دوشنبه, 16 ارديبهشت 1404

شناسه پیام‌رسان‌ (ایتا، روبیکا و سروش)
h_shad_ir@

 کانال سایت در پیام‌رسان سروش
hshadir@

می‌خوام طلبه بشم، ولی...

پرسش

سلام
آقای شاد خوبی؟
حاضری یه چند دقیقه جای من باشی؟
21 سالمه فوق دیپلم دارم و دارم برای کنکور کارشناسی درس میخونم...
از سال سوم راهنمایی دوست دارم طلبه بشم حتی یه بار تو همون سوم راهنمایی ثبت نام کردم اما حتی برا امتحانش هم نتونستم برم.
همیشه آرزوم بوده از اون ظرف وجودیم به خوبی استفاده کنم اما هیچ وقت نشده درست وحسابی این کار رو بکنم.
بالاخره بعد از چند سال، امسال که برا حوزه ثبت نام میکردن دوباره من بودم و مشکلاتم... تا اینکه مهلت ثبت نام تموم شد.
یه روز به این فکر می‌کردم که اگه مشکلم قبل از ورود به حوزه حل بشه اونوقت چه ظلمی در حق خودم کردم. همین‌طور که داشتم خودم رو می‌خوردم رفتم پشت رایانه و دیدم که مهلت ثبت نام تمدید شده و این در حالی بود که دو هفته بیش‌تر به امتحان نمونده بود.
ثبت نام کردم و با وجود اینکه 3 تا از کتابای آزمون رو نتونستم پیدا کنم، دیروز متوجه شدم قم قبول شدم.

اما مشکل اصلی من اینه که تا این جا هیچ چیز به خانواده‌م نگفتم. به خاطر اینکه پدر عزیزم دوست داره من مهندسی چیزی بشم که توش پول باشه. آخه پدرم کار درست درمونی تداره وانتظار داره من برای اون کاری بکنم. درصورتی که من دلم میخواد طلبه بشم و اگه این موضوع رو مطرح کنم چنان مخالفتی می‌کنه که نگو.
از طرفی هم این رو ضعف خودم میدونم که نمی‌تونم پدرم رو  با این شرایط راضی کنم. و ازطرفی می‌گم اگه این کار رو بکنم و اون ازم دلخور بشه چی؟ اونوقت طلبه شدنم پشیزی ارزش نداره!
اما فقط مشکلم رو به خدا گفتم و از اون کمک خواستم.
الان هم که اینا رو می‌نویسم برا اینه که از لحاظ روحی به هم ریختم.
تنها شبایی که این بغض جاش رو به اشک می‌ده احساس آرامش می‌کنم. اگه جای من بودی چیکار می‌کردی؟
التماس دعا!


پاسخ
با نام خدا

سلام، من وقتی با چنین آدم‌هایی روبه‌رو می‌شم که به این سطح از رشد انسانی رسیدن که خودشونو پیدا کردن و زندگی براشون تعریف شده و تونستن خداشون رو عمیقاً باور کنن و بتونن به عنوان یک حقیقت اصیل باهاش ارتباط برقرار کنن، احساس خوبی به‌م دست می‌ده و خیلی خوشحال می‌شم و احساس می‌کنم در یکی از بهترین لحظات عمرم هستم.

بهتون تبریک می‌گم و براتون دعا می‌کنم.

ماجرای شما منو یاد چند تا از ماجراهای زندگی خودم انداخت. یکیش مربوط به روزی بود که من بعد از آزمون ورود به حوزه در سال 75 برای اطلاع از نتیجه‌ی آزمون زنگ زدم حوزه‌ی علمیه‌ی قم، و به من گفتن که قبول نشدم. اون روز دلم شکست و خیلی حالم گرفته شد. پا شدم رفتم بالای کوه و حال خرابم رو به خدا عرضه کردم و حسابی گریه کردم... بعداً معلوم شد که در مرحله‌ی اول پذیرفته نشدم و در مرحله‌ی بعدی که ظرفیت پذیرش رو بالا بردن، من هم جزء قبول شده‌ها وارد حوزه‌ی علمیه‌ی قم شدم.

یکی از اسرار زندگی الهی که بدون اون نمی‌شه رشد کرد، اینه که همیشه بین خوف و رجا باشی؛ یعنی از یک طرف نگران و خائف باشی و از طرف دیگه امیدوار و روشن‌دل. خیلی سخته ولی هرچه تلاطم خوف و رجا در درون انسان بیش‌تر باشه، آدم بیش‌تر رشد می‌کنه و به حقیقت نزدیک‌تر می‌شه.

خدا هیچ‌وقت نمی‌ذاره بنده‌های خوبش از خوف و رجا خالی باشن، همیشه یک گرفتاری و دردسر براشون درست می‌کنه تا سبب خوفشون باشه و از طرف دیگه نشانه‌هایی جلوی چشمشون می‌ذاره تا امیدوارانه پیش برن و یک لحظه هم توقف نکنن.

خدا دوستتون داره که می‌خواد مسیر طلبه شدن شما این قدر پرفشار و پرتلاطم و پرتموّج باشه. خیلی‌ها هستن که در یک روند ساده و بدون دردسر وارد حوزه می‌شن ولی به جایی نمی‌رسن یا حتی از حوزه خارج می‌شن و با طلبگی خداحافظی می‌کنن؛ اما خیلی‌ها مثل شما هستن که برای ورود به حوزه باید هفت‌خان خوف و رجا و نگرانی و امید و اضطراب و اضطرار و توسل رو به سختی و با جون کندن سپری کنن تا بتونن وارد حوزه بشن و اتفاقاً همین‌ها خوب رشد می‌کنن و به جاهایی می‌رسن.

طلبگی سربازی امام زمانه و کسی می‌تونه طلبه بشه که امام زمان پای برگه‌شو امضا کرده باشه.

امام زمانی که عطش طلبگی رو در دل شما انداخته و در پیچ و خم ماجرایی که تعریف کردین شما رو تا این مرحله پیش آورده، باز هم می‌تونه موانع رو از سر راهتون برداره و پدرتون رو به زیبایی راضی کنه. با خدا و امام زمان معامله کنید و تنها اراده‌ی الهی رو در سرنوشت خودتون تعیین کننده بدونید.

چند نکته:

ـ هیچ پدری بدیِ فرزندشو نمی‌خواد. اگه پدرتون واقعاً احساس کنه که شما این راه رو آگاهانه و با تمام وجود انتخاب کردین، نه تنها مانعتون نمی‌شه، بلکه بهتون کمک هم می‌کنه.

ـ گاهی وقت‌ها تنها راه نشون دادن اهمیت یک انتخاب و جدیّت در اون، اصرار و سماجته. بعضی پدرها برای این‌که قوت و ضعف اراده‌ی پشت یک تصمیم رو بسنجن، عمداً مخالفت می‌کنن و تا اصرار و الحاح و سماجت دیوانه‌وار رو نبینن، قانع نمی‌شن.

ـ چیزهایی رو که شما رو برای انتخاب این راه نورانی قانع و مصمم کرده، عیناً برای پدرتون با همون زبان ساده و صمیمی پدر و فرزندی بیان کنید که «سخن کز دل برآید، لاجرم بر دل نشیند».

ـ بی‌احترامی و بی‌ادبی به والدین تحت هیچ شرایطی جایز نیست و نباید اجازه بدین اصرار و سماجت باعث بشه صداتون از صدای پدرتون بلندتر بشه و خدای‌ناکرده گرفتار بی‌احترامی بشید.

ـ می‌تونید با دخالت دادن بزرگ‌ترهای دیگه (از فامیل و همسایه و دیگران، مخصوصاً از کسانی که پدرتون قبولشون داره) و واسطه قرار دادنشون در راضی کردن پدرتون کمک بگیرین.

ـ من خودم در سخت‌ترین گرفتاری‌ها، اولین چیزی که به ذهنم می‌رسه، توسل به حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها است.

ـ کاش آدرسی، ایمیلی، شماره‌ای، چیزی می‌نوشتی که من بتونم مطلب رو به دستت برسونم و مجبور نشم این‌طوری جواب بنویسم و در صفحه‌ی اول سایت منتشر کنم!

در پناه امام زمان!

امتیاز کلی این مطلب (0)

0 از 5 ستاره
  • #2224

    گمنام

    سلام
    من یازدهم ریاضی هستم و خیلی هم طلبگی رو دوست دارم و هم رشتم رو و نمیدونم چیکار کنم و ی استاد اخلاقی رو میشناسم که به بنده میگن شما برای حوزه مناسبی و شاید مقدار کمی پدرم مخالفت کنه اما راضی میشه به مرور .
    الان میگم من دوسال عمرمو گذاشتم پای این رشته بعد مدرسه رو ترک کنم برم حوزه اگه نتونستم و نشد و لیاقت نداشتم چی ؟؟
    الان خیلی گنگم میشه راهنماییم کنید که کدوم رو انتخاب کنم ؟؟
    و گفتم که رشتمو دوست دارم در عین حال این مسیر سربازی رو هم دوست دارم

    ***** پاسخ *****

    سلام. امروزه به برکت گسترش حوزه و دانشگاه، می‌تونید هر دو رو داشته باشید. یا رشته ریاضی رو ادامه بدید و پس از گرفتن کارشناسی برید حوزه، یا اینکه از الآن برید حوزه ولی در کنار دروس حوزوی و پس از گذراندن مراحلی از اون، با همون مدرک حوزه وارد دانشگاه بشید و در مقاطع ارشد یا دکتری تحصیلات دانشگاهی رو هم به دست بیارید.

  • #2184

    ‌‌ زهرا

    سلام من کلاس یازدهم تجربی هستم البته دهم ریاضی خوندنم چون مدرسه مون یازدهم ریاضی نداشت مجبور شدم برم تجربی
    دیشب خیلی فکر کردم بعد از گوش کردن به ویس های شما
    دیدم هیچ مسیری بهتر از طلبگی امام زمان نیست
    میخوام برم حوزه ولی خانواده ام راضی نمیشن میگن بعد از دیپلم برو ولی من میخوام از الان برم
    چه جوری میتونم راضی شون کنم که برم؟

    ***** پاسخ *****

    سلام بر شما
    معمولاً پدر و مادرها خیرخواه فرزندانشون هستند و می‌خوان اون‌ها بهترین و درست‌ترین راه رو انتخاب کنند و نگران این هستند که اون‌ها بدون فکر و آینده‌نگری و صرفاً از روی احساسات تصمیمی بگیرند.
    اگه شما واقعاً از سر آگاهی و فکر به این نتیجه رسیدید، دلایل خودتون رو برای پدر و مادرتون بیان کنید. اگه خودتون با رویکردی منطقی و واقع‌بینانه قانع شده باشید، مطمئناً می‌تونید اون‌ها رو هم قانع کنید. اما اگه تصمیمتون صرفاً از روی احساسات باشه، توقع نداشته باشید که اون‌ها هم مثل شما مشتاقانه از این تصمیم استقبال کنند.
    برای پخته‌تر و عاقلانه‌تر شدن تصمیمتون باید با افراد آگاه به حوزه و دانشگاه مشورت کنید و کتاب‌هایی مثل «راه و رسم طلبگی» نوشته آقای عالم‌زاده نوری رو مطالعه بفرمایید.
    خدا بهترین‌ها رو به‌تون هدیه کنه!

  • #2182

    زهرا

    سلام ونور .کسی که به دلایلی نتونسته حوزه ادامه بده نمیشه گفت آقاامام زمان عج قبولش نداره یامهرتاییدزده نشده شایددرجایی دیگه توسمت دیگه مثل مادرخوب بودن حفظ قرآن بتونه یاراقابشه خودشوعزیزاش پس اینجورنگین که مهرناییدزده شده یانشده ادم اشکش درمیاد!

  • #2172

    عاشق حاج قاسم

    سلام و درود بر راهیان خط امام عصر (عج)
    من ۲۸ سالم هست
    مهندس هستم و در یک شرکت خوب ماهیانه ماهیانه حدود ۲۰ و گاهی تا ۳۰ و گاهی حتی تا ۳۵ میلیون هم حقوق میگیرم
    اما چند سالی هست که عاشق طلبگی شدم و هیچ چیز مثل دیدن یک روحانی روی ممبر خوشحالم نمیکنه
    اما با توجه به اینکه باید شغلمو کنار بزارم، نگران و همچنین سن بالام، می ترسم خواهش می کنم یا منصرفم کنید یا دلیل کافی بهم بدید تا انشالله من هم از اون دسته باشم که شهرشونو برای خدمت به امام عصر و مردم ترک می کنند... اجرتون با اقا

    ***** پاسخ *****

    سلام دوست عزیز
    علاقه‌تون به اسلام و علوم دینی رو تبریک می‌گم
    اصلاً درست نیست که این موقعیت شغلی خودتون رو از دست بدید. کار و فعالیتتون رو با تمام قوت ادامه بدید و سعی کنید در همون حوزه کاری‌تون به خدا و دین خدا و بنده‌های خدا کمک کنید و جوری رفتار کنید که ساده‌ترین کارهای مهندسی‌تون در نظر خدا عبادت باشه.
    با توجه به تحصیلات و اشتغال فعلی‌تون شما دیگه نمی‌تونید تحصیلات رسمی عادی حوزوی داشته باشید، اما در کنار کار و فعالیت اصلی‌تون می‌تونید مطالعات دینی و تحصیلات حوزوی رو به عنوان یک کار جنبی مهم، در برنامه داشته باشید. برای این کار چند راه حل می‌شه پیشنهاد کرد:
    ـ در دوره‌های حضوری یا مجازی آموزش مبانی اندیشه اسلامی (طرح ولایت) شرکت کنید. (https://eitaa.com/maab_iki)
    ـ در دوره‌های طرح مطالعاتی آثار شهید مطهری شرکت کنید.
    ـ در دانشگاه مجازی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی ره شرکت کنید. (https://ikvu.ir)
    ـ در حوزه علمیه مجازی امام صادق علیه‌السلام شرکت کنید. (https://imamsadiq.tv/fa)
    ـ در حوزه مجازی مهندس طلبه شرکت کنید. (https://onlinehawzah.com)

  • #2148

    پارساکاظمب

    سلام من کلاس هشتم هستم وعلاقه زیادی به روحانیت دارم من چند سالی هست که تصمیم گرفتم طلبه بشم اما پدرم مخالفه نمیدونم باید چیکار کنم میشه کمکم کنید

    ***** پاسخ *****

    سلام. تنها راه اینه که با مطالعه و فکر و گفت‌وگو با افراد آگاه و بابصیرت، اطلاعاتتون رو بالا ببرید و با شناخت درست و اندیشه منطقی با پدر محترمتون گفت‌وگو کنید و کاری کنید که متوجه بشن شما نه از سر جهل و جوگیری، بلکه از روی عقل و آگاهی و واقع‌بینی و با دغدغه کمال‌طلبی و خدمت فداکارانه تصمیم گرفته‌اید که طلبه بشید.
    ببینید در فامیل یا آشناها فرد موجه و باشخصیتی هست که هم‌فکر و هم‌سلیقه شما باشه، اگه بود با ایشون هم صحبت کنید و ایشون رو با خودتون همراه کنید و به این ترتیب از تنهایی دربیایید و در برابر مخالفان، قوی‌تر بشید.
    از الطاف و عنایات غیبی خدا و امام زمان غافل نباشید. اگه شما اهل و لایق باشید، یاری‌های غیبی به‌وقتش به دادتون می‌رسه و شما رو در مسیر درست هدایت می‌کنه.

  • #2097

    و

    آقا خودت عشق طلبگی را توی دلم کاشتی.......
    خودت راضیشون کن .....
    آقا بهم فرصت بده

  • #2090

    بشیر

    سلام و خسته نباشید
    بنده حدود یک سال پیش از طریق مادر ایرانی شناسنامه گرفتم و تابعیت ایران شدم پدرم هم عراقی است
    خدمت سربازی نرفتم و 25 سالم است
    متاهل هستم
    تا کلاس اول دبیرستان خوندم
    الان علاقه شدیدی به تحصیل در حوزه دارم
    آیا امکانش هست؟

    ***** پاسخ *****

    سلام. من اطلاعات زیادی در این باره ندارم. به وب‌سایت مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه سری بزنید. خوبه که با جامعة المصطفی هم ارتباط بگیرید.

  • #2059

    رسا

    به نام خدا
    سلام
    من امسال کلاس هفتم هستم و خیلی وقته که دوست دارم مثل روحانیون فهیم باشم و الان مدتی استدارم به صورت جدی فکر می کنم که بعد از سیکل برم به حوزه ولی میشه گفت در اطرافم یک تفر هم با من موافق خاله هام روحانیون را بی شرف می دانند و مادرم به جد مخالف حوزه رفتن هست موندم چی کار کنم ولی من به قدری دوست دارم برم حوزه که از همین الان دروسش به صورت ساده می خوان هر چقدر دلیل و منطق برای حوزا رفتن میارم فایده نداره شما بودید چی کار میکردید،

    ***** پاسخ *****

    سلام
    شما به سه عنصر مهم نیاز دارید:

    ۱. اطلاعات زیاد و کافی درباره طلبگی و حوزه و فرایند تحصیل در حوزه و رشته‌های حوزوی و آینده اون‌ها
    در این باره توصیه می‌کنم مجموعه چند جلدی «راه و رسم طلبگی» نوشته آقای عالم‌زاده نوری رو تهیه کنید و مطالعه فرمایید، و اگه دسترسی دارید، با طلبه‌ها و روحانی‌های فعال و موفق ارتباط بگیرید و گفت‌وگو کنید.

    ۲. یک پشتیبان عاقل و محترم از میان بزرگ‌ترها؛ کسی مثل پدربزرگ یا عموبزرگ یا ریش‌سفیدی از همسایه‌ها یا روحانی محل یا حتی امام جمعه شهر
    با چنین کسی صحبت کنید تا در میدان از شما دفاع کنه و اجازه نده بزرگ‌ترهای مخالف از قدرت و جایگاهشون سوءاستفاده کنند.

    ۳. جلب توجه امام زمان علیه‌السلام
    کاری کنید که امام زمان شما رو بخواد و برای سربازیش انتخاب کنه. اگه حضرت به شما نظر داشته باشه، همه مانع‌ها رو برطرف می‌کنه و اگه جلوتون کوه هم باشه، آب می‌شه.

  • #2022

    یه درمانده حال

    سلام
    من تا کلاس نهم خوندم باید امسال کلاس دهم می‌بودم اما ترک تحصیل کردم
    پارسال میخواستم برم در حوزه ادامه تحصیل بدم اما نشد دبیرستان هم نخوندم
    اما امسال شرایط جوری شده که بتونم در حوزه ادامه تحصیل بدم خدا رو شکر مادرم هم راضی شده
    حوزه رو دوست دارم اما دو دلم میترسم تو این راهی که انتخاب میکنم نتونم سختی هاشو تحمل کنم
    نمی‌دونم چرا اینا رو نوشتم
    شاید جوابی رو دریافت نکنم یا اگه جوابی به دستم برسه دیر شده باشه
    دارم دیونه میشم دلم میخواد سرباز مولا باشم اما میترسم از خودم میترسم، میترسم نتونم، میترسم مثل همیشه شرمنده شم

    ***** پاسخ *****

    سلام
    اگر شما نسبت به تحصیل در حوزه و طلبه شدن و به دوش کشیدن مسؤولیت حساس روحانیت، هیچ اضطراب و دلهره‌ای نداشتید، جای تعجب و نگرانی بود. این اضطراب و دلهره اگر نشانه لیاقت و شایستگی نباشه، نشانه بی‌لیاقتی و ناشایستگی هم نیست.
    با این حال توصیه می‌کنم:
    ۱. مجموعه چند جلدی «طلبه و راه و رسم طلبگی» اثر حجت‌الاسلام عالم‌زاده نوری رو تهیه و مطالعه کنید؛
    ۲. به مرکز مشاوره حوزه علمیه قم یا جایی مشابه اون مراجعه کنید یا دست‌کم با یکی دو روحانی آگاه و مطلع مشورت کنید و از اون‌ها برای تصمیم درست کمک بگیرید.

  • #1992

    مهدی صحراکار

    سلام
    من ۱۹ سالمه و من رو لطفا برای حوزه اومدن راهنمایی کنید گه مصمم و مجاب بشم برای حوزه اومدن

    ***** پاسخ *****

    سلام بر شما
    کارهای بزرگ مثل انتخاب رشته و شغل و همسر باید با آگاهی و خردورزی انجام بگیره.
    توصیه می‌کنم مجموعه چندجلدی «راه و رسم طلبگی» نوشته عالم‌زاده نوری رو تهیه و مطالعه کنید.
    ان‌شاءالله بهترین راه رو انتخاب کنید.

  • #1973

    محمد سپهری راد

    سلام من کلاس هشتم هستم و عاشق اینم که برم حوزه علمیه ولی خیلی ترس وجودمو گرفته از بقیه میپرسم شرایطش چجوریه اونا میگن خیلی سخته باید معدلت بالای 18 باشه... و اگر من از همین سیکل حوزه نرم خودمو میکشم چون نمیتونم این زندگی رو ادامه بدم به نظر من فقط طلبگی میتونه راه منو درست کنه و حالا هم که درس ها مجازی است و درست و خوب درس ها رو نمی‌فهمم واسه همون خیلی میترسم که خدایی نکرده یه وقت معدلم پایین بشه و... خیلی دلم ترش داره میخوام بخوابم هم دلم پر از استرس و اضطراب است و الان معدل نوبت اولمو گرفتم شدم 15 و 93 خیلی میترسم خیلییی به خدا کمک کنید خیلی دعاتون میکنم
    التماس دعا

    ***** پاسخ *****

    سلام
    ۱. خدا کنه به آرزو و خواسته‌تون برسید.
    ۲. شما که برنامه رفتن به حوزه داشتید و می‌دونستید که برای رسیدن به این هدف باید معدلتون بالا باشه، پس چرا کم‌کاری کردید و معدلتون پایین اومده؟! مگه نمی‌دونید هر که طاووس خواهد، جور هندوستان کشد؟!
    ۳. حالا هم دیر نشده، به‌جای نگرانی بی‌جا و استرس، همت کنید و از فرصت باقی مونده تا آخر سال بهترین استفاده رو بکنید و نمره‌ها و معدلتون رو بالاتر ببرید.
    ۴. طلبگی واقعی سربازی امام زمانه. باید کاری کنید که حضرت شما رو بپسنده و بپذیره. اگه امام زمان شما رو بخواد، بقیه موانع از بین می‌ره و مسیر به راحتی هموار می‌شه.

  • #1946

    محمد

    سلام علیکم. من امسال به ان شا الله کلاس هشتم را تمومو میکنم. ازپچگی دوست داشتم برم حوزه علمیه ولی بیشتر اعضای خانواده مخالفت میکنن. مادر بزرگ ها وپدرم موافند ولی بقیه نه. میخواستم یک راهنمایی کنید
    اگه هم الان بیام حوزه بعدش دوباره باید به دانشگاه برم وادامه بدم
    باتشکر.

    ***** پاسخ *****

    سلام بر شما
    درباره طلبگی و تحصیل در حوزه علمیه، تفکر و مطالعه کنید و اندیشه‌هاتون رو با اطرافیان موافق و مخالف در میون بگذارید و باهاشون گفت‌وگوی منطقی همراه با ادب و احترام داشته باشید. این کار هم به گرفتن تصمیم درست کمک می‌کنه، هم مخالفان رو به قانع شدن نزدیک می‌کنه.

    امروزه ارتباط علمی و تحصیلی بین حوزه و دانشگاه وجود داره. برای ادامه تحصیل آکادمیک می‌تونید با مدرک تحصیلی حوزه در دانشگاه ادامه تحصیل بدید. من خودم با سیکل وارد حوزه شدم ولی بعد از ورود به حوزه با مدرک تحصیلی حوزه، لیسانس و دکتری رسمی وزارت علوم رو دریافت کردم.

  • #1805

    مهدی

    با سلام
    بنده مقطع هشتم هستم ومی خوام تو حوزه درس بخونم
    ولی خانوادم می گن باید دکتر بشی
    لطفا راهنمایی ام کنید.

    ***** پاسخ *****

    سلام!
    اغلب پدر و مادرها صلاح و مصلحت فرزندشون رو می‌خواهند و اگه به این نتیجه برسند که چیزی به صلاح فرزندشون هست، همه‌ی تلاششون رو در اون راه به کار می‌گیرند.
    حالا شما اگه فقط از روی احساس و هیجان حوزه و طلبگی رو انتخاب کرده باشید، سخته که بتونید پدر و مادرتون رو ـ اگه مخالف باشند ـ راضی کنید. اما اگه در کنار علاقه و اشتیاق، آگاهی عاقلانه و مستدل و مستند به واقعیات هم داشته باشید، و بتونید این آگاهی و دلایل رو به پدر و مادرتون هم منتقل کنید، طبیعتاً کار آسون‌تر خواهد شد.
    پس صرفاً بر اساس احساسات و کشش‌های درونی خودتون تصمیم‌گیری نکنید. در کنار کشش روحی که دارید، خودتون و استعدادهاتون و نیاز جامعه و رسالت حوزه و اوصاف تحصیل علوم دینی و جایگاه و شأن طلبه و روحانی و اموری از این دست رو با نگاهی عاقلانه و واقع‌بینانه بررسی کنید. اگه به این نتیجه رسیدید که تحصیل در حوزه برای شما کاری عاقلانه و منطقیه، اون وقت خواهید توانست پدر و مادرتون رو هم قانع کنید؛ ان‌شاءالله!
    اگه تونستید مجموعه هفت جلدی «راه و رسم طلبگی» رو تهیه کنید و بخونید، خیلی خوبه. دو جلد «ارزش و افتخارات طلبه» و «طلبه؛ هویت و رسالت» از این هفت جلد برای شما مهم‌تر از بقیه است.
    داستان «طلبگی» رو هم از همین سایت مطالعه کنید. این‌جا:
    http://h-shad.ir/index.php/writings/articals/198-talabegi

  • #1800

    دوستی

    سلام من پایه نهم هستم و ۱۵سال دارم و خیلی علاقه دارم تادر حوزه ادامه تحصیل بدم ولی از طرفی پدرم مخالف است و میگه باید پزشکی قبول بشی اما خودم می‌دونم که این که برم حوزه درس بخونم بهتره ولی حالا نمی‌دونم باید در چه حوزه ای درس بخونم و حوزه شهرستان خودمون رفتم پذیرش نداشت اگه میشه راهنمایی کنید

    ***** پاسخ *****

    سلام
    اگه می‌خواید از نظر علمی به درجات بالایی برسید، حتماً باید به حوزه‌های علمی قوی مثل حوزه قم راه پیدا کنید؛‌ یا از همان ابتدا، یا در اسرع وقت ممکن بعد از آغاز تحصیل در حوزه‌های شهرستان‌ها.

    درباره راضی کردن پدرتون، اگه انتخاب شما آگاهانه و مستدل باشه، و بتونید دلایل و شواهد و استدلال‌های خودتون رو به دور از احساسات و تعصب‌ها برای پدرتون توضیح بدید، مطمئن باشید که می‌تونید ایشون رو راضی کنید. اگه نتیجه نداد، افراد آگاه و منصف و بانفوذ رو واسطه کنید؛ حتا اگه لازم باشه کسی مثل امام جمعه شهر رو هم درگیر کار کنید!

  • #1744

    فاطمه 28

    باسلام من رشته انسانی ام . میخواستم بدونم که اگه میشه از ازمون ورودی جامعه زهرا بگین خییلی سخته ازمونش ؟؟؟

    ***** پاسخ *****

    سلام بر شما
    اطلاعات دقیقی از سطح علمی آزمون ورودی جامعة الزهرا (س) ندارم، ولی قراین و شواهد نشون می‌ده که نباید خیلی سخت باشه.
    جامعة الزهرا دو حالت حضوری و غیرحضوری داره که قبول شدن در دوره غیرحضوری آسون‌تره.
    این هم گفتنیه که سطح علمی جامعة الزهرا معمولاً از حوزه‌های عمومی خواهران بالاتره و در نتیجه آزمون ورودی‌ش هم طبیعتاً از آزمون ورودی اون سخت‌تر خواهد بود.

  • #1743

    محمد رشوند

    سلام من ٣١ ساله هستم و متاهل، مجبورم شغل داشته باشم و مريضداري هم ميكنم از طرفي علاقه زيادي به علوم حوزوي دارم و پايان خدمت هم ندارم چطوري ميتونم اين درسارو بخونم

    ***** پاسخ *****

    سلام بر شما
    با این شرایط خیلی سخت به نظر می‌رسه بتونید تحصیلات رسمی در حوزه یا هر جای دیگه داشته باشید. به‌خاطر این‌که کسب و کار و اداره خانواده و رسیدگی به حال بیمار تحت تکفلتون از هر کاری برای شما واجب‌تره.

    برای تأمین نیازهای علمی‌تون به دروس حوزه، می‌تونید دروس مقدماتی رو خودتون با کمک کتب کمک‌درسی و صوت تدریس اساتید بارز بخونید و برای دروس سطوح بالاتر علاوه بر استفاده از صوت تدریس، می‌تونید از تحصیلات مجازی هم استفاده بکنید؛ مثل دانشگاه مجازی امام خمینی ره (http://www.ikvu.ir)

  • #1718

    پوریا

    ببخشید من سوال دیگری هم داشتم، کدام حوزه علمیه نسبت به بقیه بهتره،مثلاً تو داروسازی دانشگاه تهران حرف اول رو میزنه.

    ***** پاسخ *****

    در علوم حوزوی، حوزه‌ی علمیه‌ی قم حرف اول رو می‌زنه که مدارس متعددی داره و این مدارس هم باز با هم تفاوت دارند. بعد از قم، شهرهایی مثل مشهد، تهران، و اصفهان هم مدارس علمیه‌ی قوی و خوبی دارند که البته بنده اطلاع دقیقی از اون‌ها ندارم.

  • #1717

    پوریا

    با سلام دروود خدمت شما. ببخشید مسن دانشجوی سال آخر رشته دارو سازی هستم، و واقعاً به روحانیت علاقه دارم و دوت دارم که طلبه بشم، اول میخواستم بدونم شرایطش چیه؟ دوم اینکه چند سال باید در حوزه درس بخونم؟ و سوم اینکه آیا من میتونم در کنار شغلی که انشاءالله در آینده خواهم داشت به تحصیل در حوزه بپردازم؟ آیا میشه توسط حوزه بورسیه تحصیلی شد؟(مثل دانشگاه ملی که هزینش با دولته)

    ***** پاسخ *****

    سلام بر شما
    ۱. شرایط کامل ورود به حوزه رو باید در دفترچه‌ی ثبت نام حوزه بخونید. این دفترچه رو می‌تونید با یک جست‌جوی اینترنتی از سایت حوزه بگیرید.
    ۲. تحصیلات حوزه دو حالت بلندمدت و کوتاه‌مدت داره. دوره‌ی کوتاه‌مدت پنج شش ساله ولی دوره‌ی بلندمدت بیش‌تره و می‌شه سال‌های طولانی ادامه داشته باشه. تحصیلات حوزوی مثل دانشگاه سطوحی داره، سطح ۱ و ۲ و ۳ و ۴. سطح ۳ همطراز ارشد و سطح ۴، همطراز دکتریه.
    ۳. اگه می‌خواهید در کنار کار، تحصیل حوزوی رو به عنوان فعالیت جنبی داشته باشید، نمی‌تونید تحصیل رسمی داشته باشید. از این جهت توصیه می‌کنم از دوره‌های مجازی حوزوی استفاده کنید. مثل دانشگاه مجازی امام خمینی (ره) (http://www.ikvu.ir)
    ۴. درباره‌ی بورسیه شدن از طریق حوزه اطلاعی ندارم. از مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه سؤال کنید. (https://ismc.ir)

  • #1666

    امير

    سلام حاج اقا
    رمضان مبارك
    من در حال حاضر توي ايران نيستم و بدليل شرايط سربازي نميتونم به ايران سفر كنم
    شنيدم اگر توي حوزه علميه اپلاي كنم معاف ميشم از سربازي
    ميشه لطفا راهنمايي كنيد
    اجر شما نزد خدا است و بس

    ***** پاسخ *****

    سلام. معافیت از سربازی در حوزه، معافیت تحصیلیه مثل دانشگاه. طلبه مثل دانشجو تا وقتی که درس می‌خونه از سربازی معافه. وقتی ترک تحصیل کنه یا تحصیلاتش تموم بشه، باید بره سربازی.
    از این گذشته، فکر می‌کنم یکی از شرایط ورود به حوزه، نداشتن شرایط سربازیه؛ چون خیلی‌ها برای فرار از سربازی می‌خواهند بروند حوزه، به همین خاطر این شرط رو گذاشتند تا جلوی فرار از سربازی به بهانه‌ی ورود به حوزه گرفته شود.

  • #1443

    منتظر

    با عرض سلام
    بنده دانش آموز سال نهم هستم ..در واقع دختری ۱۵ ساله که مدت هاست در فکر رفتن به حوزه علمیه هستم .. چون علاقه ای ندارم که عمرم راه تلف کنم .. هدفم درس دین و قرار گرفتن در راه سربازی آقاست..اما متاسفانه با مخالفت شدید مادرم مواجه هستم ...به نظرتون چکار کنم ...در این شب ها مشغول توسل به حضرت زهرا و خود حضرت بقیه الله (عج) هستم .‌ امیدوارم جوابگو باشد....التماس دعا ...

    ***** پاسخ *****

    سلام بر فرشته‌ی خدا!
    چنین نیست که تحصیل غیرحوزوی تلف کردن عمر باشه اما ممکنه تحصیل در حوزه برای شما مناسب‌تر و بهتر باشه. انتخاب تحصیل حوزوی یا غیرحوزوی یک انتخاب مهم است اما چنین نیست که این انتخاب راه حل علمی و منطقی نداشته باشه. با مراجعه به چند کارشناس آگاه و عاقل و متدین در بین فامیل و آشناها و اساتید و کارشناسان شهرتون می‌تونید به نتیجه‌ی مطلوب برسید و خانواده‌تون رو هم قانع کنید.
    توصیه‌ی من این است که اگر حوزه را برای ادامه‌ی تحصیل انتخاب کردید، گزینه‌ی اولتان جامعة الزهرا (س) باشه.
    برای کسب اطلاعات بیش‌تر با مرکز تلفن جامعة الزهرا (۰۲۵۳۲۱۱۲۰۰۰) یا مرکز پاسخ به سؤالات جامعة الزهرا (۰۲۵۳۱۷۶۸) تماس بگیرید.
    اگر خواستید بگید تا من طلبه‌های موفقی از جامعة الزهرا (س) را به شما معرفی کنم تا با آن‌ها ارتباط بگیرید.

  • #1288

    محمد جواد

    سلام حاج آقا شاد. من خیلی دوست دارم طلبه شم ولی مادرم میگه تو این وضع گرونی اگه طلبه شی فقیر میشی بیچاره میشی پدرم هم میگه الان همه به اخوندا بدبینن چجوری راضیشون کنم؟
    و می خواستم بدونم اگه برم حوزه علمیه باید سربازی هم برم؟

    ***** پاسخ *****

    سلام عزیز!
    باید درک و فهم و اطلاعاتتون رو درباره‌ی نهاد حوزه و روحانیت و رسالت طلبگی و اوضاع و شرایط تحصیل در حوزه و وضعیت تحصیلی و مقاطع و رشته‌های تحصیلی در حوزه ارتقا بدید و بعد بتونید جواب این حرف‌های نادرست رو بدید؛ البته با مهربانی و ادب و منطق و حرف حساب!
    در این باره مجموعه‌ی کتاب «طلبه و راه و رسم طلبگی» نوشته‌ی عالم‌زاده نوری رو مطالعه کنید.

    اجمالاً درباره‌ی فرمایش مادر محترمتون عرض می‌کنم که درسته که وضع مالی طلبه‌ها و روحانیان از اغلب مردم پایین‌تره اما این طور نیست که اون‌ها فقیر و بیچاره باشند. طلبه‌ها به دلیل روحیه‌ی زهد و قناعتی که دارند، زندگی راحت‌تر و شادتری دارند. از این گذشته اگه طلبه‌ای بخواد دنبال پول و مادیات باشه، با همین طلبگی خودش می‌تونه بیش‌ترین پول و امکانات رو به دست بیاره.
    درباره‌ی فرمایش پدر محترمتون هم گفتنی است که هرگز چنین نیست که امروزه همه یا اغلب مردم به آخوندها بدبین باشند. مردم به آخوند بد و دروغ‌گو و خراب‌کار بدبین هستند و هنوز عاشق آخوند خوب و درستکار و خدمت‌گزار هستند. من این را در طول بیست و چند سال عمر طلبگی خودم به وضوح دیده و چشیده‌ام. از این گذشته، گیرم که مردم به آخوندها بدبین باشند، مگر طلبه دنبال نظر مردمه که این موضوع اون رو ناراحت کنه. مگه پیامبران خدا در طول تاریخ مورد استقبال و تکریم عموم مردم بوده‌اند که ما طلبه‌ها چنین انتظاری رو داشته باشیم؟!
    درباره‌ی سربازی هم عارضم خدمتتان که طلبه‌ها هم سربازی دارند اما تا زمانی که درس می‌خوانند معافیت تحصیلی دارند و بعد از آن هم متناسب با درجه‌ی علمی و توانایی و کارآیی خود سربازطلبه می‌شوند؛ مثلاً برای مدتی به تدریس و تبلیغ مجانی می‌پردازند.

  • #842

    یاسین

    سلام علیکم حاج آقاشاد.من میخوام طلبه بشم اما وقتی
    وقتی میرم حوزه که ثبت نام کنم میگویندشما سنتون نسبت به مدرک تحصیلی شما بزرگه تورو خدا کمکم کنید من علاقه شدیدی به طلبه شدن دارم.
    التماس دعا

    ***** پاسخ *****

    سلام برادر
    ثبت نام در حوزه ضوابطی داره که باید رعایت بشه. خارج از چارچوب که نمی‌شه ثبت نام کرد. من از جزئیات اطلاع ندارم. از خود دست‌اندرکاران ثبت‌نام سؤال کنید شاید راه حلی پیش روی شما قرار بدهند.
    موفق و پیروز باشید!

  • #841

    امیر

    سلام حاج اقا من میخوام حوزه ثبت نام کنم ولی اکنون باید به سربازی برم ایا راهی هست که فعلا ادامه تحصیل بدم وبعد به خدمت سربازی بروم درضمن میخواستم معافیت تحصیلی بگیرم که موفق نشدم

    ***** پاسخ *****

    سلام. این جور سؤال‌ها رو باید از نیروی انتظامی پرسید. به این سایت مراجعه کنید:
    www.vazifeh.police.ir
    این سایت هم اطلاعات خوبی دارد:
    www.sarbazi.us

  • #840

    ع رحمان پور

    السلام علیکم حاج‌آقای شاد؛
    إن‌شاءالله حالتان خوب باشد. این ایمیل رو از یکی از هموطنانتون که خارج از وطنش زندگی می‌کنه، دریافت می‌کنید. مطالب سایت‌تون رو مطالعه می‌کنم و انصافاً مطالب مفیدی هستند. برای اولین بار با جستجوی عبارت «می‌خواهم طلبه بشوم» به سایت شما وارد شدم و مطلبی رو با عنوان «می‌خواهم طلبه بشوم ولی...» خواندم. حکایت منم مانند همون کسی است که اون سؤال رو براتون ارسال کرده بود. برای توضیح بیشتر لازمه بگم: بعد از پایان دوران دبیرستان، به لطف خدا و راهنمایی‌های معلم دینی مدرسه‌مان، به مباحث دینی علاقه‌ی زیادی پیدا کردم تا جایی که از درس‌های اصلی مدرسه فاصله می‌گرفتم و وقتم رو برای علوم دینی می‌گذاشتم. در همون زمان تصمیم خودم رو گرفتم که راهی رو انتخاب کنم که هم خداپسند است و هم خودم علاقه و استعدادش رو دارم. اما مانعی که بر سر راهم بود و هست پدر و مادرم هستند که بسیار با آمدن من به ایران مخالف هستند. صحبت‌های زیادی با هم داشتیم و بعضی اوقات هم دلشان نرم می‌شد ولی هرگز راضی نمیشدند. اینطور شد که الآن بیشتر از یک سال است برخلاف میل خودم دارم در یکی از دانشگاه‌های اینجا درس می‌خونم و همیشه از خودم می‌پرسم که هدفم از این دانشگاه چیست و هیچ جوابی رو براش پیدا نمی‌کنم. اما هدف من از ایمیل، پرسیدن چند سؤال درمورد شرایط ورود به حوزه است. چرا که مدتی پیش شرایط رو نگاه می‌کردم و مقداری نگران شدم که نکند اگر والدین هم راضی بشند، این شرایط مانع جدیدی باشه برای قبولی در حوزه.
    به نظر شما و با توجه به تجربه‌تان آیا برای ما که خارج از ایران هستیم، شرایط برای ورود به حوزه فراهم است یا نه؟ آیا فرقی در این زمینه بین ما و کسانی که در ایران زندگی می‌کنند وحود دارد؟ بر فرض قبولی بر چه اساسی محل و مدرسه‌ی علمیه برای ما انتخاب می‌شود؟ همچنین درمورد قضیه‌ی سربازی هم می‌خواستم بدونم که آیا برای ما مشکلی وجود داره یا خیر؟ از اونجایی که ایران نبودم، با مسائل اداری و قانون‌های اونجا آشنایی زیادی ندارم. خیلی خوشحال میشم اگر با راهنمایی‌های شما بتونم قدمی به خواسته‌هام نزدیک‌تر بشم. حداقل خیالم رو از بابت این مشکلات راحت کنید و دعا کنید که پدر و مادرم هم راضی به طلبگیم بشوند.
    منتظر پیامتان هستم.
    با تشکر

    ***** پاسخ *****

    علیکم السلام برادر عزیز! بابت تأخیر در پاسخ‌گویی متأسفم!
    وقتی کارها گره می‌خوره و راه‌های عادی به روی انسان بسته می‌شه، وقت دعا و توسل به اهل بیت علیهم‌السلام می‌رسه. برای حل شدن مشکلتون دعای توسل بخونید. هر روز صبح بعد از نماز صبح دعای توسل بخونید و این کار رو تا حل شدن مشکلتون ادامه بدید.
    درباره‌ی سؤالاتی که در مورد شرایط ورود به حوزه پرسیدید، من اطلاعات دقیقی ندارم. بهتره به سایت حوزه‌ی علمیه (www.howzeh-qom.ir) مراجعه کنید یا با شماره‌ی «02537255890» تماس بگیرید.
    من هم حتماً براتون دعا می‌کنم.

  • #839

    سیاوش

    خواهش میکنم راهنمایی ام کنید الان رشته حسابداری میخونم ترم ۱ وخودم از سوم دبیرستان به این باور رسیده بودم علاقه بسیار زیادی برای ورود به حوزه دارم الان هم تصمیم گرفتم دی ماه امسال میخوام امتحان ورودی حوزه ثبت نام کنم فقط یه مشکل دارم اینه که خانوادم راضی نمیشن و هر شب با کلی گریه کردن میخوام چرا که خانواده ام راضی نمیشن. از طرفی هم از این میترسم که قبول نشم و یکسال عقب بیافتم و منابع که گذاشتن واسه امتحان مقطع دانشگاهی من اصلان بااین کتاب ها آشنایی ندارم یعنی نخوندم می ترسم توی امتحان ورودی قبول نشم. لطفا راهنماییم کنید که چه کاری انجام بدم. متولد ۲۵/۱۲/۷۶هستم به نظر شما میتونم با این سن وارد حوزه بشم.

    ***** پاسخ *****
    ۱. انتخاب رشته و گرایش تحصیلی باید بر مبنای عقلانیت باشد نه صرفاً احساسات. اگر انتخاب شما بر اساس احساسات و عواطف است، آن را عقلانی کنید؛ با تفکر و مطالعه و پرسش و بررسی منطقی.
    ۲. فارغ از علاقه و اشتیاقی که به طلبگی دارید، اگر توانستید به شناخت منطقی و انتخاب عقلانی دست پیدا کنید، این شناخت و ادله‌ی این انتخاب را برای پدر و مادرتان نیز بیان کنید. اگر آن‌ها انسان‌هایی عاقل و منطقی باشند، احتمالاً خواهید توانست آن‌ها را قانع کنید.
    ۳. درباره‌ی آزمون ورودی حوزه اگر مطمئن نیستید که قبول خواهید شد، بدون دست کشیدن از دانشگاه و دروس آن، در حوزه ثبت نام کنید و برای آزمون ورودی آماده شوید. اگر پذیرفته نشدید، تحصیل دانشگاه را ادامه دهید تا سال بعد. اجازه ندهید علاقه و اشتیاق به حوزه شما را از فرصت و موقعیتی که اکنون در آن هستید دور کند و موقعیت فعلی شما را تضعیف کند. با حفظ موقعیت به سوی طلبگی خیز بردارید تا اگر خدای‌ناکرده به مقصد نرسیدید، از دانشگاه و حساب‌داری بازنمانید و خسر الدنیا و الاخرة نشوید.

  • #838

    علی

    سلام من دهم هستم رشتمم تجربیه و احساس میکنم بدرد این رشته نمیخورم حس میکنم بدرد حوزه میخورم ولی خجالت میکشم به بابام بگم اون خیلی موافق اینچیزا نیست میدونین چی میگم؟...

    ***** پاسخ *****

    سلام عزیزم!
    اغلب پدر و مادرها صلاح و مصلحت فرزندشون رو می‌خواهند و اگه به این نتیجه برسند که چیزی به صلاح فرزندشون هست، همه‌ی تلاششون رو در اون راه به کار می‌گیرند.
    حالا شما اگه فقط از روی احساس و هیجان حوزه و طلبگی رو انتخاب کرده باشید، سخته که بتونید پدر و مادرتون رو ـ اگه مخالف باشند ـ راضی کنید. اما اگه در کنار علاقه و اشتیاق، آگاهی عاقلانه و مستدل و مستند به واقعیات هم داشته باشید، و بتونید این آگاهی و دلایل رو به پدر و مادرتون هم منتقل کنید، طبیعتاً کار آسون‌تر خواهد شد.
    پس صرفاً بر اساس احساسات و کشش‌های درونی خودتون تصمیم‌گیری نکنید. در کنار کشش روحی که دارید، خودتون و استعدادهاتون و نیاز جامعه و رسالت حوزه و اوصاف تحصیل علوم دینی و جایگاه و شأن طلبه و روحانی و اموری از این دست رو با نگاهی عاقلانه و واقع‌بینانه بررسی کنید. اگه به این نتیجه رسیدید که تحصیل در حوزه برای شما کاری عاقلانه و منطقیه، اون وقت خواهید توانست پدر و مادرتون رو هم قانع کنید؛ ان‌شاءالله!
    داستان «طلبگی» رو از همین سایت مطالعه کنید. این‌جا:
    http://h-shad.ir/index.php/writings/articals/198-talabegi

  • #837

    هانیه

    با عرض سلام من میخوام امسال آزمون جامعه الزهرا بدم ولی چون رشته ام ریاضی است میترسم نتونم به سوالات عربی پاسخ بدم بنظر شما چیکار کنم

    ***** پاسخ *****

    علیکم السلام
    آزمون سطح دوی جامعة الزهرا (س) در حد کتاب‌های دبیرستانه. برای درس عربی می‌تونید از کسی که عربیش خوبه کمک بگیرید یا یکی دو تا کتاب کمک‌آموزشی از کتاب‌خونه امانت بگیرید و یک دور عربی دبیرستان رو مرور کنید. ان‌شاءالله که موفق باشید!

  • #836

    حسین کریمی پور

    باسلام و خدا قوت ،بنده س سال درس حوزه خوندم بعد ب علت بیماری نتونستم ادامه بدم حالا میخوام برگردم حوزه ایا بعد چند سال امکانش هست.

    ***** پاسخ *****

    سلام برادر عزیز. ان‌شاءالله که امکانش باشه؛ اما من اطلاعات دقیقی در این باره ندارم. بهترین راه اینه که از حوزه‌ی علمیه‌ی محل تحصیلتون پرس‌وجو کنید.
    آدرس سایت حوزه‌ی علمیه‌ی قم:
    www.howzeh-qom.ir

  • #835

    اقل الطلاب

    سلام
    از کلاس نهم هم میشود آزمون داد؟

    ***** پاسخ *****

    سلام. بله می‌شود. اطلاعات مربوط به ثبت نام رو در دفترچه‌ی راهنمای ورود به حوزه بخونید. این دفترچه رو از سایت حوزه (www.howzeh-qom.ir) دریافت کنید.

  • #834

    م

    با سلام وعرض ادب واحترام خيلي خوب بود

  • #833

    شایان

    سلام آقای شاد
    برای کسی که استعداد و علاقه داره،به نظر شما کدام زمان برای ورودبه حوزه مناسبه؟با مدرک سیکل یا دیپلم؟ممنون

    ***** پاسخ *****

    سلام دوست عزیز!
    به نظر من اگه کسی واقعاً از نظر روحی و فکری آمادگی و استعداد بالایی داشته باشه، حتماً باید از سیکل وارد حوزه بشه و وقت گذاشتن برای دبیرستان برای چنین کسی اشتباه محض و تلف کردن عمره. ولی بیش‌تر دانش‌آموزان ما این‌طور نیستند؛ به همین دلیل به‌طور کلی توصیه می‌شه بعد از دبیرستان وارد حوزه بشن.

  • #832

    شایان

    ببخشید یه سوالم داشتم!!!!
    طلبه ها مدتی که معمم نشدن ، تو مدرسه عبا به دوششون میندازن(حتی صفر کیلومتر ها؟)اگه جواب مثبته ، تو بیرون مدرسه هم میتونن بپوشن؟

    ***** پاسخ *****

    پوشیدن عبا موقع نماز برای همه (طلبه و غیرطلبه) مستحبه. خیلی از طلبه‌ها دوست دارند در محیط مدرسه‌شون بیش‌تر وقت‌ها عبا به دوش داشته باشند. این کار خوبه و از همون اولین سال طلبگی انجام می‌شه. اما بیرون از مدرسه معمولاً مرسوم نیست و من فکر نمی‌کنم کار خوبی باشه و دلیل قابل قبولی برای این کار نمی‌بینم؛ مگر این‌که مسجدی در نزدیکی مدرسه باشه و طلبه‌ها بخوان برای شرکت در نماز جماعت، عبابه‌دوش به اون مسجد برن.

  • #831

    شایان

    سلام آقای شاد. یه سوال دیگه هم داشتم.زمان ثبت نام مدرسه میرزا علی اکبر اردبیل کیه؟در ضمن حتما دعا کنین که پدر و مادرم برای طلبه شدن اجازه بدن (چون به شدت نا راضین و اجازه نمیدن )و خدا هم توفیق بده و امام زمان هم راضی باشن

    ***** پاسخ *****

    سلام. ثبت نام حوزه در سراسر کشور به صورت متمرکز از طریق سایت حوزه (www.amoozesh.ismc.ir) انجام می‌شه. برای مشاهده‌ی تاریخ ثبت‌نام و شرایط اون و دریافت دفترچه‌ی راهنمای ثبت‌نام به این سایت مراجعه کنید.
    ان‌شاءالله که پدر و مادرتون هم راضی می‌شن. من هم براتون دعا می‌کنم.

  • #830

    شایان

    سلام آقای شاد.یه سوال داشتم ازتون.اگه کسی بخواد تو شهر خودش وارد حوزه بشه،شب ها برای خوابیدن میره خونشون یا تو مدرسه میخوابه؟

    ***** پاسخ *****

    سلام عزیزم!
    مدارس علمیه درباره‌ی طلبه‌های بومی که در همون شهر زندگی می‌کنن، به شیوه‌های مختلف عمل می‌کنن:
    بعضی از مدارس مثل طلبه‌های غیربومی به طلبه‌های بومی هم حجره (خوابگاه) می‌دن.
    بعضی دیگه از مدارس به طلبه‌های بومی حجره نمی‌دن و اون‌ها مثل دبیرستان فقط برای کلاس و درس می‌رن مدرسه و بعدش برمی‌گردن خونه‌شون.
    بعضی دیگه از مدارس به طلبه‌های بومی حجره‌ی روزانه می‌دن، یعنی فقط برای استفاده‌ی روزانه بهشون حجره می‌ن و در طول روز می‌تونن اون‌جا باشن ولی شب باید برن خونه‌ی خودشون.
    درباره‌ی مدارس علمیه‌ی اردبیل اطلاعات درستی ندارم. باید از خودشون بپرسید. شاید همه‌شون به یک شیوه عمل کنند و شاید به شیوه‌های گوناگون.

  • #829

    خانم امینی

    سلام برادر.بنده قصد دارم طلبه بشوم و مقصودم جامعه الزهرا ی قم هستش بنده سال سوم را تمام کرده و دیپلمم را نیز گرفته ام , متاسفانه من دیر اقدام کردم و منابع آزمون را هنوز نگرفته ام و یک ماه و چند روز از اعلام کتاب ها گذشته و حس میکنم خیلی عقب هستم من در مدرسه نمونه دولتی درس میخوانم و طبیعتا درسم برای پدرم بسیار اهمیت دارد من یک بار با ایشان صحبت کردم در مورد طلبه شدنم قبول کردند ولی من حس میکنم ایشان در شهر خودمان را راضی هستن و با رفتن بنده به قم مخالفت کنند بنده رشته ام تجربی هستش و عربی تخصصی علوم انسانی را بلد نیستم بنظرتون من در این مدت میتونم کل منابع آزمون را مطالعه کنم و پدرم را راضی کنم؟

    ***** پاسخ *****

    سلام خواهر گرامی! ان‌شاءالله که بتونید با لطف و عنایت امام زمان علیه‌السلام هم آزمون رو خوب بدید و هم پدرتون رو راضی کنید.
    برای مطالعه‌ی منابع آزمون، باید متناسب با فرصت باقی مونده، برنامه‌ریزی فشرده داشته باشید و تمام تلاشتون رو به کار ببندید تا بعداً حسرت نخورید.
    درباره‌ی پدرتون هم بهترین عامل برای راضی کردنشون، اول دعا و توسل، بعد، خبر قبول شدن شما در جامعة الزهرا (س) است. اگه قبول شدید و پدرتون رضایت ندادند، اون وقت نوبت خواهش و تمنا و التماسه. اگه باز هم نتیجه نداد، دست به دامن واسطه بشید؛ یعنی کسی از آشنایان و فامیل که مورد احترام پدرتون باشه و نظرش برای پدرتون اهمیت داشته باشه. اگر هم به هیچ وجه نشد، دیگه باید شما تسلیم خواست پدر بشید و به حوزه‌ی شهرستان برید و از خدا بخواید روزی‌ها و عنایاتی که قرار بود در جامعة الزهرا (س) بهتون بده، همون‌جا بهتون بده. برای از دست نرفتن فرصت، در حوزه‌ی علمیه‌ی خواهران شهرتون هم ثبت‌نام کنید.

  • #828

    مهدی

    سلام من جوان گناه کارم توبه کردم میخوام طلبه شم ميشه

    ***** پاسخ *****

    سلام. بله می‌شه. تو حوزه از کسی نمی‌پرسن قبلاً گنهکار بودی یا نه!
    طلبگی سربازی امام زمانه. اگه قبلاً کارهایی کردید که امام زمان علیه‌السلام رو ناراحت کردید، حالا باید طوری اشتباه‌های گذشته رو جبران کنید که حضرت ازتون راضی بشه و اجازه بده وارد عالم سربازیش بشید.
    در بخش تألیفات، داستان «طلبگی» رو بخونید.

  • #827

    عبدالله

    سلام ایا با معدل کتبی 8/34 و معدل کل 14/22 میتونم وارد حوزه علمیه بشم شرط معدلی وجود نداره بهد اینکه حال و هوای طلبگی چه جوریه ممنون میشم جواب بدید

    ***** پاسخ *****

    سلام عزیز!
    شرایط پذیرش حوزه رو باید از واحد پذیرش حوزه بپرسید. آسان‌ترین راه سر زدن به وب‌سایت معاونت آموزش حوزه (www.howzeh-qom.ir) است.
    برای نزدیک شدن به حال و هوای طلبگی، توصیه می‌کنم داستان‌ها و خاطرات و زندگی‌نامه‌های علما و بزرگان حوزه رو مطالعه کنید. نیز مجموعه کتاب‌های «راه و رسم طلبگی» نوشته‌ی عالم‌زاده نوری.
    هم‌چنین می‌تونید در همین سایت، در بخش نوشته‌ها » تألیفات » داستان طلبگی رو مطالعه کنید.
    یا علی!

  • #826

    علی.ن

    سلام.خوبین؟<br />من بعد سالها تونستم خانوادمو راضی کنم برای اینکه برم حوزه.از سوم راهنمایی دوست داشتم برم.ولی مخالفتای پدر و مادرم نمیزاشت.تا اینکه امروز راضیشون کردم.من تقریبا دارم به 19 سالگی میرسم.این درسم که تا الان خودم بدونه علاقه بوده و با دوتا تجدید نتونستم دیپلم بگیرم.میخوام برم حوزه ولی میگن تجدید داری.وقت امتحان گذشته.سال تحصیلی شروع شده.مگه چقد از سال گذشته تازه چند روزه شروع شده.من اگه بخوام یک سال صبر کنم پدرو مادرم منو میفرستن خدمت و ایندمم معلومه.چند سال عقب میفتم.من دروس حوزوی رو دوست دارم.یه عمر نوکری اهلبیت رو کردم چه خوب و چه بد خلاصه تو راهشون بودم و دوست دارم برم حوزه نمیتونم یه سال الکی صببر کنم بخاطر چند روز از وقت که گذشتهمن ایندم خراب میشه علاقم از بین میرهتما این چند سال بخاطر حوزه درسمو نتونستم درست و حسابی بخونم.چیکار کنم؟تو رو خدا کمکم کنید؟

    ***** پاسخ *****

    سلام، امیدوارم بتونید روزی به آرزوتون برسید. حوزه هم قوانین خاص خودشو داره و نمی‌شه خارج از قوانین کاری کرد. ای کاش بهتر درس می‌خوندید و اون دو تا تجدید رو نداشتید تا الآن به مشکل برنمی‌خوردید. من به نوبه‌ی خودم برای موفقیت شما و برای رسیدن به آرمانتون دعا می‌کنم.

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان میهمان

0 / 5000 محدودیت حروف
متن شما باید کمتر از 5000 حرف باشد

مطالب برگزیده

جمهوری اسلامی ایران تبیین ضرورت تشکیل حکومت اسلامی در زمان غیبت


زنان و ازدواج پاسخ به چند ابهام درباره‌ی زنان و ازدواج در آیین اسلام


حجاب ده تلنگر درباره‌ی حجاب و عفاف


شراب یک لحظه مستی، یک عمر پستی! (شراب‌خواری)


یوسف علیه‌السلام علاقه به هم‌جنس زیبارو


دوستش دارم دوستش دارم (سلسله مقالات)


آزادی جنسی غربی چرا نباید در آزادی جنسی از غرب و اروپا که الگوی پیشرفت و تمدن هستند پیروی کنیم؟


عصبانیت چگونه عصبانیت خود را کنترل کنم؟


خودشناسی چگونه می‌توانم خودم را بشناسم و بحران هویت را پشت سر بگذارم؟


استخاره، آری یا نه، چرا و چگونه؟ استخاره، آری یا نه؟ چرا و چگونه؟


چگونه خوش‌تیپ و امروزی و در عین حال باحجاب باشم؟ چگونه خوش‌تیپ و امروزی و در عین حال باحجاب باشم؟


چرا خدا مشکل همه‌ی بنده‌هاشو حل می‌کنه جز ما؟! چرا خدا مشکل همه‌ی بنده‌هاشو حل می‌کنه جز ما؟!


چرا فقط اسلام؟! چرا ادیان دیگر نه؟! چرا فقط اسلام؟! چرا ادیان دیگر نه؟!


حسین علیه‌السلام در مصاف ابلیس حسین علیه‌السلام در مصاف ابلیس


رنج پُرارج (عادت ماهانه) رنج پُرارج (عادت ماهانه)


هدف آفرینش انسان هدف آفرینش انسان


حالا کی بهشت و جهنم رو دیده؟!! حالا کی بهشت و جهنم رو دیده؟!!


رجعت، افسانه یا حقیقت؟! رجعت، افسانه یا حقیقت؟!


حکم خشن سنگسار چگونه با عقل و فطرت انسانی سازگار است؟ حکم خشن سنگسار چگونه با عقل و فطرت انسانی سازگار است؟


آیا حکم اسلامی ارتداد با آزادی اندیشه و حقیقت‌جویی منافات ندارد؟! آیا حکم اسلامی ارتداد با آزادی اندیشه و حقیقت‌جویی منافات ندارد؟!


چگونه این چشم صاحب‌مرده را کنترل کنم؟ چگونه این چشم صاحب‌مرده را کنترل کنم؟


چگونه توبه‌ای پایدار و شکست‌ناپذیر داشته باشم؟ چگونه توبه‌ای پایدار و شکست‌ناپذیر داشته باشم؟


چرا امام خامنه‌ای؟ چرا امام خامنه‌ای؟


کنترل جمعیت یا انقراض شیعه؟! کنترل جمعیت یا انقراض شیعه؟!


شبهه‌ای درباره‌ی نماز و پاسخ آن شبهه‌ای درباره‌ی نماز و پاسخ آن


بررسی روزه‌ی دختران نه ساله + گفت‌وگو باچند فرشته‌ی نوبالغ بررسی روزه‌ی دختران نه ساله + گفت‌وگو باچند فرشته‌ی نوبالغ


هنری به نام «امر به معروف و نهی از منکر» هنری به نام «امر به معروف و نهی از منکر»


حقیقت دعا و اسرار اجابت حقیقت دعا و اسرار اجابت


شب قدر و معمای سرنوشت شب قدر و معمّای سرنوشت


20 راز در زندگی مشترک 20 راز در زندگی مشترک