ارتباط عطسه و صبر!

پرسش:

خانواده‌ام چند وقتى است كه قصد خواستگارى كردن از دخترى براى برادرم را دارند؛ اما هر وقت صحبتى از اين موضوع مي‌شود صبر مى‌آيد؛ به‌طورى كه همگى ما را نگران كرده. مي‌شود ما را راهنمايى بفرماييد؟ با تشكر

پاسخ:

اعتقاد به لزوم صبر بعد از عطسه کردن، هیچ سند و مدرک شرعی و عقلی و علمی ندارد و در کتاب‌های علمی از این باور به عنوان خرافه یاد شده است.

نه آیه و روایتی دلالت بر توصیه به صبر بعد از عطسه دارد و نه استدلالی عقلی و منطقی پشت این توصیه خوابیده و نه تجریه‌ای علمی و آزمایشگاهی آن را تأیید می‌کند.

تعداد بی‌شماری از انسان‌ها هستند که به لزوم صبر بعد از عطسه هیچ اعتقادی ندارند و هرگز ندیده‌اند که بعد از عطسه، اتفاق بدی برایشان پیش آید. من خود هیچ وقت به صبر و دست کشیدن از کار بعد از شنیدن یک عطسه پای‌بند نبوده‌ام و تا کنون یک مورد هم پیش نیامده که اتفاق بدی برایم رخ دهد.

البته اتفاق بد در زندگی هر کسی و در هر لحظه‌ای ممکن است رخ دهد و گاه ممکن است زمان آن بلافاصله بعد از عطسه‌ی یک نفر باشد؛ ولی این تقارن زمانی نباید باعث شود ما خیال کنیم که ارتباطی منطقی بین عطسه و اتفاق بد وجود دارد. رخ دادن اتفاق بد ممکن است بعد از سرفه یا سکسکه یا آروغ هم پیش آید، پس چرا کسی اعتقادی به لزوم صبر بعد از این موارد ندارد؟!

علاوه بر آن، اگر قرار باشد با عطسه کردن کسی، اتفاق بدی برای او یا دیگری بیفتد، این اتفاق می‌افتد و ربطی به صبر کردن یا صبر نکردن ندارد؛ مگر اگر کسی بعد از شنیدن عطسه از انجام کاری خودداری کند، دیگر راه هرگونه رخداد بد به رویش بسته می‌شود؟! اگر کسی با شنیدن عطسه از مسافرت خود منصرف شود و در خانه بماند، دیگر از اتفاق بد در امان خواهد بود و اتفاق بد اجازه‌ی ورود به خانه‌اش را نخواهد داشت؟! بله، اگر صبر کردن به معنای متوقف کردن روند زندگی و از حرکت انداختن عقربه‌های زمان بود، می‌توانستیم بگوییم صبر کردن می‌تواند مانع پیش‌آمد بد باشد، ولی صبر کردن فقط درباره‌ی یک یا چند کار خاص می‌تواند صورت پذیرد و بقیه‌ی شؤون زندگی مثل زلزله و سکته و شنیدن یک خبر بد و مانند آن از اختیار ما خارج است و صبر کردن ما درباره‌ی آن‌ها بی‌معنا و مزخرف خواهد بود.

یک نکته‌ی روان‌شناسانه: برخی از روان‌شناسان بر این باورند که اگر انسان به موضوع خاصی عمیقاً باور داشته باشد، همین باور در او زمینه‌ی تأثیرپذیری از آن موضوع را ایجاد می‌کند و شخص در اثر این باور، به آثار مثبت یا منفی آن می‌رسد. گاهی اسم این پدیده‌ی روانی را «تلقین» می‌گذارند و گاهی آن را تحت عنوان «قانون جذب» توضیح می‌دهند. یعنی وقتی کسی که عمیقاً به خرافه‌ی عطسه و صبر باور دارد، وقتی عطسه‌ای می‌شنود، حالت انتظار جدّی برای یک پیش‌آمد نامطلوب در درونش فعال می‌شود و همین امر باعث می‌شود در درونش گرایشی شدید او را به سمت حادثه‌ای بد سوق دهد و او خود مرتکب اشتباهی شود (طبق قاعده‌ی تلقین) یا حادثه‌ی بدی را به سوی او جذب کند (طبق قانون جذب).

این‌که آیا این نکته‌ی روان‌شناسانه چه‌قدر صحت دارد و آیا دین هم تلقین و جذب را به این معنا تأیید می‌کند یا نه، نیاز به تحقیق و بررسی دارد؛ ولی اجمالاً می‌توان از منابع دینی شواهدی یافت که نشان می‌دهد اگر کسی در عقیده‌ی باطل و خرافی خود، دچار لجاجت و تعصب جاهلانه باشد، خدا او را به خودش و عقیده‌اش وامی‌نهد و سرنوشتش یا بخشی از سرنوشتش را مطابق باورش رقم می‌زند.

از پیامبر اعظم صلی‌الله‌علیه‌وآله نقل شده است: هر کس امر پنهانی در درونش داشته باشد، خدا لباسی همانند آن بر تنش می‌کند؛ اگر خوب باشد، خوب و اگر بد باشد، بد خواهد بود. مَنْ أَسَرَّ سَرِيرَةً رَدَّاهُ اللَّهُ رِدَاءَهَا إِنْ خَيْراً فَخَيْرٌ وَ إِنْ شَرّاً فَشَرٌ.1

و نیز از امام رضا علیه‌السلام نقل شده است: خداوند متعال می‌فرماید: من نزد گمان و باور بنده‌ام هستم (مطابق باور او عمل می‌کنم)؛ اگر خوب بود، من هم همان‌طور عمل می‌کنم و خوبی برایش مقدر می‌کنم و اگر بد بود، من هم مطابق گمان و باورش عمل می‌کنم. أَنَا عِنْدَ ظَنِّ عَبْدِي إِنْ خَيْراً فَخَيْرٌ وَ إِنْ شَرّاً فَشَرٌ.2

نتیجه آن‌که ما نباید به باوری که نه ریشه‌ای دینی و نه عقلی و نه علمی دارد، پای‌بند باشیم و سرنوشت خود و دیگران را بر مبنای آن شکل دهیم. چنین اعتقادی شایسته‌ی یک انسان عاقل و متدیّن و مسلمان نیست. توجه داشته باشیم که اگر به دعوت عقل حقیقت‌جو پاسخ مناسب ندهیم و به ندای فطرت حق‌طلب لبیک نگوییم و حقیقت و خرافه را از هم تفکیک نکنیم و در تعصب جاهلانه‌ی خود اصرار ورزیم، آن وقت دچار یک بیماری روحی و فکری خواهیم شد و خدای حکیم هم ما را به خودمان واگذار خواهد کرد تا در تاریکی اعتقاد باطلمان سرگرم باشیم و هرگز برای دیدن نور حقیقت سرمان را بالا نیاوریم. پناه بر خدا!

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1. کافی، ج 2

2. عیون اخبار الرضا علیه‌السلام

امتیاز کلی این مطلب (0)

0 از 5 ستاره
  • #850

    نغمه

    سلام
    ممنون از بابت اینکه در سایت مطالب مفیدی گذاشتید
    دختر17ساله هستم
    پسر همسایه مون خواستگارم هست البته نیومدن فقط مادرشان با مادرم بطور خیلی جزیی صحبت کردن در کوچه...
    دست شما درد نکنه حاج آقا ولی یه همسایه ای داریم که خانم بسیار مومن و خانواده ای موفق هستند پرسیدم شما به صبر اعتقاد دارید گفت بله. این خانواده بسیار موفق هستند و حتی همسر این خانم در هیئت ها ی محله صحبت می کنند.
    من به خانم همسایه مان گفتم: ولی هیچ آیه و حدیثی در این مورد نیست پس چطور شما اعتقاد دارید؟گفت هست. کتابی به نام حله المتقین رو به من معرفی کرد.

    ***** پاسخ *****

    کتاب حِلیَةُ المتقین نوشته‌ی علامه مجلسی (ره) است که همه‌ی مطالب آن معتبر نیست. بعضی از مطالبش بی‌اعتبار یا کم‌اعتباره که شیخ عباس قمی (نویسنده‌ی مفاتیح الجنان) این کتاب رو تصحیح کرده و مطالب ضعیفش رو حذف کرده. اگه خواستید کتاب حلیة المتقین رو تهیه کنید، حتماً نسخه‌ی تصحیح شده توسط شیخ عباس قمی رو تهیه کنید.
    با این‌حال حتا در نسخه‌ی تصحیح نشده‌ی حلیة المتقین کوچک‌ترین مطلبی درباره‌ی ارتباط عطسه و صبر نیومده. تنها چیزی که هست، آداب و دعاهای عطسه هست و این‌که عطسه تا سه بار نشانه‌ی سلامتیه ولی اگه بیش‌تر از سه بار شد، نشانه‌ی بیماریه.
    عین عبارت حلیة المتقین رو براتون می‌یارم تا خودتون بخونید و قضاوت کنید (ادبیاتش قدیمیه):
    ((( فصل ششم : در آداب عطسه و آروغ و آب دهان انداختن از حضرت صادق علیه السّلام منقول است كه مسلمان را بر برادرش حق لازم ھست كه چون او را ملاقات كند بر او سلام كند و چون بیمار شود او را عیادت كند و در غايبانه خیرخواه او باشد و چون عطسه كند او را دعا كند وبايد آنكه عطسه مى كند بگويد اَلْحَمْدُلِلّهِ رَبِّ الْعالَمینَ لاشَريكَ لَهُ و ديگران به او بگويند رَحِمَكَ اللّهُ و او در جواب بگويد يَھْديكُمُ اللّهُ وَيُطْلِحُ بالَكُمْ.
    از حضرت رسول صلّى اللّه علیه وآله وسلّم منقول است كه چون كسى عطسه كند او را دعا كنید اگر چه دريا درمیان فاصله باشد.
    در حديث صحیح از حضرت امام رضا علیه السّلام منقول است كه دھن دره از شیطان است و عطسه از جانب خداوند عالمیان است.
    در حديث ديگر منقول است كه حقتعالى را نعمتھاى بسیار بر بنده ھست در ھنگام صحت بدن و سلامتى اعضا و جوارح و بنده فراموش مى كند كه خدا را بر آن نعمتھا شكر كند پس به اين سبب خدا را امر مى فرمايد باديرا كه در بدنش جولان مى كند و از بینیش بیرون مى آيد پس از اين جھة مقرر كرده اند كه در اين حال خدا را حمد كند كه اين حمد تلافى شكر آن نعمتھا باشد كه فراموش كرده است.
    حضرت امام محمد باقر علیه السّلام فرمود كه نیكو چیزيست عطسه نفع مى رساند به بدن و خدا را بیاد مى آورد.
    در حديث حسن از آن حضرت منقول است كه چون كسى عطسه كند بگويد اَلْحَمْدُلِلّهِ رَبِّ الْعالَمینَ وَصَلَّى اللّهُ عَلى مُحَمَّدٍ وَاَھْلِ بَیْتِهِ.
    در حديث حسن ديگر فرمود كه چون كسى عطسه كند بگويد اَلْحَمْدُلِلّهِ لاشَريكَ لَهُ و ديگران به او بگويند يَرْحَمُكَ اللّهُ و او در جواب بگويد يَغْفِرُاللّهُ لَكَ وَلَنا.
    از حضرت صادق علیه السّلام منقول است كه طفل نابالغى نزد حضرت رسول صلّى اللّه علیه وآله وسلّم عطسه كرد و گفت اَلْحَمْدُللّه حضرت به او فرمود بارَكَ اللّهُ فِیكَ.
    در حديث ديگر منقول است كه حضرت صادق علیه السّلام عطسه كردند پس فرمودند اَلْحَمْدُلِلّهِ رَبِّ الْعالَمینَ پس انگشت را بر بینى گذاشتند و گفتند رَغَمَ اَنْفى لِلّهِ رَغْما داخِرا.
    از حضرت امیرالمؤ منین علیه السّلام منقول است كه ھر كه بعد از عطسه بگويد اَلْحَمْدُلِلّهِ رَبِّ الْعالَمینَ عَلى كُلِّ حالٍ درد گوش و درد دندان نیايد و از حضرت صادق علیه السّلام منقول است ھر كه عطسه كسى را به شنود حمدالھى كند و صلوات بر محمد و اھل بیتش بفرستد درد چشم و درد دندان به او نرسد و فرمود كه اين را بگو اگر چه دريا در میان تو و او فاصله باشد.
    در حديث ديگر فرمود براى رفع درد دندان و درد گوش كه چون كسى عطسه كند حمد خدا بكند.
    در حديث ديگر منقول است كه ترسائى عطسه كرد آن حضرت به او گفتند يرحمك اللّه.
    در حديث ديگر از حضرت رسول صلّى اللّه علیه وآله وسلّم منقول است كه چون مسلمانى عطسه كند و ساكت بماند از براى علتى ملائكه از جانب او مى گويند اَلْحَمْدُلِلّهِ رَبِّ الْعالَمینَ و اگر او بگويد اَلْحَمْدُلِلّهِ رَبِّ الْعالْمینَ ملائكه مى گويد يَغْفِرُاللّهُ لَكَ و فرمود كه عطسه كردن بیمار علامت عافیت او است و راحت بدنست.
    از حضرت صادق علیه السّلام منقول است : عطسه نفع مى بخشد به بدن مادامیكه زياده از سه مرتبه نشود و چون زياده از سه شود درد وبیماريست.
    در حديث ديگر فرمود كه كسیكه عطسه كند تا ھفت روز از مردن ايمن است.
    از حضرت رسول صلّى اللّه علیه وآله وسلّم در چند روايت منقول است كه عطسه بین او واقع شود وعلامت راستى آن سخن است.
    از حضرت امام محمد باقر علیه السّلام منقول است كه عطسه را تا سه مرتبه دعا بگو و چون زياده از سه شود او را واگذار.
    در روايت ديگر منقول است كه چون كسى عطسه كند سزاوار آنست كه انگشت شھادت بر روى بینى گذارد و بگويد اَلْحَمْدُلِلّهِ رَبِّ الْعالَمینَ وَ صَلَّى اللّهُ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الطّاھِرينَ رَغَمَ اَنْفى لِلّهِ رَغْما دخِرا صاغِرا غَیْرَ مُسْتَنْكِفٍ وَلا مُسْتَحْسِرٍ و ھرگاه ديگرى عطسه كند تا سه مرتبه بگويد يَرْحَمُكَ اللّهُ و چون زياده شود بگويد شفاكَ اللّهُ،و چون مرد مؤ من عطسه كند بگويد يَرْحَمْكَ اللّهُ و اگر زن باشد بگويد عافاك اللّهُ و اگر طفل باشد بگويد زَرَعَكَ اللّهُ و اگر بیمار باشد بگويد شَفاكَ اللّهُ و اگر كافر ذمى باشد بگويد ھَداكَ اللّهُ و اگر پیغمبر يا امام باشد بگويد صَلَّى اللّهُ عَلَیْكَ و در جواب بگويند يَغْفِرُاللّهُ لَنا وَلَكَمُ.
    از حضرت صادق (علیه السلام )منقول است كه بسیار عطسه كردن ايمن مى گرداند پنج درد را اول خوره دويم لقوه سیم نزول آب در چشم چھارم صلابت و خشونت پرھاى بینى پنجم بیرون آمدن مو در پشم و اگر خواھى كه كم شود عطسه روغن مرزنگوش در بینى بچكان بقدر يك دانك راوى گفت كه پنج روز چكانیدم برطرف شد.
    از حضرت امام محمد باقر (علیه السّلام )منقول است كه ھر كه در بیت الخلاء عطسه كند حمد الھى را در خاطر خود بگذراند و محتملست كه مراد آھسته گفتن باشد.
    از حضرت امیرالمؤ نین (علیه السّلام )منقول است كه چون عطسه كند به او بگو يَرْحَمَكُمُ اللّهُ و او در جواب بگويد يغْفِرُاللّهُ لَكُمْ وَ يَرْحَمَكُمْ.
    از حضرت امام رضا (علیه السّلام )منقول است كه صلوات بر حضرت رسول (صلى االله علیه و آله و سلم )واجب است نزد عطسه كردن و نزد كشتن حیوانات.
    در حديث معتبر از حضرت رسول صلى االله علیه و آله و سلم )منقول است كه كسیكه آروق زند به جانب آسمان بلند نكند و فرمود كه آروق نعمت خدا است بعد از آن حمد الھى بكنید.
    از حضرت امیرالمؤ نین (علیه السّلام )منقول است كه مؤ من آب دھان را به جانب قبله نیندازد و اگر از روى فراموشى بیندازد استغفار بكند.
    در حديث حسن از حضرت صادق علیه السلاتم منقول است كه ھرگاه كسى در نماز عطسه كند اَلْحَمدْدُلِلّهِ بگويد.
    در حديث ديگر فرمود كه اگر بشنوى كه كسى عطسه كند و تو در نماز باشى بگو اَلْحَمْدُلِلّهِ وَ صَلَّى اللّهُ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ اگرچه در میان شخص كه عطسه كرده است دريا باشد.)))
    می‌بینید که در این کتاب هیچ خبری از ارتباط عطسه و صبر نیست و کسانی که چنین ادعای می‌کنند و این مطلب رو به دین نسبت می‌دن، حرفشون و کارشون اشتباهه و فردای قیامت باید پاسخگو باشند.

  • #849

    نغمه

    سلام
    ممنون از بابت اینکه در سایت مطالب مفیدی گذاشتید
    دختر17ساله هستم
    پسر همسایه مون خواستگارم هست البته نیومدن فقط مادرشان با مادرم بطور خیلی جزیی صحبت کردن در کوچه. این موضوع را از نیمه شعبان گفته اند به ما و میدانم که مدام به من توجه میکنند.
    ولی هر موقع به این مورد فکر میکنم یا با مادرم در موردشان صحبتی میکنم صبر می اید. پدرم مادرم شدیدا به تک صبر اعتقاد داشته و می گویند برای ما به منزله دست کشیدن از کاری و انجام ندادن آن است و من هم نوعی تقلید کرده ام از اینان و تحت تاثیر صبر قرار گرفته ام.
    مادرم دلیل می آورد برای اعتقادش می گوید برای عمل ivf میرفتم صبر آمد و جواب منفی شد یا بتازگی خانه ای می خریدیم صبر آمد و ما خانه خریدیم و معامله حقه بازی توش بود و از این طور مسائل ..
    یا خواستیم به همین خانه اسباب کشی کنیم صبر آمد و الان نمیتونیم زندگی کنیم.
    حال سوال من اینجاست اگر موقعی خواستگاری رسمی شد جواب من چه باشد؟
    آن شخص هم به ظاهر خوبه ولی باهم ارتباط یا دوست شدن نداشته ایم و من هر روز ایشان را چون در ساختمانمان هستند میبینم و از ترس صبر مثل یک آینه دق شده ولی از درونم هم حس خوبی نسبت به ایشان دارم.
    در ذهنم ارتباط میدهم می گویم اگر به صبر گوش میکردم و پدر مادرم اجبار نمیکردم که از اینجا خونه بخریم و حتی اگر اسباب کشی هم نمیکردیم که آن هم به اجبار من بود و اینجا نمی آمدیم این اتفاقات بد پیش نمی آند.

    ***** پاسخ *****

    سلام خواهرم!
    شما و خانواده‌ی محترمتان با عطسه درگیر هستید و زندگی‌تان را بر اساس عطسه تنظیم می‌کنید؛ کسانی هم هستند در دنیا که چیزهای عجیب و غریب دیگه‌ای را محور زندگی‌شان قرار داده‌اند. چند نمونه از خرافات کشورهای مختلف را عرض می‌کنم:
    آمریکا: شکستن آینه، هفت سال بدبختی و نحسی به بار خواهد آورد. برای از بین بردن این نحسی، تکه‌های آینه را جمع کنید و زیر نور ماه در خاک مخفی سازید.
    انگلستان: اگر زنی دو قاشق را در نعلبکی چای‌خوری خود قرار دهد، صاحب فرزندان دوقلو می‌شود.
    برزیل: اگر همیشه قبل از ریختن چای در فنجان، شکر را داخل آن بریزید، ثروتمند خواهید شد.
    ژاپن: اگر شخصی در مسیر خود یک مار سفید رنگ پیدا کند، خوشبخت خواهد شد. بسیاری از مردم ژاپن، تصاویری از مارهای سفید بر دیوارهای منازل خود می‌آویزند.
    ترکیه: اگر گربه‌ی سیاه رنگی را دیدید، باید بخشی از موهای خود را با دست بکشید؛ در غیراین صورت اتفاق بدی برایتان خواهد افتاد.
    روسیه: نان را همیشه باید به وسیله‌ی چاقو برید. بریدن آن به وسیله‌ی دست، باعث شکسته شدن بنیان زندگی می‌شود.
    آلمان: اگر یک خانم سال‌خورده در صبحگاه به شما سلام و احترام کند، دچار بدشانسی می‌شوید؛ مگر این‌که به او جواب بدهید: «شما هم همین‌طور».
    فرانسه: سیگار کشیدن در حال ماهی‌گیری می‌تواند باعث مرگ ماهی‌گیر شود. هم‌چنین سیگار کشیدن بر روی عرشه‌ی کشتی می‌تواند باعث مرگ ملوان شود.
    این‌ها و خرافات‌هایی از این دست، چیزهایی هستند که شما و خانواده‌تان از آن‌ها بی‌خبر بودید؛ همان‌طور که مردم کشورهای دیگر از خرافه‌ی عطسه که گریبان‌گیر بعضی ایرانیان است بی‌خبرند. اگر هر یک از طرفدارهای این خرافات مثل مادر شما استدلال کند و بگوید: «بارها این‌ها را تجربه کرده‌ایم و دیده‌ایم که در چنین شرایطی چنین اتفاقی افتاده است» شما چه جوابی به او می‌دهید؟
    به چنین کسی باید گفت: خب، با صرف چند بار تکرار شدن چیزی نمی‌توان به علت واقعی آن پی برد. همه‌ی مواردی که باعث شده شما درباره‌ی این باورها به نتیجه برسید، می‌تواند صرفاً یک تصادف باشد. تجربه و آزمایش حساب و کتاب دارد. برای رسیدن به نتیجه‌ی قطعی باید موارد بسیار زیادی را تحت شرایط خاصی مورد ارزیابی و مطالعه قرار داد. مثلاً اگر واقعاً سیگار کشیدن در حال ماهی‌گیری، علت واقعی مرگ ماهی‌گیر است، پس باید درباره‌ی همه یا اکثر آدم‌ها اتفاق بیفتد، اما می‌بینیم که چنین نیست. عطسه نیز اگر واقعاً می‌تواند علت بدشانسی باشد، پس چرا از بین میلیون‌ها و میلیاردها عطسه، تنها تعداد اندکی هستند که بعد از آن، اتفاق ناگواری برای کسی رخ می‌دهد؟!
    به نظر شما اگر یک پلیس راهنمایی رانندگی ببیند که در طول یک ماه، هر پنج نفری که دچار تصادف شده‌اند، پیراهن بنفش آستین‌کوتاه به تن داشته‌اند، در این صورت آیا او می‌تواند به این نتیجه برسد که پوشیدن پیراهن بنفش آستین‌کوتاه باعث افزایش تصادف می‌شود؟! حال اگر او ببیند که از بین صد نفر تصادف کرده، تنها پنج نفرشان چنین پیراهنی به تن داشته‌اند، چه‌طور؟!
    خدا به ما عقل داده و حقایقی را هم که احتمالاً با عقل زمینی خودمان نمی‌توانستیم به دست آوریم، از طریق دین برای ما بیان فرموده. به حکم همین عقل و همین دین، هیچ منبع مورد اعتمادی برای کشف حقایق به‌جز عقل و دین وجود ندارد. چیزی را که نه عقل با منطق و روش علمی به دست آورده و نه دین راستین آن را بیان کرده، بی‌اعتبار است. خودتان را سرگرم اوهام و خیالات نکنید. بلا را هم با صدقه و دعا و توکل به خدا دفع کنید.

  • #848

    ایرانی

    روانشناسان معتقدند که به خاطر این که خداوند از روح خودش در وجود انسان دمیده، انسان دارای قدرت ها و نیروهای خارق العاده ای است اما باید بتواند از این نیرو ها استفاده کند و آن ها را در اختیار بگیرد؛ به عنوان مثال در یک آزمایش شخصی را هینوتیزم(حالت آلفای ذهنی) کردند و به او تلقین کردند که تو یک چوب خشک هستی! و ناگهان بدن او مانند یک چوب خشک شد به طوری که حتی مفاصل او نیز خم و راست نمی شدند! یا به شخصی در حالت هیپنوتیزم(یعنی حالتی که بتوان نیروهای قدرتمند درونی انسان را تا حدودی کنترل و از آن ها استفاده نمود) تلقین کردن که هم اکنون یک ذغال گداخته را در دست تو قرار می دهیم، اما به جای ذغال یک تکه یخ در دست او قرار دادند و مشاهده کردن که دست وی دچار سوختگی شد!هر شخصی می تواند این نیروی خارق العاده ی درون خود را کنترل کند و از آن برای جذب خواسته های خود از طرف کائنات استفاده کند.حال این سوال مطرح می شود که اگر شخص بت پرستی که حتی اطلاعی از مباحث روانشناسی ندارد، چنان به یک بت سنگی ایمان و اعتقاد عمیق پیدا کند که وقتی از آن بت درخواستی می کند به استجابت یقین داشته باشد و به واسطه ی قانون جذب واقعا به درخواست خود برسد، اگر کسی پیدا شود که بگوید خب فرقی نداره که به چی ایمان داشته باشی، به خدا یا به یه بت سنگی یا یه تیکه چوب، تنها چیزی که مهمه اینه که به یه چیزی(حالا هرچیز) ایمان و اعتقاد کامل و یقین داشته باشی، همین واسه اجابت شدن و رسیدن به خواسته هات کافیه! و استجابت دعا از طرف خداوند هم وقتی با اعتقاد کامل دعا می کنی، در واقع به خاطر اینه که نیروهای درونی خودت و تلقینی که هنگام دعا در مورد برآورده شدن خواسته ت به خودت داشتی باعث اجابت خواسته ت شده، نه عامل دیگه ای!چگونه می توان چنین استدلالی را نقض کرد؟

    ***** پاسخ *****

    یک بار که در حال رانندگی به رادیو معارف گوش می‌دادم، کارشناسش در نقد قانون جذب می‌گفت:
    «تأثیر تلقین غیر قابل انکار است و درست است که خواست و اراده‌ی ما در جذب سرنوشت خوشایند و ناخوشایند تأثیر دارد؛ اما کسانی که قانون جذب را به صورت حداکثری مطرح می‌کنند، یک ادعای خیلی بزرگی را بدون دلیل و مدرک مطرح می‌کنند که هرگز ثابت نشده است. شواهدی که برای اثبات قانون جذب می‌آورند مانند همان آزمایش ذغال گداخته و تکه‌ی یخ، هرگز انجام و اثبات نشده است و فقط و فقط یک ادعا است. هیچ سند و مدرک علمی بر چنین آزمایشی ارائه نشده است.»
    به نظر من قضاوت ساده است؛ من و شما خودمان می‌توانیم چنین آزمایشی را ترتیب بدهیم؛ مثلاً با همکاری چند نفر یک بیچاره را خفت کنید و دست و پا و چشمش را ببندید و بگویید الآن یک تکه ذغال گداخته توی دستت می‌گذاریم ولی به جایش یک تکه یخ بگذارید؛ بعد ببینید آیا دستش می‌سوزد یا قه‌قه به شما می‌خندد!
    کاربرد تلقین هم کاملاً محدود است. یک نفر را بگویید بنشیند و تحت هر شرایطی که فکر می‌کنید به بهتر شدن تلقین کمک می‌کند، تا می‌تواند به خودش تلقین کند که یک مرغ است و سعی کند تخم بگذارد. ببینید واقعاً چنین تلقینی منجر به تخم گذاشتن او می‌شود یا خیر!
    خدا به ما عقل داده است تا هر ادعایی را باور نکنیم!

  • #847

    موهسن

    جالب بود <br />ای کاش یکی پیدا شه بتونه اینا رو به مامان من بگه

  • #846

    همشهری

    سلام <br />در باره علمی نبودن عطسه باید بگم توی ی سایت معتبر دربارش نوشته:زمانی كه عطسه روی می‌دهد، قفسه سینه شدیداً منقبض می‌شود، به این ترتیب مقدار زیادی هوا به سرعت از طریق بینی عبور می‌كند و به این ترتیب به پاك كردن مجاری بینی از مواد خارجی كمك می‌كند" واز دانشجوی پزشکی شنیدم ک بعد عطسه باید حالت بدن اروم باشه واگه حرکت زیاد داشته باشه احتمال سکته بالا میره بهمین خاطره ک میگن اروم باشیدو حرکتی نکنید اون هم فقط چند ثانیه .حالا متوجه میشیم ک این حرکت خود کار بدن هیچ ربطی به مسائل مهم زندگی شما نداره !در ضمن اگه شماضرورت ازدواج وبتاهل دراوردن ی جوان عذب رو بدونید ب این حرفا اهمیتی نمیدید.

  • #844

    سمیه

    خوب بود

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان میهمان

0 / 5000 محدودیت حروف
متن شما باید کمتر از 5000 حرف باشد