آیا شانس و بخت و... واقعیت دارد یا خرافات است؟

پرسش: بعضی مواقع وقتی آدم کاری انجام می‌ده اون کار توسط اون آدم خیلی خوب درمی‌یاد ولی وقتی اون کار رو کس دیگه‌ای انجام می‌ده خوب نمی‌شه. این جور وقت‌ها می‌گن که فلانی به هرچی دست می‌زنه خراب می‌شه. به دریا هم دست بزنه خشک می‌شه! و از این جور حرف‌ها... آیا این حرف‌ها ریشه‌ی دینی و علمی داره یا یه مشت حرفه که مردم از خودشون درآوردند؟!

پاسخ: انسان یک موجود مختار است؛ یعنی با اختیار خودش می‌تواند کارهایی را انجام دهد و در انجام بسیاری از کارها اراده و اختیارش نقش دارد. اما اراده و اختیار انسان آن‌قدر احاطه ندارد که همه‌ی ابعاد کار را دربربگیرد. عوامل دیگری (فیزیکی و متافیزیکی) در کار هست که ما از خیلی از آن‌ها بی‌خبریم. مردم این عوامل را درک می‌کنند و می‌بینند که اراده و اختیار انسان همه‌کاره نیست و گاهی وقت‌ها کارها برخلاف اراده و اختیار انسان شکل می‌گیرد، اما چون اسم دقیق این عوامل را نمی‌دانند، اسمش را «شانس» می‌گذارند یا با عبارت‌هایی که شما گفتید توصیف می‌کنند.

این‌که همه‌چیز دست ما نیست و عوامل ناپیدایی هستند که در موفقیت یا عدم موفقیت ما تأثیر دارند، ریشه‌ی دینی دارد.

مگر نشنیده‌اید که صدقه بلا را دفع می‌کند؟! حالا کسی صدقه می‌دهد و از جایی رد می‌شود که ممکن بود بلایی سرش بیاید ولی به‌طور معجزه‌آسا از خطر جان سالم به‌درمی‌برد. بعضی‌ها این را می‌بینند و می‌گویند: «شانس آورد!»

مگر نشنیده‌اید که دعای پدر و مادر باعث خوشبختی و زیاد شدن روزی و موفقیت‌ها می‌شود؟! حالا کسی که دعای پدر و مادرش دائماً بالای سرش هست، دست به هر کاری می‌زند موفق می‌شود و روزبه‌روز پیشرفت می‌کند. بعضی‌ها این را می‌بینند و می‌گونید: «بخت با او یار است!»

مگر نشنیده‌اید مهربانی و خوش‌بینی و خیرخواهی باعث ایجاد انرژی مثبت در انسان می‌شود که این انرژی مثبت و الهی روی محیط و اطرافیان تأثیر مثبت می‌گذارد و راه‌های موفقیت را هموار می‌کند و موانع کار را از بین می‌برد؟! بعضی‌ها این را می‌بینند و می‌گویند: «مهره‌ی مار دارد که کفش‌هایش هم برایش جفت می‌شود!»

مگر نشنیده‌اید که گناه باعث نزول بلا است؟! حالا کسی گناه کبیره می‌کند و سرمایه‌اش دچار سانحه می‌شود و به باد می‌رود. بعضی‌ها این را می‌بینند و می‌گویند: «بیچاره خیلی بدشانس است!»

مگر نشنیده‌اید که ظلم و ستم به دیگران و شکستن دل آن‌ها بی‌جواب نمی‌ماند و آه مظلوم دامن ظالم را می‌گیرد؟! حالا یکی که دل بیچاره‌ای را شکسته و مظلومی را خانه‌خراب کرده، زندگی‌ش تیره و تار می‌شود و دست به هر کاری که می‌زند اوضاع خرابش بدتر می‌شود. بعضی‌ها این را می‌بینند و می‌گویند: «نفرین شده و فلک‌زده است!»

اصل تأثیر عوامل ناپیدا و متافیزیکی در زندگی انسان غیرقابل انکار است اما اسم‌هایی که مردم بر این عوامل می‌گذارند و تعبیرهایی که درباره‌شان دارند، جای تأمل دارد.

امتیاز کلی این مطلب (0)

0 از 5 ستاره
  • هیچ نظری یافت نشد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان میهمان

0 / 5000 محدودیت حروف
متن شما باید کمتر از 5000 حرف باشد