموزش گفتن پريود اشاره کرد به شدت موافقم چون واقعا این یکی از مضخرف ترین ایراد های جامعه اس!
    مخصوصا راجب ختنه که همه می‌فهمن اما پريود... خفه باید بشن!

  • #1933

    فاطمه

    درد عادت ماهانه چیزی نیست که قابل تحمل نباشه
    / اتفاقا مال احادیث خودتون هست! تازه مشخص شد که خیلی چیز ها من در آوردی هستن...
    اینجا چرا اینطوریه؟ چرا اینقدر دروغ به اهل بیت میبندین؟؟

    ***** پاسخ *****

    شما تا حالا دندون‌درد کشیدید؟ کمردرد چی؟ سردرد شدید چی؟ فرق درد عادت ماهانه با این دردها چیه؟
    خیلی وقت‌ها این دردها از درد عادت ماهانه خیلی خیلی بیش‌تره. حالا کسی که دندون‌درد شدید یا کمردرد شدید داره، باید به دیگران بد و بیراه بگه؟!
    معلومه هنوز از فلسفه و جایگاه «درد» در زندگی اطلاع ندارید. در این باره مطالعه کنید.

  • #1932

    فاطمه

    و شماهایی که میگین نباید رفت مسجد و... مگه شماها اعوذ و به الله پیامبری امامی چیزی هستین که همین طوری تعیین تکلیف میکنین؟ به هیچ وجه این رو قبول نمی‌کنم!

    ***** پاسخ *****

    همه احکام شرعی از جمله ممنوعیت‌های مربوط به عادت ماهانه برآمده از قرآن و سنت پیامبر و اهل بیته، نه ساخته و بافته علما و فقها.
    اگه تخصص لازم رو دارید، به کتاب‌های تخصصی فقهی مثل «جواهر» سری بزنید و مستندات این حکم رو ببینید و بررسی کنید.

  • #1931

    فاطمه

    لازمه توی مدارس آموزش داده بشه که این ها همه طبیعی هستن چطور یک پسز وقتی ختنه میشه تمام عالم و آدم می‌فهمن اما دختر بیچاره باید خفه بشه؟؟ اینجا دیگه چه دنیایی عه؟! این ها همش اشکالات بی بند و باری عه که مردم فرا گرفتن! هیچ جای دین این هارو نداریم!

  • #1930

    فاطمه

    درسته که اینقدر ثواب داره اما رنج کمی هم نداره! اینکه هر جا میری مراقب لباس باشی خیلی از تفریح هایی که همه توی مسافرت دارن رو نداشته باشی همش ظلمه! و از طرف دیگه مرد ها اینو نمی‌فهمن و این بدترین چیز ممکنه به شخصه وقتی خوندم در زمان زرتشت با زن ها چیکار میکردن از خودم متنفر شدم و این اوج ظلم به ماست! کجای دین گفته از پريود حرف نزن؟ توی خونه هیچی نگو؟ اگه اینطوری بود اینقدر آشکار خدا توی قرآن حیض نمی‌گفت! و این همه احادیث! لازمه که رسیدگی بشه چون ما دختر های سن کم تحمل اینا رو نداریم حتی اگه پاداش بهشت هم باشه بالاخره اینجا باید رنج بکشیم!

  • #1910

    اناوا

    اگه پریود خوبه چرا حضرت زهرا پریود نشدن یا اگه بده چرا ما میشیم اصلا نمی تونم درک کنم چون یکی از دلایل اصلی تحریک جنسی شدن همین پریود ما تو حالت عادی کمتر تحریک جنسی میشیم ولی تو دوران‌ پریود صد برابر میشه امکان ازدواج هم ک نداریم از یه طرفم میخوایم گناه نکنیم پس در این صورت به چی رو میاریم زنای ذهنی از طرفی مجبوریم پریود بودنمونو پنهان کنیم چون اگه کسی بفهمه ما گناه کبیره انجام دادیم تو این دنیا مون زمره اون دنیامون هم زجره چون من یه حدیث خوندم که پیامبر گفتن اکثر زنان امت من تو جهنم بودن آخه ما چه گناهی کردیم هان میگن کسی ک یه دختر داشته باشه میره بهشت و اون دختر سپر بلای پدر و مادر میشه ما چقد بدبختیم ک باید تقاص گنده‌ای ننه بابامونم تو اون دنیا پس بدیم اصلا این چه تقدیریه ک ما داریم

    ***** پاسخ *****

    سلام
    ۱. حضرت زهرا سلام‌الله علیها در این باره یک استثنا بود. درباره این استثنا در چند تا از کامنت‌های دیگه از جمله کامنت‌های شماره 1798 و 1696 توضیح کافی عرض کردم.

    ۲. خود پریود ارتباطی با تحریک شهوانی نداره، بلکه برعکس میل جنسی در این دوره کاهش پیدا می‌کنه. چیزی که ممکنه باعث تحریک بشه، کارهایی مثل نگاه و لمس و پوشش خاص هست که انسان برای مدیریت این پدیده طبیعی ناچاره به‌کار بگیره. این‌ها دیگه ربطی به اصل قضیه نداره. خویشتن‌داری و حفظ تقوا در این مورد مثل هر مورد دیگه‌ای لازمه و باید با توجه قلبی به خدا و ارزش‌های معنوی و مرگ و آخرت و با احترام گذاشتن به خود و سلامت معنوی و کمالات روحی خود باید این لغزشگاه رو به سلامت طی کرد و خود را از خطر وسوسه و گناه حفظ کرد.

    ۳. پیامبر (ص) کجا فرموده اکثر زنان امت من جهنمی هستند؟! اتفاقاً روایت داریم که زنان بیش‌تر از مردان مورد رحمت خدا قرار می‌گیرند و به بهشت می‌روند: «بیش‌تر اهل بهشت از بین مستضعفان، زنان هستند. خدا ضعف آنان را می‌داند و به همین جهت، آنان را مورد لطف و رحمت خود قرار می‌دهد.» (وسایل الشیعه، ج ۲۰، ص ۱۶۸)

    ۴. چنین روایتی هم نداریم که اگه کسی فرزند دختر داشته باشه، به صرف دختر داشتن می‌ره بهشت! بله در روایاتی دختر داشتن و دختردار شدن تحسین و تشویق شده و این خود نشانه خوبی و ارزشمندی دختره، ولی هرگز گفته نشده که دختر کفاره گناهان پدر و مادره! این حرف‌ها چیه؟!

  • #2044

    یاسی

    در پاسخ به: اناوا

    اصلا میدونی چیه ما ثوابشو نخوایم کیو باید ببینیم خدایی منم وقتی پریود میشم میل جنسیم خیلی زیاد میشه از درد نمیدونم چیکار کنم برنامه هام ب هم میریزه هیچکاری نمیتونم بکنم و همش زجره زجر زجر زجر تازه همش باید حواسم باشه غذایی نخورم ک دردمو بیشتر کنه پریودم نامنظم و 5 روز 1 بار پریود میشم ریدم تو ای زندگی دکترم رفتم انگار ن انگار دلم میخواد خودمو حلق آویز کنم یجوری ام ک اصلا نمی تونم توصیفش کنم تو خونه هم هیشکی درکم نمی کنه همشم باید خفه خون بگیرم ک مبادا کسی بفهمه چی میشد حضرت فاطمه هم مث ما بود حداقل ی راهکاری تو اسلام برامون ارائه میدادن خداوکیلی چی میشد تو قرآن فقط گفته ی رنجیه هیچ راهکاری براش نداده آخه ما دردمونو ب می بگیم

    ***** پاسخ *****

    از رنج‌های حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها خبر دارید و این‌جوری حرف می‌زنید؟! اگه بخوان رنج و سختی و درد و مظلومیت رو به شکل انسان مجسم کنند، یقیناً شبیه حضرت زهرا می‌شد.
    قرآن وقتی به عادت ماهانه می‌رسه می‌فرماید: «رنجی است» یعنی رنجی از رنج‌های دنیا است. این دنیا سراسر رنج و زحمته، این هم یکی از رنج‌هاست.

    اگه با اصل رنج بودن زندگی دنیا مشکل دارید، باید اطلاعاتتون رو درباره رنج و زندگی سخت بالا ببرید و با فلسفه رنج و درد آشنا بشید. در این باره توصیه می‌کنم پرسش و پاسخ «چرا خدا مشکل همه‌ی بنده‌هاشو حل می‌کنه جز ما؟!» رو بخونید. از این‌جا:
    http://h-shad.ir/index.php/writings/best-questions/318-why-problems
    بخش‌هایی از پایان‌نامه دکتریم هم به این مباحث مربوطه:
    http://h-shad.ir/index.php/downloads/etcetra/485-thesis-phd

    اما اگه فکر می‌کنید قسمت شما از این رنج خیلی با بقیه خانم‌ها فرق داره، طبیعتاً باید به پزشک مراجعه کنید و اختلال به‌وجود اومده رو درمان کنید. من توصیه می‌کنم به پزشکی مراجعه کنید که طب سنتی هم بلد باشه مثل خانم دکتر حورا شریف در قم (۰۲۵۳۲۹۰۸۵۴۳)

  • #2035

    آناوا

    در پاسخ به: اناوا

    آقا اصلا همه ی اینا هیچی چرا تو قرآن گفته مرد میتونه زنو بزنه مگه ما برده ایم جز اینه ک ما فقط کارکرد جنسی داریم ولاغیر میگن زن بدون اجازه شوهرش بیرون نره زن بدون اجازه شوهرش فلان نکنه بیسار نکنه میگن کسی که شوهرش ازش ناراحت باشه مورد خشم خدا قرار میگیره و نمازش درست نیست و هزار تا چیز دیگه ک نشون میده ما فقط کارکرد جنسی داریم و واسه آسایش مردا ب وجود اومدیم چون بجایی هم تو قرآن بود نوشته بود زن برای آرامش مرد هس حالا همه ی اینا رو هم ک بیخیال بشیم تو اون روایتی که پیامبر رفته بود معراج همش نوشته بود راجب جهنم ک از اول تا آخرش میگف زنی را دیدم ک فلان همش هم درباره این بود ک شوهراشون ازشون ناراضي بوده اگه ما کالا نیستیم پس چی هستیم درباره ی اونم ک گفتی حضرت زهرا استثنا بود معلومه دیگه بایدم فرق کنه یهنی خدا نمی تونست همه ی زنا رو مث حضرت زهرا پاک بیافرینه پس چرا وقتی صحبت از منش میشه همش میگن مث حضرت زهرا باشین خداوکیلی اگه حضرت زهرا هم ی آدم عادی به دنیا میومد تو این زمونه همین شکلی زندگی می کرد البته من نمیخوام کفز بگم ولی اینا چیزاییه ک تو دلم مونده و جوابی براش ندارم و همین باعث شده تو دینم شک کنم اگه واقعا خدا عادله چرا همه ی آدما رو معصوم نیافرید ک همه با هم برن بهشت و نیازی ب هدایتگر و راهنما نباشه مگه خدا براش کاری داشت اونوقت همه تو شرایط عادلانه بودن و میرفتن بهشت یا جهنم چون میگن سرنوشت هرکس قبل تولدش معلومه و خدا میدونه که این در آینده چی می شه

    ***** پاسخ *****

    ذهن شما پر از شبهات ضداسلامیه. این حرف‌ها هیچ کدوم درست نیست.
    ۱. قرآن هیچ‌جا نگفته مرد می‌تونه زن رو بزنه. در دورانی که مردان از عاطفه و انسانیت کم‌بهره بودند و همسرشون رو اذیت می‌کردند و به خودشون اجازه می‌دادند اون‌ها رو بزنند، اسلام قیام کرده و از حقوق زن‌ها دفاع کرده، اون وقت شما مسأله رو طوری مطرح می‌کنید که انگار همیشه و همه‌جا زنان برای مردان احترام داشتند ولی اسلام اومده گفته می‌تونید زن‌ها رو بزنید!

    رسول خدا (ص) می‌فرماید: هر مردی که به صورت همسرش سیلی بزند، خدا به فرشته مأمور دوزخ دستور می‌دهد که در دوزخ هفتاد سیلی بر صورتش بزند. و هر مردی که موی سر زنی را بگیرد و بکشد، در دوزخ دستش با میخ‌های آتشین کوبیده می‌شود. (مستدرك الوسائل، ج 2، ص 550)
    امیرالمؤمنین (س) می‌فرماید:
    زنان نزد شما امانت‌های خدا هستند. آزارشان نرسانید و بر آن‌ها سخت نگیرید. (مستدرك الوسائل، ج 2، ص 551)

    درباره اجازه زدن همسر که در سوره نساء آیه ۳۴ بیان شده، چند نکته رو بدونید:
    ۱. این حکم مخصوص زن ناشزه است؛ یعنی زنی که بی‌دلیل از وظایف خود سرکشی می‌کنه و همسرش را آزار می‌ده؛
    ۲. اجازه زدن آخرین مرحله برخورد با چنین زنی است. پیش از این مرحله، دو مرحله موعظه، و قهر هست و اگه زن در این دو مرحله دست از لجاجت و بدرفتاری برداشت، هرگز نوبت زدن نمی‌رسه؛
    ۳. این زدن بی‌قید و شرط نیست؛ بلکه به‌شدت محدود هست. با توجه به دو نکته اول، اگه نوبت به مرحله زدن رسید، مرد فقط اجازه داره با یک دسته علف نرم به زنش ضربه‌ای بزنه. هدف از این اجازه اینه که مرد بتونه خشم و ناراحتی‌ش رو به زنش ابراز کنه و زن لجوج و خیره‌سر هم کمی بترسه و از خر شیطون بیاد پایین.
    با همه این‌ها دستور اول و توصیه مهم‌تر اسلام، محبت و احترام و صبره.

    ۲. درباره این‌که خانم برای بعضی کارها مثل بیرون رفتن از خونه، باید از شوهرش اجازه داشته باشه، این حکم اسلامی برای تحکیم خانواده و تبیین جایگاه مدیریتی مرد هست. اگه واقعاً مرد باید مدیر خانه و خانواده باشه، پس باید اختیاراتی داشته باشه که سایر اعضای خانواده باید اطاعت کنند. این هرگز به معنای تحقیر سایر اعضای خانواده نیست.
    در مدرسه هم دانش‌آموزان حق ندارند بدون اجازه مدیر از مدرسه بیرون برن. آیا این دستور توهین به شخصیت دانش‌آموزهاست یا تحکیم جایگاه مدیریتی مدیر مدیر مدرسه؟
    این‌جور هم نیست که اسلام گفته باشه خانم هر بار که می‌خواد از خونه بیرون بره، باید از شوهرش اجازه بگیره و تا اجازه نگیره حق نداره پاشو بیرون بگذاره. نه‌خیر! چیزی که لازمه اینه که خانم بدون رضایت شوهرش جایی نره. اگه خانمی نظر شوهرش رو می‌دونه و احتمال نارضایتی نمی‌ده، نیازی نیست اجازه بگیره.
    این رو هم بدونید، همون‌طور که اسلام به خانم گفته بدون رضایت شوهر حق نداری از خونه بیرون بری، به مرد هم توصیه جدی کرده که با همسر و خانواده مدارا کن و به‌شون سخت نگیر و در خانواده جوری مدیریت نکن که تو ارباب باشی و بقیه نوکر!

    ۳. اتفاقاً این نگاه که زن وسیله خوشی مرده و اگه مرد نبود، زن ارزشی نداشت، مربوط به دنیای بیرون از اسلامه. تا همین چند ده سال پیش، در دنیای غرب زنان حق مالکیت و حق رأی نداشتند و چیزی به ارث نمی‌بردند؛ اما اسلام ۱۴ قرن پیش زن رو در انسانیت همطراز مرد معرفی کرده و براش حق مالیکت وضع کرده و براش متناسب با جایگاه اقتصادیش سهم الارث تعیین کرده.
    آیه‌ای که بگه زن وسیله آسایش مرده، وجود نداره! بلکه قرآن در سوره یونس آیه 21 خطاب به انسان (نه فقط مردها، بلکه به همه انسان‌ها اعم از زن و مرد) می‌فرماید: «و از نشانه‏‌هاى خدا اين است كه براى شما از جنس خودتان همسرانى آفريد تا در كنارشان آرامش يابيد و در ميان شما دوستى و مهربانى قرار داد؛ يقيناً در اين كار شگفت‏‌انگيز نشانه‏‌هايى است براى مردمى كه مى‏‌انديشند. (وَ مِنْ آياتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْواجاً لِتَسْكُنُوا إِلَيْها وَ جَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً إِنَّ في‏ ذلِكَ لَآياتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُون‏)

    ۴. روایت معراج پیامبر رو کامل نخوندید یا اون‌هایی که ذهن شما رو با شبهات آلوده کردند، اون رو تقطیع کردند و بقیه‌ش رو براتون نخوندند. در این روایت خیلی چیزها هست که بسیاری‌ش مربوط به مردهاست.

    ۵. درباره این‌که چرا خدا همه انسان‌ها رو معصوم نیافریده، بدونید که خدا هیچ انسانی رو معصوم نیافریده. انسان‌هایی که معصوم هستند، خودشون عصمت رو به دست آوردن. عصمت مقامی معنوی هست که با اختیار و انتخاب به دست می‌یاد. البته بحث درباره عصمت خیلی زیاده و یک کامنت ظرفیت مطالبی بیش از این رو نداره.

  • #2012

    طهورا

    در پاسخ به: اناوا

    در مقابل این حدیث که بیشتر زنان امت پیامبر در جهنم اند، این حدیث هم هست که خدا نسبت به زنان مهربان تر از مردان است، و این حدیث که : امام علی علیه‌السلام فرمودند: زن گلی لطیف و ظریف است نه قهرمان و کارفرما ، یعنی باید با زن با لطافت و مهربونی و با نرمی رفتار کرد، و زن مثل مرد نیست که کارهای سخت به او بدهند، و در روایات آمده که جهاد(جنگیدن با دشمنان در راه خدا) از روی دوش زنان برداشته شده، و فقط مردان باید بروند به میدان جنگ و بجنگند و شهید شوند، و در حدیثی هست که جهاد زن، خوب شوهرداری کردن است، واقعا ببینید جهاد زن ها در مقابل جهاد مرد ها چقدر راحت تر است! (و این ها مناسب طبیعت زن و مرد است و هرکدام به اندازه توانایی هایشان عمل میکنن) که مردها باید برن شمشیر بزنن و از جان و مال و ... بگذرن اما زن ها فقط باید خوب شوهر داری کنن و این برای زن ها جهاد حساب میشه!
    و این روایت که دخترها نیکی اند و پسرها نعمت، در روز قیامت به نیکی ها پاداش داده میشود و از نعمت ها بازخواست میشود
    این حدیث هم که فرزند دختر سپر بلای پدر و مادرش در آتش است، به این معنی است که پدر و مادری که دختر دارند خدا آنها را از آتش نجات می دهد و به خاطر وجود آن دختر، آن ها را با آتش عذاب نمی کند، نه اینکه دختر به جای پدر و مادرش در آتش بسوزد!
    و ما دخترها اصلا بدبخت نیستیم! چون خدا ارحم الراحمین است و اصلا امکان نداره به بنده هاش ظلم کنه، خداوند خیر ما رو میخواد و به هیچکس بیشتر از توانایی اش دستور و تکلیف نمیده، میدونید چقدر پسرها هستند که دلشون میخواد دختر باشند و از جنسیت شون ناراضی اند؟! این هم اشتباهه چون خدا صلاح ما رو می دونه و خودش فرموده: اگر بنده های من می دانستند من چقدر دوست شون دارم از خوشحالی می مردند!
    من هم چند وقت بود که شیطان وسوسه م میکرد که اصلا چرا من دخترم، کاش پسر بودم و این همه بدبختی و رنج نمی کشیدم، هم از لحاظ درد پریود، هم سختی حجاب داشتن، هم بارداری و درد وحشتناک زایمان و ... اما سریع فهمیدم که این ها وسوسه های شیطانه برای این که من رو ناراحت و ناامید کنه، اصلا کار شیطان اینه، و فهمیدم که با شناختن خودم و وظایفم میتونم از زندگی لذت ببرم و حتی تو خیلی از چیزا از پسراهم جلو بزنم!?

  • #1859

    Ayda

    سلام
    زنان در هنگام قاعدگی به خاطر این که بسیاری از ویتامین های بدن خودشون و از دست میدن و نسبت به روزای قبل به منابع غذایی بیشتری نیاز دارند به جای ۳وعده غذایی باید ۵ وعده غذایی مصرف کنند و روزه گرفتن در این ایام به این دلیل ممنوع است چون وعده غذایی از ۳ تا به ۲ تا کاهش پیدا می‌کند و بدن نیازهای مورد نیاز خودش رو تامین نمیکنه
    وگرنه چطور ممکنه خداوند در چنین روزی زن و نجس بدونه وقتی چرخه قاعدگی مربوط به ادامه نسل بشر هستش و یک پدیده طبیعی در بدن زنان به خواست خود خداوند برای آمادگی رحم برای بارور شدن
    در زمان گذشته چون عقل انسان مثل امروز رشد نکرده بود و خیلی از علم امروزی فاصله داشت و مردم اون زمان از درک این موضوع عاجز بودن چنین فکری میکردن که زن در این ایام نجس است
    علم و دین اسلام همیشه در کنار هم بوده اند نه در مقابل هم...

  • #1984

    محدثه

    در پاسخ به: Ayda

    کاملا موافقم

  • #1857

    Banoo

    جالبه خیلی وقته تو سایتا دارم دنبال میگردم همه میگن طبق احادیث پثلا زن نباید وارد مسجد بشه نباید فلان کارو کنه اما اااااا هیچکدوم نمگین طبق کدوم حدیث از کدوم امام

    ***** پاسخ *****

    منابع احکام شرعی (آیات قرآنی و احادیث) در هنگام بیان حکم شرعی بیان نمی‌شه. به همون دلیل که وقتی شما به پزشک مراجعه می‌کنید، او نسخه رو می‌پیچه و درباره این‌که این نسخه رو با تکیه بر کدام منابع تنظیم کرده حرفی نمی‌زنه. اگر هم ازش بپرسید منبع شما برای این نسخه چیه، می‌گه: برو رشته پزشکی و چند سال در اون رشته درس بخون تا با منابع پزشکی آشنا بشی.
    درباره منابع احکام اسلامی هم شما باید در جای دیگه‌ای دنبال خواسته‌تون باشید؛ برای نمونه کتاب شرح لمعه شهید ثانی و کتاب جواهر الکلام رو مطالعه کنید. البته این‌ها کتاب‌های تخصصی و به زبان عربی هستند و اگه تخصص نداشته باشید، چیزی ازشون سردرنمی‌یارید.

  • #1854

    اسدی

    رتبه بندی 5 از 5 ستاره

    سلام
    مطالب بسیار عالی بود برایم جای سوال است که چرا تا به حال این دو حدیث را از کسی نشنیده بودم این دو حدیث بسیار امیدوار کننده بود.
    حیف است که این احادیث در جامعه کمتر گفته و شنیده می‌شود و اما پاسخی دارم برای کسانی که می پرسند چرا حضرت زهرا از این درد مبرا بودند و حائض نمی شدند. حتی اگر ایشان قرار بود خون حیض هم ببینند باز هم حائض نمی شدند چرا که از زمان ازدواجشان در ۹ سالگی تا شهادتشان در ۱۸ سالگی صاحب ۵ فرزند شدند یعنی در تمام دوران بلوغ جسمی تا شهادتشان یا باردار بودند یا شیر می دادند که در این صورت احتمال حیض هم تقریباً صفر میشود.
    درست است که بعضی ها در دوران شیر دهی هم پریود می شوند ولی
    زنان بسیاری هستند که در ایام شیردهی حیض نمی‌بینند پس اگر ما زن ها به تاسی از حضرت زهرا به امر فرزندآوری و تربیت آنها مشغول باشیم دوران طهارت بیشتری را طی خواهیم کرد و کمتر حیض خواهیم دید.

  • #1841

    رهرو

    با عرض سلام و احترام
    این حدیث از رسول مهربان اسلام (ص) که نقل فرمودید یک روز حیض برای زنان از عبادت روز ها و قیام شبها بالاتر است دلگرم کننده است ولی اینکه زنی که حائض است نجس محسوب می شود و در مساجد و بقاع متبرک نمی تواند حضور داشته باشد به چه علت است؟ به من بعنوان یک زن اجساس پس زدگی و دوری از رحمت خدا دست می دهد. با حدیث پیامبر (ص) کمی دلگرم شده بودم اما به تازگی کتابی از آیت الله دستغیب را خوانندم که یکی از علما به جایی رفتند و برای ایشان نانی تازه آوردند و ایشان از خوردن نان امتناع کردند و گفتند زنی حائض آن را پخته است. و در توضیح گفتند که چنین طعامی تیرگی دل می آورد. وقتی بانوی خانه حائض است آیا باید کس دیگری آشپزی کند که باعث نیرگی قلب نشود؟ یا وقتی با سختی و مشقت رنج سفر زیارتی را به جان می خریم و هزینه می کنیم و در سفر حیض به سراغمان بیاید آیا به این معنی نیست که خواست خدا بوده تا از ثواب کمتری برخوردار شویم یا کراهت دارد در مساجد حضور داشته باشیم. این احادیث دل من را می شکند و نمی توانم آن را برای خودم حل و فصل کنم چون این رنجی است که از طرف خدا برای زنان گذاشته شده و در جهت فرزند دار شدن این رنج را تحمل می کنیم و از اختیار انسان خارج است پس چرا بخاطر چیزی که خدا مقرر فرموده باید نیرگی و نجاست به ما تحمیل شودو نتوانیم در آن زمان بهره کافی را از معنویت ببریم یا کار آن عالم به چه معناست؟

    ***** پاسخ *****

    سلام بر شما
    امام خمینی، امام خامنه‌ای، آیت‌الله بهجت، علامه طباطبایی، یا هر عالم و عارف والامقامی را که می‌خواهید تصور کنید. آیا آن‌ها جُنُب نمی‌شوند؟ اگر می‌شوند ـ که می‌شوند ـ آیا رفتن به مسجد و دست زدن به قرآن برای آن‌ها حرام نمی‌شود؟! آیا غذا خوردن و غذا درست کردن برای آن‌ها با آن حال جنابت مکروه نیست؟ اگر هست ـ که هست ـ آیا آن‌ها در آن حالت از خدا دور می‌شوند و دچار پلیدی باطن می‌شوند؟ البته که نه!

    بله با بروز جنابت و عادت ماهانه کدورتی روحی و معنوی برای انسان ایجاد می‌شود اما این لزوماً به معنای دوری از خدا و ارزش‌های معنوی نیست. برطرف کردن آن هم راه حل دارد؛ مثلاً برای رفع کراهت غذا خوردن و غذا درست کردن با حالت جنابت و عادت ماهانه فرموده‌اند باید وضو گرفت. اگر انسان وضو بگیرد، این کدورت معنوی برطرف می‌شود. اما اگر کسی که می‌تواند وضو بگیرد، به این کراهت بی‌توجه باشد و وضو نگیرد، این کار به اندازه خودش انسان را از خدا دور می‌کند.

    آن ماجرای داستان‌های شگفت هم چنین تبیینی دارد؛ یعنی خانمی که غذا پخته بود، کسی بود که به این مسایل و آداب توجهی نداشت؛ یا نمی‌دانست یا این‌که عمداً بی‌توجهی می‌کرد. اما اگر خانمی در ایام عادت ماهانه (یا آقایی در حال جنابت) بتواند پختن غذا را بدون زحمت و مشکل به کسی دیگر بسپارد یا اگر نمی‌تواند از کسی کمک بگیرد، خودش موقع کار وضو گرفته باشد، این کراهت‌ها و کدورت‌ها برطرف می‌شود و جای هیچ نگرانی نیست!

    از این گذشته، آن داستان به حساسیت مسایل معنوی در سطوح بالا اشاره دارد. چنین عارف والامقامی ممکن است نه تنها از غذایی که خانم حائض پخته، بلکه از خوردن غذایی که در حالت عادی ولی بدون وضو یا بدون گفتن بسم‌الله پخته شده، هم احساس کدورت کند، اما این باعث نمی‌شود که شما وقتی بی‌وضو هستید یا بسم‌الله نمی‌گویید، احساس پس‌زدگی یا دوری از رحمت خدا بکنید! هرچند کسانی که اهل سیر و سلوک در سطوح بالا هستند، وقتی وضو ندارند، احساس دوری می‌کنند؛ به همین خاطر است که سعی می‌کنند همیشه دائم‌الوضو باشند.

  • #1838

    فدای یوسف زهرا

    رتبه بندی 0.5 از 5 ستاره

    موافقم نمیخوام کفربگم اما خداواقعا فرق گذاشتن
    میگن چون معصومن مبرا هستند چه ایشون چه اهل بیت عزیز دیگه اما اگر ازبدو تولد معصوم بودند درست نه اینکه
    قبل ار خلقت این عزیزان خدا ازشون یاد کرده ویا یا بخاطر این عزیزان دنیا رو میگم افریدن
    پس میشه باشم فرق و تبعیض

    ***** پاسخ *****

    مقاله «معمای آزمون حضرت زهرا (س) قبل از آفرینش ایشان» رو از همین سایت بخونید:
    http://h-shad.ir/index.php/writings/articals/article/403-zahra-examination

  • #1815

    ریحانه

    رتبه بندی 0.5 از 5 ستاره

    ما که نمیخواستم به این دنیا بیایم و حالا هم که اومدیم چرا باید درد بکشیم؟!
    اگه خوبه چرا دخترای پیامبرا نداشتن؟!
    اگه بده چرا ما داریم؟!؟
    مگه پسر نوح هم پسر پیامبر نبود ولی بد بود؟
    یعنی دخترهای همه ی پیامبران راحت بودن؟
    حتی دخترهای حضرت آدم.؟
    اصلا چرا ما دختر پیامبر نبودیم؟
    مگه ما خودمون انتخاب کردیم که اینطوری باشیم؟
    من یکی که نه این دردو میخام نه اون ثواب
    خدا هم با اون بزرگی میتونست ما رو بهتر بیافرینه
    و در آخر اینم بگم که نظم خیلی عوض شده نسبت به همه چی حس میکنم خدا هم بین بنده هاش فرق میزاره
    اونم خیلی زیاد...

    ***** پاسخ *****

    کی گفته دخترای پیامبرها چنین دردی رو نداشتند؟ تنها استثنا حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها است که توضیحش رو در یکی از کامنت‌های پیشین عرض کرده‌ام.
    درد عادت ماهانه چیزی نیست که قابل تحمل نباشه. اگه درد کسی بیش از حد بود و غیر قابل تحمل، این حالت غیرطبعیه و باید معالجه بشه.
    مگه این درد تنها درد این دنیا است؟! زندگی این دنیا سراسر درد و رنجه و سختی کشیدن بخشی جدایی‌ناپذیر از حیات دنیویه. درباره این‌که اصلاً چرا باید درد بکشیم و این‌که آیا ما خودمون انتخاب کردیم که این‌طوری باشیم، این دو پرسش و پاسخ رو از همین وبسایت مطالعه بفرمایید:
    ۱. چرا خدا برای آفریدن من از من اجازه نگرفته است؟!
    http://h-shad.ir/index.php/writings/best-questions/411-my-role-in-my-creation
    ۲. چرا خدا مشکل همه‌ی بنده‌هاشو حل می‌کنه جز ما؟!
    http://h-shad.ir/index.php/writings/best-questions/318-why-problems

  • #1803

    رز

    رتبه بندی 5 از 5 ستاره

    خدا قوت، اجرتون با صاحب الزمان

  • #1798

    مبینا

    رتبه بندی 4.5 از 5 ستاره

    باسلام خدمت شما . تشکر از مطالب بسیار خوبتان ولی من یک سوال دارم
    آیا میشود یک زن مثل حضرت فاطمه سلام علیها عادت ماهیانه نداشته باشد؟

    ***** پاسخ *****

    سلام و سپاس از نظر لطفتون!
    بله به استناد روایات معتبر (برای نمونه ر. ک: بحارالأنوار، ج‏ ۴۳، ص ۲۱) حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها از عادت ماهانه مبرا بود. این یکی از امتیازهای حضرت بود؛ همان‌طور که حضرت پیامبر (ص) و ائمه (ع) برخلاف انسان‌های دیگر سایه نداشتند؛ و همان‌طور که حضرت عیسی (ع) از مادر ازدواج نکرده متولد شد؛ و همان‌طور که حضرت آدم (َع) بدون پدر و مادر از گل آفریده شد؛ و همان‌طور که آتش بر حضرت ابراهیم (ع) سرد شد؛ و همان‌طور که عصای حضرت عیسی (ع) به اژدها تبدیل شد!

    اگر خدا بخواهد، می‌تواند همه خانم‌ها را از شر عادت ماهانه رها کند؛ چنان‌که در بهشت، زنان اهل بهشت عادت ماهانه نخواهند داشت، اما خدای حکیم صلاح می‌داند که همه زنان به‌جز حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها به این رنج دنیوی مبتلا شوند.

  • #1770

    زهره باقری

    رتبه بندی 5 از 5 ستاره

    تشکر فراوان

  • #1713

    ناشناس

    اگه خدا حضرت فاطمه رو پریود نکرد خوب میتونست ما رو هم پریود نکنه پس چرا کرد:(

    ***** پاسخ *****

    حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها در این باره یک استثنا بود. استثنا نمی‌تونه عمومیت داشته باشه. خلقت طبیعی خانم‌ها در نظام احسن آفرینش دنیوی اینه که عادت ماهانه داشته باشند. توضیحش در «تبیین علمی» بیان شده است.
    در بهشت اما خبری از پریود نیست!

  • #1696

    الناز

    اگر واقعا پاداش های معنوی و اخروی زیادی در پریود هست پس چرا حضرت زهرا (س) پریود نمیشدن؟ و چرا طبق فرمایش امام علی (ع) که زنان به دلیل نماز نخواندن و روزه نگرفتن در دوران پریود ناقصات الدین به حساب میان؟ در حالی که داریم امر الهی را اطاعت میکنیم

    ***** پاسخ *****

    ۱. ثمرات معنوی و اجر اخروی داشتن عادت ماهانه، با نقص و عیب بودن آن منافات ندارد. همانند بیماری و مصیبت که در عین نقص و کاستی بودن، موجب رشد معنوی و پاداش اخروی است.
    حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها به عنوان انسانی ویژه از این عیب و کاستی مبرا است و در درجه‌ای از عظمت روحی و معنوی است که به ثمرات معنوی و پاداش اخروی عادت ماهانه نیازی ندارد، در نتیجه از این نقص و کاستی مبرا است.
    از این گذشته، حتا اگر عادت ماهانه را نوعی نقص و کاستی به حساب نیاوریم، باز باعث نمی‌شود که همه‌ی انسان‌ها از آن برخوردار باشند. بیماری‌ها و مصیبت‌ها هم آثار مثبت معنوی و پاداش‌های اخروی دارند، اما نمی‌شود که همه‌ی مؤمنان به همه‌ی بیماری‌ها و مصیبت‌ها دچار شوند. مصیبت‌هایی که امام حسین علیه‌السلام دید، امام علی علیه‌السلام ندید. آیا این به این معنا است که آن مصیبت‌ها فایده و پاداشی برای امام حسین نداشت؟!
    عادت ماهانه مثل هر درد و رنجی برای مؤمنان آثار معنوی و پاداش‌های اخروی دارد، اما ممکن است مصلحت‌های خاصی وجود داشته باشد که باعث شود فرد یا افرادی از این درد و رنج بهره‌مند نباشند.

    ۲. این‌که حضرت امیرالمؤمنین علیه‌السلام فرموده‌اند زنان به سبب عادت ماهانه دچار نقص ایمان هستند، منظور از ایمان در این عبارت، عبادت‌هایی خاص مانند نماز و روزه یا ثواب و پاداش حاصل از آن‌ها است. روشن است کسی که به هر دلیلی از نماز و روزه و رفتن به مسجد و عبادت‌هایی از این قبیل محروم است، از آثار و پاداش‌های مخصوص این اعمال نیز محروم است، هرچند ممکن است از جهتی دیگر پاداشی برابر یا بیش‌تر نصیبش گردد.
    خانمی به محضر پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله رفت و پرسید: چرا خانم‌ها از فضیلت جهاد محروم هستند؟ حضرت پاسخ فرمود: جهاد زن، خوب شوهرداری و خانه‌داری کردن است. درست است که خانم‌ها از فضیلت جهاد و جنگ در راه خدا و از پاداش‌های آن محروم هستند، اما با انجام وظایف خاص خود می‌تواند پاداش‌هایی مشابه و حتا بالاتر به دست آورند.

  • #1692

    دریا

    رتبه بندی 5 از 5 ستاره

    سلام
    چندروزی بودکه دلم خیلی درد میکرد واین نشان دهندهی پریودم بودامروز یهودلم خیلی درد گرفت و یک سوم یک قطره لکه دیده میشد منم سریع وضو گرفتمو نمازمو خوندم ولی انقدر کمرنگو کم بود که بعد از نماز دیگه بزور دیده میشد تاحدود۳۰دقیقه الی ۱ساعتی بعدش پریود شدم میخواستم ببینم نمازم قبوله یا باطله ممنونم منتظر جوابم هستم

    ***** پاسخ *****

    سلام. لکه خونی که نشانه‌های عادت ماهانه داره، در حکم عادت ماهانه است و کم و ناچیز بودن اون تأثیری در حکم نداره.
    اگه روزهای عادت کسی مشخص باشه، دل‌درد و ترشحات در اون روزها نشانه‌ی عادت ماهانه است، هرچند کم و ناچیز باشه.
    به هر حال برای شما هیچ فرقی نمی‌کنه؛ زیرا یا اون لکه مربوط به عادت ماهانه بود یا نه، اگر نبوده باشه، شما نمازتون رو خوندید و تکلیفی ندارید. اگر هم بوده باشه، پس نمازتون باطله و باز هیچ تکلیفی ندارید.

  • #1691

    زهراسوره

    سلام
    اگ چله نماز اول وقت نگه داریم و عادت ماهانه بشیم چله شکسته میشه!؟

    ***** پاسخ *****

    سلام. برای شکسته نشدن چله، باید هنگام نماز اول وقت، وضو بگیرید و سر سجاده بنشینید و به اندازه‌ی نماز، ذکر بگویید و دعا بخوانید.

  • #1681

    نرگس

    سلام خیییلی عالی بود.ممنون
    مخصوصا روحیه بخشی به خانمها که هم در متن بود و هم کاربر"دانشجوی پزشکی 'خیلی قشنگ بیان کردن و لذت بردم‌.
    فقط یه نکته اینکه در استحاضه متوسط و کم به نظر آیت الله خامنه ای حتی اگر آلودگی بین دو نماز پیش نیاید ، باید برای هر نماز وضو جداگانه گرفت‌ .
    متشکرم
    التماس دعا ⚘

    ***** پاسخ *****

    سلام بر شما
    پاسخ پرسشتان در متن، در انتهای تبیین احکام استحاضه، با عنوان «نکته‌ی ۱» بیان شده است.
    فتوای امام خامنه‌ای نیز همین است.

  • #1653

    دانشجوی پزشکی

    سلام
    جالبه اینو بدونین جدیدا کشف شده زمان نماز خوندن تغییراتی به لحاظ فیزیکی تو بدن ایجاد میشه طوری که به دلیل قرار گرفتن بدن در مسیر مغناطیسی با انرژی اعجاب انگیز(خانه کعبه) و انجام حرکات منحصر به فرد(سجده و رکوع و... )آن هم با اذکار و در بازه های زمانی فوق العاده خاص و اسرار آمیز و....فرد دائم انرژی منفی بدن خود را از راه نوک انگشتان پا تخلیه و در اثر میدان از نوک انگشتان دست انرژی مثبت دریافت میکنه این روند تغییر انرژی مخصوصا زمان سجده بسیار قابل توجه است و البته نماز خیلی با عظمت تر از این حرفاست واما نکته ی جالب تر این که دانشمندا پی بردن بدن خانمی که حائض شده (یعنی پریوده ) بدون خوندن نماز این تغییرات را طی میکنه!واسه همین اصلا نیازی به خوندن نماز نیست چراکه خود بدن سیکلی رو طی میکنه که باعث جابه جایی مغادیر انرژی با اثر مثبت میشه (اصلا دلیل تغییر خلقیات و مزاج هم باید همین باشه چون هورموناهم تو این فرآیند شرکت دارن )...
    فکرشو بکنین وقتی حائض نباشی شاید حتی یه وقتایی شاید نتونی با اشتیاق و حال نماز بخونی ولی وقتی پریودی به اندازه ی نمازای عاشقانه و راهبانه ی آدمای خاص بهره ی فیزیکی دینی رو میبری حتی اگه سر سجاده نشینی !این چی میتونه جز رحمت الهی باشه؟وقتی قرار نیست سر سجاده بشینی دلیلش بی لیاقت بودنت نیست شاید نیازی نباشه چون همینجوریشم از بقیه حسابت جداست و ثوابتو بردی حالا اگه عباداتی که زیاد بالا پایین زدن نداره (مثل رکوع و سجده ی نماز ) رو انجام بدی مثلا دعا بخونی ذکر بگی دیگه چقدر عزیز دل خدا میشی....البته جاداره یه چیزی رو هم بگم که اگه خانوما نمیتونستن پیامبر بشن دلیلش این نیست که لایقش نبودن و پریود میشن کثیفنو و اینا.... انتخاب پیامبر گزینشیه وفقط تعدادی ازآقایون میتونستن لایق این مقام باشن اما این گزینش دربین خانوم ها وجود نداره پس همه خانوما میتونن مقرب درگاه حق آنهم به طور خاص باشن...وباید نگاهشون اینطوری باشه که پریود نه تنها معنیش دور شدن از خدا نیست بلکه حتی به خاطر دردی که متحمل میشن و دردسر هی عوض کردن و تمییز بودن و اینا رو تحمل کردن این سختیا براشون جایگاه خیلی ویژه ایو ایجاد میکنه و به خاطر همین برای خدا اهمیت دارن کهحتی خودشم اشاره میکنه که ?رنجی است بر زنان? کدوم رنجی واقعا بی اجر و پاداش و نتیجست؟وایسین ببینین بابت همین پریود و بچه دارشدن و وضع حمل (که آقایون ندارن ) خانوما چه ثوابایی میبرن....
    خانوما پرچما بالاست؟???

  • #2266

    زهرا

    در پاسخ به: دانشجوی پزشکی

    سلام،ممنون از مطالب قشنگتون من با خواندن مطالب این سایت و نظرات واقعا خیلی روحیه گرفتم،و میخواستم بگم که یک علت مهمی که خانوم ها به عنوان پیامبر انتخاب نشدند به خاطر این می‌تونه باشه که ۹۹ درصد مواقع، جامعه به دست آقایون هست و همیشه جمع آقایون بر خانوم هاغالب هستن و حتی پیامبران عظیم شأن با وجود قدرت بدنی زیاد مورد هجوم و آزار و اذیت فراوان مردم نادان قرار میگرفتن پس به نظرم درستش این نیست که خانوم ها که خیلی از لحاظ روحی و جسمی حساس و آسیب پذیرند بین یه عده مرد جاهل و وحشی فرستاده بشه که پیام خدا رو بهشون برسونه با خوندن تاریخ و بلا هایی که سر پیامبران اومده واقعا آدم می‌تونه تصور کنه که چقدر پیامبر بودن کار سختی بوده و یادمون نره که برترین بانوی عالم خانم فاطمه زهرا (س) چطور با بی رحمی تمام به شهادت رسیدن تا وقتی که امام علی ع مراقبشون بودن کسی جرات نداشت بهشون آسیب بزنه و مردم جاهل همیشه نامردی به خرج میدن و واقعا نفهم و وحشی و خطرناکن و چشم و گوششون بستست.

    درسته خدا هم می‌تونه مراقب باشه ولی مردم باید خودشون با اختیار خودشون تصمیم بگیرند که انسانیت و حق و نور هدایت رو انتخاب کنند پس به نظر من خدا همیشه چه زن باشیم چه مرد بهترین ها رو برامون میخواد و هر دو جنس زن و مرد برای خدا مهم و عزیز هستن و ما به این دنیا برای امتحان و آزمایش و رشد اومدیم و اگه قرار بود همه چیز تو دنیا عالی باشه که خدا ما رو تو همون بهشت نگه می‌داشت و به دنیا نمیفرستاد.پس اگه حقیقت رو قبول کنیم که بودنمون تو دنیا موقتیه کمتر اذیت میشیم

  • #914

    زری

    سلام ببخشیدکه مزاحم شمامیشم چون من ایمیل ندارم ودسترسی به شماراحته وایمیل نمیخوادمن چهارساله که دچاربی نظمی قاعدگی شدم ودنبال درمان بودم ولی هنوزخوب نشدم سالای قبل ازچهارسال پریودم هفت روزبودمامانمم هفت روزولی الان هشت روز شده حالاچون پریودسالای اولم هفت روزبوده بایدهفت روز حساب کنم یاتاده روز صبرکنم چون قبلا برای من مدت پریودم مشخص شده یعنی هفت روز البته تاقبل ازاین چهارسال وبه من گفته بودن برای تشخیص نوع استحاضه مقدارفرورفتن درپنبه ملاک هست حلاهرچقدرباشه یعنی حتی اگه زیادم بودولی اگه توی پنبه فرونرفت قلیل حساب نیشع واگه خیلی بودوکمی توپنبه فرورفت متوسطه ومن هرچی میدونستم به خواهرهم منتقل کردم اونم پریودش هفت روز تموم نشد بااینکه هفت روزه بوده ومن بهش گفتم فرورفتن توی پنبه ملاکه وچون پریودت هفت روزه بوده بروغسل کن وبقیه اش استحاضه هست وبرمبنای پنبه نوع استحاضه رومشخص کن باانجام دادن وظایف کسی که استخاضه شده نمازوروزهاتو انجام بده حالا تکلیف روزهای خواهرم چی میشه یعنی اون غسلش اشتباه بوده وبایدتاده روز صبرمیکرده وطریقه تشخیص استحاضه اشتباه بوده یعنی دوباره غسل کنه روزه های قبلیش چی میشه خودمم باشرایطی که گفتم تاده روز صبرکنم میدونم واستون زحمت داره ولی اگه خودتون نمیدونین میشه از کسی بپرسین اخه من ایمیل ندارم ونمیتونم از هرسایتی سوالامو بپرسم

    ***** پاسخ *****

    سلام بر شما
    بهترین راه برای یافتن حکم شرعی امور پیچیده، تماس تلفنی با دفتر مرجع تقلیده. با دفتر مرجع تقلیدتون تماس بگیرید و براشون توضیح بدید و ازشون جواب بگیرید.
    شماره‌ی بخش پاسخگویی به مسائل شرعی بانوان در دفتر امام خامنه‌ای:
    7 - 02537112253
    شماره‌ی بخش پاسخگویی به مسائل شرعی بانوان جامعة الزهرا (س):
    8 – 02532112455

  • #913

    الی

    واقعا خوب بود.ممنون

  • #912

    ستاره

    واقا نميشه باهاش كنار اومد. خداوند قدرت زيادی داره و ميتونست اين غم رو از روی زنان برداره تا ديگر تفاوتی بين زن و مرد نباشه.
    خداوند كه در قدرتش شكی نيس ميتونست ی جور ديگه اين كار رو انجام بده و واقا تنها مسـأله ای كه خداوند برام به شك ميفته همينه

    ***** پاسخ *****

    در نظام آفرینش، این دنیا به عنوان جایگاه سختی و درد و رنج تعریف شده و انسان‌ها اومدند به این دنیا تا با سختی دیدن و درد کشیدن، رشد کنند و آب‌دیده شوند. سختی‌های این دنیا وسیله‌ی تکامل انسانه و همیشگی نیست. در جهان باقی و جاویدان، دیگه خبری از رنج و سختی نیست. خانم‌هایی که در بهشت خواهند بود، دیگه عادت ماهانه نخواهند داشت. اگه خدا با خانم‌ها مشکلی داشت، در بهشت هم می‌تونست این رنج رو به خانم‌ها بده!
    اگه حکمت زندگی دنیا و درد و رنج‌هاش رو به‌درستی می‌دونستید، اون وقت نه‌تنها از طرف خانم‌ها شاکی نمی‌شدید؛ بلکه به آقایون حق می‌دادید که شاکی باشند از این‌که درد و رنجشون کم‌تر از خانم‌ها است! البته این‌طوری هم نیست؛ درسته که سیستم بدنی و روانی و فکری خانم‌ها و آقایون تفاوت‌هایی داره اما در کل خدا درد و رنج و شرایط رشد و تعالی خانم‌ها و آقایون رو به‌صورت متعادل و عادلانه بینشون تقسیم کرده. مثلاً در مقابل رنج همین عادت ماهانه، خانم‌ها رو از نماز و روزه معاف کرده و پاداش‌های معنوی و اخروی زیادی براشون قرار داده که آقایون از همه‌ی این‌ها محروم هستند!
    این نکته رو هم عرض کنم که پاداش‌های معنوی و ثواب‌های اخروی عادت ماهانه برای همه‌ی خانم‌ها نیست؛ فقط برای خانمی هست که این درد و رنج رو با رویکرد الاهی و با نگاه درست به‌زیبایی تحمل کنه.
    در عادت ماهانه‌ی خانم‌ها اسرار دیگه‌ای هم نهفته است که این‌جا مجال بیانش نیست.

  • #2103

    زهرا

    در پاسخ به: ستاره

    چرا الکی چرت و پرت میگید
    اگه رنج باعث رشد زن هست پس باید همین رنج هم باعث رشد مرد میشد
    این ها توجیهات غیرمنطقی هست

    ***** پاسخ *****

    مردها هم رنج‌های مخصوص خودشون رو دارند؛ مثل جنگ و جهاد و کارهای سخت بیرون و...
    مگه زن و مرد از همه جهت شبیه هم هستند که رنج‌هاشون هم عین هم باشه؟!

بارگذاری بیشتر ...

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان میهمان

0 / 5000 محدودیت حروف
متن شما باید کمتر از 5000 حرف باشد

مطالب برگزیده

جمهوری اسلامی ایران تبیین ضرورت تشکیل حکومت اسلامی در زمان غیبت


زنان و ازدواج پاسخ به چند ابهام درباره‌ی زنان و ازدواج در آیین اسلام


حجاب ده تلنگر درباره‌ی حجاب و عفاف


شراب یک لحظه مستی، یک عمر پستی! (شراب‌خواری)


یوسف علیه‌السلام علاقه به هم‌جنس زیبارو


دوستش دارم دوستش دارم (سلسله مقالات)


آزادی جنسی غربی چرا نباید در آزادی جنسی از غرب و اروپا که الگوی پیشرفت و تمدن هستند پیروی کنیم؟


عصبانیت چگونه عصبانیت خود را کنترل کنم؟


خودشناسی چگونه می‌توانم خودم را بشناسم و بحران هویت را پشت سر بگذارم؟


استخاره، آری یا نه، چرا و چگونه؟ استخاره، آری یا نه؟ چرا و چگونه؟


چگونه خوش‌تیپ و امروزی و در عین حال باحجاب باشم؟ چگونه خوش‌تیپ و امروزی و در عین حال باحجاب باشم؟


چرا خدا مشکل همه‌ی بنده‌هاشو حل می‌کنه جز ما؟! چرا خدا مشکل همه‌ی بنده‌هاشو حل می‌کنه جز ما؟!


چرا فقط اسلام؟! چرا ادیان دیگر نه؟! چرا فقط اسلام؟! چرا ادیان دیگر نه؟!


حسین علیه‌السلام در مصاف ابلیس حسین علیه‌السلام در مصاف ابلیس


رنج پُرارج (عادت ماهانه) رنج پُرارج (عادت ماهانه)


هدف آفرینش انسان هدف آفرینش انسان


حالا کی بهشت و جهنم رو دیده؟!! حالا کی بهشت و جهنم رو دیده؟!!


رجعت، افسانه یا حقیقت؟! رجعت، افسانه یا حقیقت؟!


حکم خشن سنگسار چگونه با عقل و فطرت انسانی سازگار است؟ حکم خشن سنگسار چگونه با عقل و فطرت انسانی سازگار است؟


آیا حکم اسلامی ارتداد با آزادی اندیشه و حقیقت‌جویی منافات ندارد؟! آیا حکم اسلامی ارتداد با آزادی اندیشه و حقیقت‌جویی منافات ندارد؟!


چگونه این چشم صاحب‌مرده را کنترل کنم؟ چگونه این چشم صاحب‌مرده را کنترل کنم؟


چگونه توبه‌ای پایدار و شکست‌ناپذیر داشته باشم؟ چگونه توبه‌ای پایدار و شکست‌ناپذیر داشته باشم؟


چرا امام خامنه‌ای؟ چرا امام خامنه‌ای؟


کنترل جمعیت یا انقراض شیعه؟! کنترل جمعیت یا انقراض شیعه؟!


شبهه‌ای درباره‌ی نماز و پاسخ آن شبهه‌ای درباره‌ی نماز و پاسخ آن


بررسی روزه‌ی دختران نه ساله + گفت‌وگو باچند فرشته‌ی نوبالغ بررسی روزه‌ی دختران نه ساله + گفت‌وگو باچند فرشته‌ی نوبالغ


هنری به نام «امر به معروف و نهی از منکر» هنری به نام «امر به معروف و نهی از منکر»


حقیقت دعا و اسرار اجابت حقیقت دعا و اسرار اجابت


شب قدر و معمای سرنوشت شب قدر و معمّای سرنوشت


20 راز در زندگی مشترک 20 راز در زندگی مشترک